Автор Тема: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?  (Прочитано 101066 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?
« Одговори #75 на: 01 Февруари 2012, 11:42:17 am »
Треба мнооогу фурни леп да изеде Пежо за да компајлира грдосија како стариот i30.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #76 на: 01 Февруари 2012, 11:44:33 am »
другарче бе ова е бела позадина тоа виолетовото му е одблесок од тоа што светка во сензорот за да се упалил осветлувањето. На А3ката во темница осветлувањето само на брзинометарот таму е темно колку е посветло толку и тоа посветло светнува
[/quote]
Како виде дека е одблесок жити се, дури ме натера да го прегледувам клипот :D одблесок не се расфрлува така рамномерно, па да стигне во секој кјош, има серии и со такво осветлување...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #77 на: 01 Февруари 2012, 11:46:39 am »
другарче бе ова е бела позадина тоа виолетовото му е одблесок од тоа што светка во сензорот за да се упалил осветлувањето. На А3ката во темница осветлувањето само на брзинометарот таму е темно колку е посветло толку и тоа посветло светнува

Како виде дека е одблесок жити се, дури ме натера да го прегледувам клипот :D одблесок не се расфрлува така рамномерно, па да стигне во секој кјош, има серии и со такво осветлување...
[/quote]

значи нема ти гарантирам, нели примети брво малце бело па наеднаш стана виолетово ако не е ова светло од некој упаљач еве на...нема везе не мора да ми веруваш ама можеш и да прашаш ке видиш дека сум во право

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #78 на: 01 Февруари 2012, 11:47:10 am »
Nemoj taka be Gojgo, Peugeot e top kola. Ama za vo Francija :) Za kaj nas treba nesto sto ima jaka prednica, sto poednostavna, sto poprosto izvedena koja ke ima mala verojatnost da se rastropuva po nasive dupki. Za nasiot dizel se znae batko samo Mercedes 124 ili nekoj VW so sestojaden motor. Stavi ti crvena nafta vo HDI ili CDI ili CDTI ili DTI... Skoro site novi koli imaat stabilizatori, ne znam sto balans stangli itn...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #79 на: 01 Февруари 2012, 11:50:09 am »
Патиштата ни се грди, горивата не ни се којзнае што ама па не треба ние заради тоа да возиме коли 30години стари со предница како на 124 или 101. Инаку нафтата веројатно не е до толку грда зошто лично знам 3-4 CR дизела со огромни километражи во последниве неколку години кој немали никаков проблем со моторот.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #80 на: 01 Февруари 2012, 11:55:05 am »
Не е толку страшно...
Малку штедат на пластика, малку на заштита одоздола, малку на завршна обработка... малку по малку - ете го профитот...
Е сега има и некој што сакаат ептен да заштедат (споредба БРАВО - БРАВА или 206 со 206седан...) нема везе, ние ќе си најдеме ќаре за колата... Секако, првите големи споредби ќе се појават кога ќе почне добата на корозија или со капење масло и слични истрошувања...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #81 на: 01 Февруари 2012, 12:01:24 pm »
Toa e cista srekja za CR dizelite. Licno smetam deka sekoj ima izbor da vozi sto saka. Ne site imaat dovolno pari da sipuvaat premium dizel i da stavaat aditivi. Onoj sto gi ceni parite (kolku i da gi ima razmisluva poinaku). Nikoj iskreno nema da ti kaze ako ima problem so kalata pogotovo ako se oprcil cash. Samo gleda da ja dade i vika super e ! Inaku izgleda vo MK sme edinstveni kade CR dizelite teraat povekje od EU i na polosa nafta. Izgleda samo kaj nas lugjevo nemaat problemi so DMF ili DPF a cela EU imaat.. Vo EU platite se pogolemi no i se stedi povekje. Na benzinska imas i super nafta, no povekjeto lugje kaj nas namaat pari smetki da si platat i se stedi i od nea se stava sve sto moze da gori.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #82 на: 01 Февруари 2012, 12:04:09 pm »
Не е толку страшно...
Малку штедат на пластика, малку на заштита одоздола, малку на завршна обработка... малку по малку - ете го профитот...
Е сега има и некој што сакаат ептен да заштедат (споредба БРАВО - БРАВА или 206 со 206седан...) нема везе, ние ќе си најдеме ќаре за колата... Секако, првите големи споредби ќе се појават кога ќе почне добата на корозија или со капење масло и слични истрошувања...

Не би рекол дека е мала ...

Мојата ГТЦ е продадена во Македонија без заштита на моторот, со цел да се понуди пристапна цена за нашиот пазар ...

Сега моторот по толку многу чистење и пазење изгледа како да е 15 години стар, иако колата е 2007-ма ....
Секогаш кога ке врне, или пак кога ке налеташ на некој вир вода, сето тоа иде директно на моторот ...
Кога ке дигнеш хауба, гледаш асфалт околу моторот ... Промаја ...

досега не најдов ГТЦ на мобиле.де без таа заштита ...

