Со оглед на тоа што е атмосферски дво-литарски агрегат, гледам е пишана потрошувачката од 7.7 литри но не во кои услови. Колку време ја имаше на тест, и каде примарно ја возеше?
Потрошувачкава е грабеж, за кубикажата и торкот што ги нуди.
Со оглед дека мене зимово низ град, Citroen C3 1.4 HDI ми троши 7.3 л/100 (во моментов е 6.5, ама имав 200 км отворено возење па падна).
7.7 е одлична потрошувачка
Дарко
Ова сега си го кажал(за дизелот), и немој повеќе. Гарант ќе те пратат кај психологот.
Со оглед дека мене зимово низ град, Citroen C3 1.4 HDI ми троши 7.3 л/100 (во моментов е 6.5, ама имав 200 км отворено возење па падна).
Потрошувачката на Мазда 3 2.0 бензинец од 7.7 л/100 е одлична
Каде да се јавам на психолог?
Дарко
Te ислушав добро. Проблемот е во твојот стил на возење, како и во условите на возење. Тебе маздата ќе ти троши 15.7 литри. 2 пати неделно кај Deni на часови по возење, и дојди да те преслушам пак.
Не баш. Пред да го купам C3 -то, пробав неколку возила за кои што бев заинтересиран, и ме интересираше колку реално ќе ми трошат на мене, во моите услови на екплоатација.
Маздата мене веројатно ќе ми троши максимум 9 л/100, со оглед дека Honda CR-V 2.0 150кс ми троши во истите услови на возење деновиве 11.7 л/100
А да.. Исто кога кажувам потрошувачка, тоа е базирано на реална експлоатација, и реални услови на користење. Не станува збор за експериментални услови за да се пофалам како имам возило што дури ми дава гориво дур го возам, место да го троши.
Ако сакаш ќе ти пуштам видео, кај што CR-V то ми троши 6 л/100 a е бензинец, и тоа СУВ. (На враќање од Охрид на пример, имам извадено 7.5 л/100 , а на еден добар дел од патот и помалку. Ама таквото возење не е реално, туку експериментално).
Дарко
п.с. Чисто да се најдам во муабет, Suzuki Swift бензинец ми трошеше пола литар повеќе од C3 -ta во исти услови на возење кога тестирав што да купам овој пат.