Автор Тема: Центрирање на предница КАДЕ???  (Прочитано 110480 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Одг: Центрирање на предница КАДЕ???
« Одговори #270 на: 06 Мај 2017, 09:16:26 am »
Лево ти се пред поднесување, во средина е колку треба да биде и десно е после поднесување
Лево се „називне вредности“, што би се рекло дифолти.
Во средина е „дијагноза“, што би било вредности пред средување,
Десно, вредностите по средување.

Дали е се во ред?
Пред подесување ептен ти била „затворена “ предницата, сега има мали отстапувања од номиналните вредности, но ништо страшно, ја оставиле малце позатворена, но ништо страшно.
Позади не дирале ништо и ок се вредностите.
« Последно менување: 06 Мај 2017, 09:26:04 am Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #271 на: 06 Мај 2017, 12:50:24 pm »
После акање по мразеви и бразди зимово ме копкаше нешто и денес појдов докај Мето чисто на проверка. Машината даде зелени вредности и речиси и да немаше потреба од корекција, барем по нивниот коментар дека одлично кажува.

Одговорот од нивна страна после проверка од доле беше дека предницата е фабрика и не е мрдната. Ја наштеловаа тоа малку што требаше, направија мала корекција на воланот и поминав со 300 ден само.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #272 на: 06 Мај 2017, 13:14:54 pm »
Zasto po vrednosti na 14ki ti ja shteluvale?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #273 на: 06 Мај 2017, 13:30:46 pm »
Нема врска тоа ги прашав, него така преку софтверот му дава најверојатно зошто ако не е со алумиумски носи 14ки. Машината мери вредности моментално како што е на колата.
« Последно менување: 06 Мај 2017, 13:40:33 pm Allexxander »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #274 на: 07 Октомври 2017, 13:00:34 pm »
Дали скопскиве сервиси за центрирање возила вршат проверка на подвозје (и само тоа, без центрирање)? Дали знаете колку чини таа услуга?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #275 на: 07 Октомври 2017, 13:36:35 pm »
Ми се јавуе флеш ко да имам прочитано кај Жаре проверка на подвозје 500 денара ...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #276 на: 07 Октомври 2017, 14:02:38 pm »
https://www.google.mk/maps/dir/41.9810212,21.4528913//@41.9809972,21.4534945,18.5z?hl=en

Овде има сервис што работи со подвозје, ќе ти проверат.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2351
« Одговори #277 на: 09 Октомври 2017, 14:52:37 pm »
Треба да отидеш на центрирање кај некој што ке може да ти даде детална слика за подвозјето, односно Camber, Caster and Toe, како за предни така и за задни тркала. Имав проблем на една тројка бмв влечеше на десно иако центрирањето беше ок (toe) ,проблемот беше што камберот на предното лево тркало беше -1,8 , додека на десното -0,7 , а со тоа и ми ја јадеше предната лева гума од внатре. После штелување  ги донесоа двете ко што треба  ( бројкиве не сум сигурен дека се точни ова од сеќавање пред некоја година)

пример беше нешто слично на ова

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Кој е тој некој што може да го провери ова, кој има најсаглам дијагностика за центрирање и комплетна проверка?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен dangthe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 46
« Одговори #278 на: 10 Ноември 2017, 11:29:27 am »
Дали може некој да даде Google мапа од сервисот Мето во Кисела Вода, пошто сватив дека 11 години немам центрирано предница :) кузнае што ќе најдат? Фала

Ако може и бројче доколку се закажува

Нема везе, го најдов баш ме интересира што ќе каже предницата :)
« Последно менување: 10 Ноември 2017, 11:42:24 am dangthe »

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #279 на: 10 Ноември 2017, 12:13:22 pm »

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #280 на: 10 Ноември 2017, 16:39:26 pm »
Дали може некој да даде Google мапа од сервисот Мето во Кисела Вода, пошто сватив дека 11 години немам центрирано предница :) кузнае што ќе најдат? Фала

Ако може и бројче доколку се закажува

Нема везе, го најдов баш ме интересира што ќе каже предницата :)

Денес бев кај него од сабајле, не работат на принцип закажување, најубаво е да отидеш пред девет од сабајле за да начекаш празен сервис.

Дали скопскиве сервиси за центрирање возила вршат проверка на подвозје (и само тоа, без центрирање)? Дали знаете колку чини таа услуга?

Kaj Мето е 800 денари, центрирање и проверка на предница. Заден дел од подвозје не проверував.
Зини да ти кажу.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #281 на: 05 Март 2018, 10:50:35 am »

По ударот у проклетата дупка, на проверка кај Тихо, камен е количето

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #282 на: 06 Март 2018, 18:23:13 pm »
Дечки прашање во врска со центрирање на предница.

Колата (купена на ново) ја имам од 2015 година, до сега поминато околу 22000 км, гуми зимски/летни менувам на исти фелни, дали да ја носам на проверка за центрирање? Има ли некаков период на колку време да се носи на проверка? Кои би биле симптомите на колата ако треба центрирање? Да чукнам во дрво до сега не сум почуствувал ништо поразлично во возењето.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #283 на: 06 Март 2018, 19:36:30 pm »
Ако не трга на лево или десно при пуштање на воланот на право, немаш потреба од центрирање...посебно не на нова кола. Или ако ги троши гумите нерамномерно, без разлика дали од внатрешна или надворешна страна треба да се провери

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #284 на: 06 Март 2018, 19:44:53 pm »
Дечки прашање во врска со центрирање на предница.

Колата (купена на ново) ја имам од 2015 година, до сега поминато околу 22000 км, гуми зимски/летни менувам на исти фелни, дали да ја носам на проверка за центрирање? Има ли некаков период на колку време да се носи на проверка? Кои би биле симптомите на колата ако треба центрирање? Да чукнам во дрво до сега не сум почуствувал ништо поразлично во возењето.

Проверка на геометријата на подвозјето кошта околу 300 денари (ако сум добро информиран). На кола стара неколку години и поминати 20-тина илјади километри со гаранција нема промени во геометрија, НО, ако ти претставува грижи таа информација, 300 денари не се многу за „мир во куќа“.