Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1062367 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Велосипед
« Одговори #2415 на: 24 Август 2014, 14:26:40 pm »
Првиот.

Ако не знаеше дека се во соработка со Ferrari, пак првиот, или ради што е со Ferrari гени во него? :)
Од мобилен сум, само ги видов, првиот е  по хц, вториот е за низ дебармаало

Да си здрав и жив.. Првиот е онака баш Hard Core.. Нема многу маркетинг, нема секоја година нов модел (имаа модел што им траеше 9 години без промени). Скроз на перформанси е посветено со чист и нешминкерски изглед..

Вториот е истово ова, ама со доста шминка и маркетинг ... Како што кажав.. Мене прво вториот ми се свиѓаше од прва, ама како проаѓа време овој првиот ми е... бољи :)

@DayWalker DeRosa е исто одличен, ама сепак би некој од овие два пред него

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2416 на: 24 Август 2014, 14:54:56 pm »
Како позицијата на бајк е најбитно нешто што постои, и многу е важно правилно избран стем во поглед на должина и агол.

Еве една интересна алатка околу тоа

http://yojimg.net/bike/web_tools/stem.php

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #2417 на: 24 Август 2014, 15:26:48 pm »
Првиот.

Ако не знаеше дека се во соработка со Ferrari, пак првиот, или ради што е со Ferrari гени во него? :)
Од мобилен сум, само ги видов, првиот е  по хц, вториот е за низ дебармаало

Да си здрав и жив.. Првиот е онака баш Hard Core.. Нема многу маркетинг, нема секоја година нов модел (имаа модел што им траеше 9 години без промени). Скроз на перформанси е посветено со чист и нешминкерски изглед..

Вториот е истово ова, ама со доста шминка и маркетинг ... Како што кажав.. Мене прво вториот ми се свиѓаше од прва, ама како проаѓа време овој првиот ми е... бољи :)

Ако е "да си жив и здрав", зашто уопште прашуваш?

Јас ти реков, како целосен лаик, вториот ми изгледа поинтересно. Нит ме интересира маркетинг за точациве, нит ги знам брендовите, нит па некогаш сум видел реклама за точак.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2418 на: 24 Август 2014, 17:21:18 pm »
Ова ми се врти у глава у пм :)

Алфисти, кој од овие два повеќе ви се допаѓа? Баш ме интересира :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ако се толку слични во перформанси, првиот затоа што е далеку подискретен. Вториов, вришти на сите страни, еј види ме колку сум профи, само што се вратив од трка.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2419 на: 24 Август 2014, 18:00:04 pm »
Првиот.

Од мобилен сум, само ги видов, првиот е  по хц, вториот е за низ дебармаало

Ако е "да си жив и здрав", зашто уопште прашуваш?

Јас ти реков, како целосен лаик, вториот ми изгледа поинтересно. Нит ме интересира маркетинг за точациве, нит ги знам брендовите, нит па некогаш сум видел реклама за точак.

Бидејќи ме занима на колку им се допаѓа  позерски дизајн ко вториот, а на колку  чист хард кор дизајн.. Станува збор само за изглед, не е потребно да се знаат перформансите (а и нагласив дека се тука некаде).

Тоа здрав и жив бидејќи слично доживуваме зашто првиот...

Чисто ме занимаше некој што не разбира точаци, кој дизајн  и изглед повеќе го свиѓа.

Ako?

И што е битно за избор на дизајнот дали си видел реклама и маркетинг за точак или не? :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2420 на: 24 Август 2014, 18:01:25 pm »
Ова ми се врти у глава у пм :)

Алфисти, кој од овие два повеќе ви се допаѓа? Баш ме интересира :)

Ако се толку слични во перформанси, првиот затоа што е далеку подискретен. Вториов, вришти на сите страни, еј види ме колку сум профи, само што се вратив од трка.

Да си и ти здрав и жив.. И јас така го доживувам... Истото здрав и жив важеше од иста причина и за Симо.

