Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 474702 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1605 на: 20 Февруари 2015, 11:33:06 am »
E што дел е тој, расклопен амортизер ќе ти пуштат? Ако е така, маслото подруга стапка можи да има. х)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5232
  • The Spartan General
« Одговори #1606 на: 20 Февруари 2015, 12:41:32 pm »
Ако редовно имаш некаков транспорт на оваа релација, може ќе те врбувам за превоз на добра :)

Досега не сум праќал делови, ова ќе биде прв пат. А други работи (чоколадо, поклончиња, техника) сум праќал. Немало никаков проблем. Со Дојче пост и за 1 недела е во МК. Тука се пресметува колку ќе те чини. До 1 кг е 7 евра. До 2 кг, 17 евра.
Јас провизија не земам, ама пијам пиво.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1607 на: 25 Февруари 2015, 14:14:08 pm »
Ја зедов картичката направив акаунт све.. Него..

Кај Tell и кај Mobile што треба ? +389 не го фаќа..

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1608 на: 25 Февруари 2015, 14:15:51 pm »
Без + пиши го. Само 389.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #1609 на: 25 Февруари 2015, 23:14:32 pm »
Ок, фала :)
кога ќе ја направам порачката, треба нешто да му пишам на продавачот или  ?

И дали ќе ми се вратат парите ако ја откажам порачката, а тој сеуште не ја прифатил (не ја испорачал) ?
« Последно менување: 26 Февруари 2015, 22:28:17 pm Бузуки »

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1610 на: 27 Февруари 2015, 12:13:23 pm »
Почекај, али експрес ти е ко во социјално ко ќе одиш (не знам како е во социјално), по една недела можат дури да го пуштат,
башка времето дури да ти стигни до дома, башка празник нивни ако фатиш.

И не биди пишманаџија, сега сакам да купам сега не, ќе те банират, ќе видат нов си ќе си речат тебе до играчки ти е дојдено.

Иначе во меѓувреме можиш и да го поздравиш, прашаш деца, куќа како се, дали го јадат лебо или не.  ;)

Отсутен Бузуки

• Сениор
И тоа што викаш :) Него нешто утнав.. Одкога направив порачка (4 евра часовник) после 2 дена ми излезе нешто confirm.. И кликнав на тоа мислејќи дека е нешто да потврдам дека го порачувам..
Одпосле дознав дека тоа потврдувањето е дека ми стигнала нарачката како што треба и да му се исплатат парите..

Сега што ќе биди ? Ќе ми го испрати или не ?

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
Он више го испратил...

Отсутен Бузуки

• Сениор
Незнам не сум сигурен.. Горе стои Order Complete а поминаа само 2 дена одкако го порачав..

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
Не може да ти се појави Confirm додека не ја прати он пратката. Ти кога ќе порачаш нешто на страната пишува за колку време ќе биде пратено (обично 2-5 дена) и кога ќе го прати ти стига ваков мејл:

Цитат
Your Order 65567778142869 has been shipped

Dear 'Buzuki',

This is an e-mail notification to inform you that your order .65567778142869 has been shipped by the seller on 2015.01.25 20:18. You are advised to contact the seller for shipment information.

The Purchase Protection of order .65567778142869  will end on 2015.03.26 20:18.

1. If you are satisfied with the items you have received, then you can click  'Confirm Order Received'.

2. If you have not received your items, or you are not satisfied with your items, you can click ’Open Dispute.’ before Purchase Protection deadline or Purchase will be automatically finalized.

3. If you would like to extend your Purchase Protection you can contact the seller directly or click  'Request to extend Purchase Protection' to ask for the seller's approval.

Please note if there is no action taken within Purchase Protection, your order will be automatically finalized with payment released.

Sincerely,
AliExpress.com
2015.01.25 20:18

И од како ќе ти стигне пратката кликаш confirm ја проверуваш дали е се во ред, дали е тоа тоа, оценуваш, коментираш и слично..

Е сега кога веќе ти си ја потврдил дека е стигната пред време најверојатно АКО не стигне нема да можеш да се жалиш, да бараш да ти прати нова или да ти ги врати парите.

