Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1779933 пати)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #13110 на: 26 Септември 2023, 16:10:16 pm »
На крајот од денот купуваш за себе, што се замараш што ќе речат другите?
Битно не си во таа група со БМВ Х6 со лампион гуми, што се опасност за околината.

А што е поефективно според тебе, лампион гуми нови (2023) или врв од елка гуми ама 2018та?
пс: Ова не се однесува на влатче, туку чисто информативно прашање е.

@Simo - Carrier159 може ли да префрлиш во гуми темата. Да не му ја уништуваме темата на клаберот.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #13111 на: 26 Септември 2023, 16:16:04 pm »
Најефективно за мене е задните да се лампион, да можам да дрифтам 😀

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6152
« Одговори #13112 на: 26 Септември 2023, 16:19:29 pm »
Ти возиш бенве, можеш да дрифташ.

Пунтото може да дрифта само ако е на шлеп качен.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #13113 на: 26 Септември 2023, 17:14:10 pm »
Vlatce премногу време им даваш на рекла казала и комшиите аа отвори хауба готов е, свиркај си терај си го меракот, додека све што правиш ти претставува мерак на душата тури му пепел на све друго
ne e ova moabet od komsiite nego od intelektualcite na forumov.
Nego deneska go perev od ona dozdon vcera sto proprska i go zagledav saglam place kutroto za poliranje pogotovo stranicno sitni grebanicinja,fleki od vrati od koli na parking. Gi ima i toa dosta. Zaprimetiv zenava uspeala i ednata ratkapna da ja istruze od nekoj trotoar.
Podlabavija malce zestinive pa moze i da mu vlezam eden den da go zapoliram edna raka kolku da go osvezam malce i da istrebam toa grebanicite.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1727
« Одговори #13114 на: 26 Септември 2023, 17:47:30 pm »
Не треба да си интелектуалец за да си купиш четири нови гуми. Тие ти се единствен контакт на колата со тлото и најголемиот фактор за безбедност на возилото, заедно со исправно управување и исправни сопирачки. 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #13115 на: 26 Септември 2023, 17:51:49 pm »
Не треба да си интелектуалец за да си купиш четири нови гуми. Тие ти се единствен контакт на колата со тлото и најголемиот фактор за безбедност на возилото, заедно со исправно управување и исправни сопирачки. 

taka de si kupiv 4 gumi so 500km projdeno skoro skroz novi za 7000 banki i toa so bandazi. Bandazite odat u oglas za 3500 i gumite kje mi ostanat za 3500 den zemeni.
Kontaktot so podlogata kje bide odlicen jas prezadovolen za 3500 staro novi gumicinja a dushmanite vo shok i neveruvanje.
Toj sto kje mi najde isto vakvi gumicki so taa dimenzija i godina a bogami i cena slobodno neka me kontaktira plakjam kesh.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13116 на: 26 Септември 2023, 18:07:40 pm »
Кога ќе кажете "контактот со подлогата" почнува да ми се повраќа веќе.

Кога ќе кажете "начинот на возење" дека е битен еднаш?

Не оправдувам купување на половни гуми, да не се разбереме лошо. Но, ако @Vlatce-Vectra со сигурност знае дека гумите се со само 500 километри возење, малтене нови, не гледам проблем.

Пунтово, еден "контакт со подлогата" во градска вожња шо има битен...

Какви сака нека се гумите, ако не го прилагодите возењето на условите на патот, џабе е. Имаме Физикела на форумов што не му беа криви гумите.

Ниту еднаш не сум осетил проблем на двете коли (едната со Рикен, другата со Лауфен), нови, на 130, колку што е и максимално дозволено на наш пат. Што ќе ми пружи Континентал повеќе, споредено со овие гуми, при мојот начин на возење?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #13117 на: 26 Септември 2023, 18:09:57 pm »
Ништо.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13118 на: 26 Септември 2023, 18:10:45 pm »
АПСОЛУТНО ништо.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #13119 на: 26 Септември 2023, 18:13:53 pm »
Sekoj so svojata srekjna zvezda.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #13120 на: 26 Септември 2023, 20:18:26 pm »
Кога ќе кажете "контактот со подлогата" почнува да ми се повраќа веќе.