Меѓутоа бидејќи дизајн е индивидуална работа нормално и другите имаат право да си кажат дека им се свиѓа вториот ако им се свиѓа :)

Мене прво вториот ми се свиѓаше, ама полека го доживувам како исфуран дизајн што на прва викаш wow, а после го доживуваш позерски, односно како што го опиша. Вториот ми беше на почеток пре обичен,ама полека ми легна дека е баш дискретен и елегантен поради тоа.
« Последно менување: 24 Август 2014, 18:19:19 pm krell »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20281
« Одговори #2421 на: 24 Август 2014, 18:15:59 pm »

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #2422 на: 24 Август 2014, 18:39:11 pm »
Бидејќи ме занима на колку им се допаѓа  позерски дизајн ко вториот, а на колку  чист хард кор дизајн.. Станува збор само за изглед, не е потребно да се знаат перформансите (а и нагласив дека се тука некаде).

Чисто ме занимаше некој што не разбира точаци, кој дизајн  и изглед повеќе го свиѓа.

Ako?

И што е битно за избор на дизајнот дали си видел реклама и маркетинг за точак или не? :)

Дизајнот е позерски за тебе, како човек што ги знае точаците. За некој што не ги знае, можеби не е. Конкретно еве, за мене не е. За мене изгледа поинтересно, поразлично.

Спомнав маркетинг заради тоа што ти неколку пати спомна шминка и маркетинг.

Муабетов е ист као ја да идам на форум за.. што знам.. кување, и да ги прашам луѓето да одберат меѓу Mercedes SLK AMG и Lancer Evo, и после да им викам - абе и ја би го избрал лансерот, чисто ме интересираше да видам кој ќе го избере позерскиот дизајн на SLK-то.

Малку арогантно од твоја страна да понудиш прво два избори, а после да го окарактеризираш тој што тебе ти се свиѓа повеќе како хардкор, а другиот како позерски, исфуран, итн.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2423 на: 24 Август 2014, 18:45:04 pm »
Бидејќи ме занима на колку им се допаѓа  позерски дизајн ко вториот, а на колку  чист хард кор дизајн.. Станува збор само за изглед, не е потребно да се знаат перформансите (а и нагласив дека се тука некаде).

Ako?

Дизајнот е позерски за тебе, како човек што ги знае точаците. За некој што не ги знае, можеби не е. Конкретно еве, за мене не е. За мене изгледа поинтересно, поразлично.

Спомнав маркетинг заради тоа што ти неколку пати спомна шминка и маркетинг.

Муабетов е ист као ја да идам на форум за.. што знам.. кување, и да ги прашам луѓето да одберат меѓу Mercedes SLK AMG и Lancer Evo, и после да им викам - абе и ја би го избрал лансерот, чисто ме интересираше да видам кој ќе го избере позерскиот дизајн на SLK-то.

Малку арогантно од твоја страна да понудиш прво два избори, а после да го окарактеризираш тој што тебе ти се свиѓа повеќе како хардкор, а другиот како позерски, исфуран, итн.

Дизајн е дизајн. Воопшто не е битно дали си лаик за нешто или не за да процениш дизајн.. Саксија може да има позерски дизајн за мене, или хард кор за мене, а јас да ништо не знам за саксии...

А пример за арогантен однос:

"Ако е "да си жив и здрав", зашто уопште прашуваш?"

Ова е само мое согласување со Симо.. Не значи дека е тоа исправен избор, бидејќи е тоа индивидуално чувство (ко и за секој дизајн).

Ама нема да го пријавиме во ваши забелешки.. Ми личи дека не ти е нешто денов, а и тоа што default мрзиш точаци па директива на расправија :)

Игнорирај го постов, со цел да продожи конструктивната дискусија околу дизајнот..Поготово што мене ми е денот, и не ми се расправа со Точакомрзец :)

p.s. Ме интересираше мислење од Алфашите  бидејчи и овде има доста емоција околу дизајнирањето на оваа класа на точаци. Некои од нив и баш ја погодија поентата а исто не знаат многу за точаци

p.p.s. Ако треба да купувам еден од нив, ќе го купам сепак оној што повеќе ми одговара како вози лично за мене после одредена проба

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #2424 на: 24 Август 2014, 18:52:57 pm »
Не бе, супер ми е денот. Односно, супер ми е викендот. Не знам зашто ме окарактеризира као „точакомрзец“, пошто не сум. Можеби не ја разбирам вашата опсесија, ама секое право да ја имате. Далеку од тоа дека мрзам точаци - ене ми го mountain bike-от у двор, и си го возам кога ќе добијам желба.