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #83 на: 01 Февруари 2012, 12:06:41 pm »

значи нема ти гарантирам, нели примети брво малце бело па наеднаш стана виолетово ако не е ова светло од некој упаљач еве на...нема везе не мора да ми веруваш ама можеш и да прашаш ке видиш дека сум во право
[/quote] Не е работата на инает бре другар, ајде ти направи еден клип на твојата ибиза и пушти го овде да споредиме, ако е надворесно светло ке има одблесок од стаклото на инструментите, не зафркавај, пак ке ти кажам немам намера да се инатам, не е ни темата за тоа што го збориме :) ...

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #84 на: 01 Февруари 2012, 12:07:59 pm »
Не е толку страшно...

Не би рекол дека е мала ...

Мојата ГТЦ е продадена во Македонија без заштита на моторот, со цел да се понуди пристапна цена за нашиот пазар ...

Сега моторот по толку многу чистење и пазење изгледа како да е 15 години стар, иако колата е 2007-ма ....
Секогаш кога ке врне, или пак кога ке налеташ на некој вир вода, сето тоа иде директно на моторот ...
Кога ке дигнеш хауба, гледаш асфалт околу моторот ... Промаја ...

досега не најдов ГТЦ на мобиле.де без таа заштита ...
Епа ете... секој штеди на свој начин... само што малата заштеда може да кошта 100 пати повеќе по неколкугодини...
Во твојов случај... :S
Барај Томи некакво решение... за да не изгледа картерот како на голф 2 исчукан од камчиња и замастен до бескрај...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #85 на: 01 Февруари 2012, 12:13:03 pm »
Zatoa Pinky ke otvoris oci pred kupuvanje na kola. Ako nema zastiti i ne e kako treba kazi im cao ili spusti im uste 1000 EUR ako sakaat da ja kupis taa kola a ako ne ima dosta dileri.
I mojata Corsa nemase zastita pod motorot 1.0 /16V pa fabrickiot konzervans uste stoese na nego a kolata imase 130000Km i bese 1998 godina. Posle perenje motorot sjaese..Ama Italinajka.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #86 на: 01 Февруари 2012, 12:15:45 pm »
Тоа и јас го зборам цело време, а поискусните знаат на што и како може да се заштеди на производство, не е дека колите за во Македонија ги прават во гасна комора, ама треба сите да бидеме свесни дека кај нас колите се понеквалитетни отколку од западните земји, под неквалитетни мислам на севкупниот автомобил, уште од времето на голф 1 беше битно кој го прави возилото и за каде е наменето, имало е серија на голф 1 тас, да ги враќаат во фабриката за ново пунктување на шасијата, попуштиле пунктовите, тоа ми е кажано од професор на машински факултет...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #87 на: 01 Февруари 2012, 12:19:01 pm »
Кај мене на Алфата ене ја пола пластика заштина во двор. Веројатно ќе ја фрлам за некој ден. пошто другата половина ја остаив на некој тротоар :(  А и онака беше висната како мев на дебел чоек одоздола, од претходниот газда што ја акал по тортоари :D На стилото фала богу, немав таква да ја акам од лежечи полицајци :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #88 на: 01 Февруари 2012, 12:21:42 pm »
не сваќате бе они ни ги испорачуваат полесни колите за побрзи и поекономични вие ова ви фалело ваму немало тоа вака така ееее

;D ;D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #89 на: 01 Февруари 2012, 12:27:39 pm »
Bas taka da znaes. Jas na primer koga kupuvav kola Nova od salon, 1999 mi ponudija opcija - sklapana vo Ceska - Polo 1.9D, zolto i jas vedna im rekov NE (makar i popustot bes e odlicen 2600DM !) nemase zastita pod motorot isto taka, Posle mi rekoa deka ima nova serija 6N2, se konsultirav so eden sto raboti vo Slovenija vo VW mi rece ne vredi da se zeme 6N2 podobro 6N, pa na kraj mi rekoa opcija da pocekam uste 2 meseca imalo nekade vozila sto poradi izleguvanje na noviot model gi odbile (nekolku parcinja) so poskapiot SDI motor no ne ona sto go barav jas (Boja, i bez oprema). Insistirav da ja vidam kolata, koga pristigna vo MK otidov i ja vidov i razocaran i nervozen (nemase folii na sedistata ama bese komplet konzervirana Km 000020Km i toa ne bese 000000Km), i dilerot mi izleze deka ima potencijalen kupec. Ama jas na prikazni ne veruvam ! Posle dolgi pregovori drz-nedaj insistirav na popust, koj sekako go dobiv i zadovolen si ja iskesirav kolata i plus popust za cash.. Taka da treba da se pazaris za SVE ! I sekako podobro e da zemes od poslednite brojki od eden model, dodeka ne se prefrlilo proizvodstvoto na drugo mesto.
Toa sum go naucil dosega. Jas sum gazda na moite pari i ne davam nikoj da me prai budala ili da si igra so mene. Imajte dostoinstvo bidete gordi i sekogas ke dobiete vo vasa polza.