Bas taka da znaes. Jas na primer koga kupuvav kola Nova od salon, 1999 mi ponudija opcija - sklapana vo Ceska - Polo 1.9D, zolto i jas vedna im rekov NE (makar i popustot bes e odlicen 2600DM !) nemase zastita pod motorot isto taka, Posle mi rekoa deka ima nova serija 6N2, se konsultirav so eden sto raboti vo Slovenija vo VW mi rece ne vredi da se zeme 6N2 podobro 6N, pa na kraj mi rekoa opcija da pocekam uste 2 meseca imalo nekade vozila sto poradi izleguvanje na noviot model gi odbile (nekolku parcinja) so poskapiot SDI motor no ne ona sto go barav jas (Boja, i bez oprema). Insistirav da ja vidam kolata, koga pristigna vo MK otidov i ja vidov i razocaran i nervozen (nemase folii na sedistata ama bese komplet konzervirana Km 000020Km i toa ne bese 000000Km), i dilerot mi izleze deka ima potencijalen kupec. Ama jas na prikazni ne veruvam ! Posle dolgi pregovori drz-nedaj insistirav na popust, koj sekako go dobiv i zadovolen si ja iskesirav kolata i plus popust za cash.. Taka da treba da se pazaris za SVE ! I sekako podobro e da zemes od poslednite brojki od eden model, dodeka ne se prefrlilo proizvodstvoto na drugo mesto.
Toa sum go naucil dosega. Jas sum gazda na moite pari i ne davam nikoj da me prai budala ili da si igra so mene. Imajte dostoinstvo bidete gordi i sekogas ke dobiete vo vasa polza.