Кога ќе кажете "начинот на возење" дека е битен еднаш?

Не оправдувам купување на половни гуми, да не се разбереме лошо. Но, ако @Vlatce-Vectra со сигурност знае дека гумите се со само 500 километри возење, малтене нови, не гледам проблем.

Пунтово, еден "контакт со подлогата" во градска вожња шо има битен...

Какви сака нека се гумите, ако не го прилагодите возењето на условите на патот, џабе е. Имаме Физикела на форумов што не му беа криви гумите.

Ниту еднаш не сум осетил проблем на двете коли (едната со Рикен, другата со Лауфен), нови, на 130, колку што е и максимално дозволено на наш пат. Што ќе ми пружи Континентал повеќе, споредено со овие гуми, при мојот начин на возење?
Поврати си де, кој ти пречи.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13121 на: 26 Септември 2023, 20:32:04 pm »
А бе јас ќе повратам. А може и не.

Кога ти ќе придонесеш со нешто корисно на заедницава форумска, да ми је да знам?

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #13122 на: 26 Септември 2023, 20:35:28 pm »
Имаш погоре придонес зошто се корисни нови гуми.

Или побитна е докторска дисертација на тема: “ Како да избришете ветробранско стакло со 17 едноставни чекори”?
« Последно менување: 26 Септември 2023, 20:41:24 pm Bravo »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #13123 на: 26 Септември 2023, 20:46:13 pm »
На крајот од денот купуваш за себе, што се замараш што ќе речат другите?
Битно не си во таа група со БМВ Х6 со лампион гуми, што се опасност за околината.

А што е поефективно според тебе, лампион гуми нови (2023) или врв од елка гуми ама 2018та?
пс: Ова не се однесува на влатче, туку чисто информативно прашање е.

@Simo - Carrier159 може ли да префрлиш во гуми темата. Да не му ја уништуваме темата на клаберот.
najdolniot del od tekstot bash e na mesto ama administratorive nekako spori.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13124 на: 26 Септември 2023, 20:57:51 pm »
Имаш погоре придонес зошто се корисни нови гуми.

Или побитна е докторска дисертација на тема: “ Како да избришете ветробранско стакло со 17 едноставни чекори”?

А бе еден придонес... На газ да си паднеш. Зошто?

Вака - чунки ние сите глупи сме, не знаеме што е најдобро (во конкретниов случај, ново Пунто 2023-та, со најнови Континентал пичке-си-материне-модел произведени 4523), ти придонесе со констатацијата дека "ако одиш бос, нозете ќе те болат", или гумите биле најбитната ставка за безбедност, ама после не се само гумите, него и системот на управување и системот за кочење. Па, тоа е малтене цела кола, ако ја исклучиш климатизацијата, јер ако е жешко, увек можеш џам да отвориш.

Во дадени ситуации, не сите можеме да си го дозволиме најдоброто. Ти имам веќе кажано, ти посакувам никогаш да не се најдеш во таа ситуација и секогаш да можеш да си го приуштиш најдоброто, од било што. Искрено, од срце.

НИЕ НЕАМЕ ПОИМА ДЕКА ГУМИТЕ СЕ НАЈБИТНИ. ФАЛА ТИ, ДАЛ ТИ БОГ ДОБРО, ЧЕДО БОЖЈЕ.

Ете го твојот придонес.

А за ветробранското стакло? Па, еве нека кажат другите дали помогнав, или допринесов. Или за ЕДНА друга, било која работа, што е за ЕДЕН повеќе од тебе.

Ако ти е ветробранското стакло усрано, замачкано и ушљакано, Континентал пичке-си-материне-модел произведени 5268 не те спасауваат, јер НЕ ГЛЕДАШ КАЈ ВОЗИШ, чедо.

п.с. да избришеш ветробранско стакло како што треба е наука. Ама, од кај да знаеш ти...

п.п.с. дај да видиме еднаш што возиш, како одржуваш, гумите какви ти се, плочките, дисковите, имаш ли чепнато на кола нешто повеќе од копчето за џам отврање...