Од мое досегашно искуство, за една пратка која не стигна во вредност од околу 3 евра, само со една порака ми беа вратени парите назад, а за една пратка од околу 1 евро фино лепо ме одјеба продавачот као демек „чекај ја ќе стигне што ме замараш“... Во таков случај стискам confirm, оценувам најнегативно и пишувам најлош коментар (да беше нешто поскапо сигурно ќе се натегавме уште долго). Со еден збор му рушам рејтинг  8)
« Последно менување: 01 Март 2015, 09:43:42 am Sans »

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
И тоа што викаш :) Него нешто утнав.. Одкога направив порачка (4 евра часовник) после 2 дена ми излезе нешто confirm.. И кликнав на тоа мислејќи дека е нешто да потврдам дека го порачувам..
Одпосле дознав дека тоа потврдувањето е дека ми стигнала нарачката како што треба и да му се исплатат парите..

Сега што ќе биди ? Ќе ми го испрати или не ?

Читајте пред да кликате, зар минута време ќе ви смени нешто.

@Sans
Доколку не си задоволен од пратката(или не стигнала) треба да отвориш dispute кој што ќе ти помогне да го решиш проблемот. Дали ќе добиеш повраток на пари или нов производ ти бираш. Доколку продавачот те игнорира аутоматски добиваш рефунд. Без разлика на исходот од dispute-от, добиваш опција да дадеш рејтинг за продавачот и производот.

Отсутен Бузуки

• Сениор
Не може да ти се појави Confirm додека не ја прати он пратката. Ти кога ќе порачаш нешто на страната пишува за колку време ќе биде пратено (обично 2-5 дена) и кога ќе го прати ти стига ваков мејл:

Цитат
Your Order 65567778142869 has been shipped

Dear 'Buzuki',

This is an e-mail notification to inform you that your order .65567778142869 has been shipped by the seller on 2015.01.25 20:18. You are advised to contact the seller for shipment information.

The Purchase Protection of order .65567778142869  will end on 2015.03.26 20:18.

1. If you are satisfied with the items you have received, then you can click  'Confirm Order Received'.

2. If you have not received your items, or you are not satisfied with your items, you can click ’Open Dispute.’ before Purchase Protection deadline or Purchase will be automatically finalized.

3. If you would like to extend your Purchase Protection you can contact the seller directly or click  'Request to extend Purchase Protection' to ask for the seller's approval.

Please note if there is no action taken within Purchase Protection, your order will be automatically finalized with payment released.

Sincerely,
AliExpress.com
2015.01.25 20:18

И од како ќе ти стигне пратката кликаш confirm ја проверуваш дали е се во ред, дали е тоа тоа, оценуваш, коментираш и слично..

Е сега кога веќе ти си ја потврдил дека е стигната пред време најверојатно АКО не стигне нема да можеш да се жалиш, да бараш да ти прати нова или да ти ги врати парите.

Од мое досегашно искуство, за една пратка која не стигна во вредност од околу 3 евра, само со една порака ми беа вратени парите назад, а за една пратка од околу 1 евро фино лепо ме одјеба продавачот као демек „чекај ја ќе стигне што ме замараш“... Во таков случај стискам confirm, оценувам најнегативно и пишувам најлош коментар (да беше нешто поскапо сигурно ќе се натегавме уште долго). Со еден збор му рушам рејтинг  8)
Да, дојде таков мејл дека е испратено, продавачот денеска ми пиша дека е испратено уште пред 3 дена, и дека ќе стигни сигурно.. А и им пратив мејл на aliexpres дека по грешка стиснав, ми пишаа дека му пишале на продавачот за ситуацијата, и ќе дојди сигурно, ако не дојди да им пишам пак..

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Тука беше муабетот за картичките па ај да прашам и јас нешто.

Имам картичка (visa electron)од тутунска и моментално само таа ми е. Е сега ќе почнам да зимам плата и на картичка.. А со оваа што ја имам пазарам доста од интернет и тоа од разни места.
Во план ми е да извадам друга картичка (не верувам дека ќе може да отворам друга трансакциска во тутунска) од друга банка за да платата да ми стига таму а ако порачувам нешто пак со оваа од тутунска.
Е сега работава е од која банка да извадам картичка за плата (планирам некогаш да вадам пари и надвор од мк ако затреба) или пак да ја сменам картичката на тутунска (ми важи до јули) и на таа картичка да ми стига платата а да извадам друга за пазарење на интернет.
BTW
препорачајте друга банка освен тутунка и комерцијална...
За стопанска незнам како се со картички за на интернет а со другиве немам никакво искуство.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Јас имам многу многу позитивно искуство со Унибанка веќе долго време.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Чувај си ја оваа од тутунска за на нет плаќања, а за плата извади си било која... мислам дека за "обично" користење т.е. примање плата нема некои големи разлики меѓу банките. :)