Ти си олд-скул точкаш. Ти се свиѓаат поолдскул дизајни. Исто како што мене ми се свиѓаат малку постари дизајни на коли, а новиве ги сметам за повраќаница (Hyundai i30, новото Toyota Aygo).

Еве, едно брзо гуглање за "road bike" и го најдов ова. Дизајнов многу ми се свиѓа. Стварно не знам ништо за точаков, ни дали е добар, ни колку кошта, ни ништо. Ми се свиѓа како изгледа - ми се свиѓа подебелиот рам, ми се свиѓаат деталите. Ова би го возел, со задоволство. Можда не би возел со тебе и Томе до Охрид и назад, ама би го возел по кеј. Позерски.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2425 на: 24 Август 2014, 18:53:34 pm »
Убав е вториов али некако доста нападен или шознам, чудно убав ми е.

Првиот си е класика убав, како на пример Jaguar E-type (тоа ми текна у моментов, со ферари веројатно би бил 250 GTO) ;D. На многу луѓе им изгледа како шпорет, а уствари е прекрасен и смирен дизајн.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44594
  • Il Moderatore
« Одговори #2426 на: 24 Август 2014, 18:54:14 pm »

p.s. Ме интересираше мислење од Алфашите  Алфистите бидејчи и овде има доста емоција околу дизајнирањето на оваа класа на точаци. Некои од нив и баш ја погодија поентата а исто не знаат многу за точаци

Мала исправка ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2427 на: 24 Август 2014, 18:56:55 pm »
Не бе, супер ми е денот. Односно, супер ми е викендот. Не знам зашто ме окарактеризира као „точакомрзец“, пошто не сум. Можеби не ја разбирам вашата опсесија, ама секое право да ја имате. Далеку од тоа дека мрзам точаци - ене ми го mountain bike-от у двор, и си го возам кога ќе добијам желба.

Ти си олд-скул точкаш. Ти се свиѓаат поолдскул дизајни. Исто како што мене ми се свиѓаат малку постари дизајни на коли, а новиве ги сметам за повраќаница (Hyundai i30, новото Toyota Aygo).

Еве, едно брзо гуглање за "road bike" и го најдов ова. Дизајнов многу ми се свиѓа. Стварно не знам ништо за точаков, ни дали е добар, ни колку кошта, ни ништо. Ми се свиѓа како изгледа - ми се свиѓа подебелиот рам, ми се свиѓаат деталите. Ова би го возел, со задоволство. Можда не би возел со тебе и Томе до Охрид и назад, ама би го возел по кеј. Позерски.

Е ова е веќе пост како треба. За возврат на враќањето на убавата енергија можда можам да ти организирам да свртиш кругче со точаков што го пушти, и тоа онака позерски по кеј со мене и со Томе.

Го има комшијата од Трети кат :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2428 на: 24 Август 2014, 18:59:43 pm »
Убав е вториов али некако доста нападен или шознам, чудно убав ми е.

Првиот си е класика убав, како на пример Jaguar E-type (тоа ми текна у моментов, со ферари веројатно би бил 250 GTO) ;D. На многу луѓе им изгледа како шпорет, а уствари е прекрасен и смирен дизајн.

Да.. Исто ко што повеќе ми се бендисува како изгледа  Ова Ферари:

во однос на ова:

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44594
  • Il Moderatore
« Одговори #2429 на: 24 Август 2014, 19:01:12 pm »
Баш би сакал да го видам Зеро во бициклистички позерски аутфит  ;D ;D ;D

Hint:
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.