Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 7564 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14868
  • Пудингот на шоферството
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #405 на: денес во 00:54:20 »
Дали некој знае како е регулирано за странски табли?Кај ќе ми стигне порака или меил?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30257
    • CARclub.mk
« Одговори #406 на: денес во 01:13:14 »
Никаде, ќе те цимнат на излегување од Македонија.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6911
« Одговори #407 на: денес во 10:23:06 »
Вчера излез на Скопје после Шарлота, ограничувањето е 70 км/ч одма после Шарлота.
Скоро сите возеа 45 и тоа во средна и лева лента.
Крајна десна слободна.

Толку неспособност за размислување никаде нема.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2312
« Одговори #408 на: денес во 10:50:39 »
Не е неспособност за размислување. Страв е. И ако, нека има страв. Бидејќи од нас цивилизирано однесување не може да се очекува, стапот мора да игра. Како индиските полицајци на точак со стап што шетаат. Мавај само.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3390
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #409 на: денес во 11:01:49 »
Вчера излез на Скопје после Шарлота, ограничувањето е 70 км/ч одма после Шарлота.
Скоро сите возеа 45 и тоа во средна и лева лента.
Крајна десна слободна.

Толку неспособност за размислување никаде нема.

Што е толку лошо или неспособност што луѓето се придржуваат по правила,Батице немој секој длабок џеб да плаќа казни и да останува без дозвола и однова полага и фрла 1000 евра.Или поштуј или нема друго чаре како за сите така и за нас топтан сите.Да повториме да плаќаш казни да седнеш у кола и да возиш свесно да правиш казна ако ти е 50 да возиш над 50  значи  постои ментален проблем на човек,друго обајснување не постои или оправдување.Најдоброто нешто што се случи догодине ова време нема да има ниту една жртва или сообраќјка направено
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #410 на: денес во 11:08:28 »
70 ограничување, веќе не си во населено место, туку на автопат.

И веќе ако ви е страв и не се чувствувате како способен возач, а морате да возите, возете 45 во крајната десна лента, а не во средна и лева ако глумите цивилизација.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2547
« Одговори #411 на: денес во 11:55:57 »
Корисен линк ако некој сака да ги знае ограничувањата по улица/булевар/експресен/автопат:

https://www.openstreetbrowser.org/#map=15/41.9977/21.4958&basemap=opentopomap&categories=car_maxspeed

Ги пишува по целата должина на патот.

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #412 на: денес во 11:57:26 »

И веќе ако ви е страв и не се чувствувате како способен возач, а морате да возите, возете 45 во крајната десна лента, а не во средна и лева ако глумите цивилизација.

Можеш и да размислиш за промена на професија, доколку почитувањето на сообраќајните правила и прописи ти се проблем во секојдневието. Нели?

Јас сум за тоа колку пишува на знак, толку да се вози. Дали било на автопат или на козји патеки е сеедно.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7365
  • French diamond
« Одговори #413 на: денес во 12:09:50 »
Дали некој знае како е регулирано за странски табли?Кај ќе ми стигне порака или меил?

Не ќе можиш демек пак да влезиш дури не ја платиш казната, за излез пишеше дека неможат да ти забранат, ама после то нема да ти дозволат пак да влезиш.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44567
  • Il Moderatore
« Одговори #414 на: денес во 12:11:00 »
Корисен линк ако некој сака да ги знае ограничувањата по улица/булевар/експресен/автопат:

https://www.openstreetbrowser.org/#map=15/41.9977/21.4958&basemap=opentopomap&categories=car_maxspeed

Ги пишува по целата должина на патот.
Не се баш точни, низ Скопје има неколку 40-ки кои не се означени на мапава.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #415 на: денес во 12:13:57 »

Можеш и да размислиш за промена на професија, доколку почитувањето на сообраќајните правила и прописи ти се проблем во секојдневието. Нели?

Јас сум за тоа колку пишува на знак, толку да се вози. Дали било на автопат или на козји патеки е сеедно.

Држи се десно и не изигрувај полицаец, тоа е најбитно, ако сакаш и 20 вози, вози ја крајната десна, а не средна и лева.

И факт е дека тие што возат испод ограничувањата глумат полицајци, возат и на двосмерен пат точно на средна лента наместо подесно, прават колони и глумат воспитувачи во сообраќајот.

Јас секогаш си држам најдесно, и тој што лета со 200, веднаш си се тргам најдесно, тој си поминува, нека крши глава.
Нема што јас него да го учам.

Така и ти, вози и 10 на саат, ама вози у крајна десна, а не во лева лента

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #416 на: денес во 12:14:28 »

Не ќе можиш демек пак да влезиш дури не ја платиш казната, за излез пишеше дека неможат да ти забранат, ама после то нема да ти дозволат пак да влезиш.

Во Грчка вадат и таблици, па дојди си без таблици...
Али ова е доле, не ме чуди да се смени и кај нас.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7365
  • French diamond
« Одговори #417 на: денес во 12:17:53 »
Грците се ретардирани, како можи за една казна да ти ги земи таблиците и да те спречи да излезиш т.е да си одиш дома, разум и логика нула, затоа и се грци. Добро и Србите се прости, ти ја зема сообраќајната додека не платиш во пошта, а ако е Сабота поручек или  Недела ? Неписмена работа. Еве како ќе е кај нас :

"Странските возила кои ќе направат сообраќаен прекршок во земјава нема да бидат задржани при излез од државата, но возачите ќе добијат официјално известување дека нема да можат повторно да влезат на македонските граници доколку не ја подмират казната, изјави денеска министерот за внатрешни работи Панче Тошковски, објаснувајќи како ќе функционира новиот модел на санкционирање на лицата со возила со странски таблички.

– Странските возила нема да бидат исклучени од имплементирање на „Безбеден град“. Имаме утврдено правила и процедури како ќе се констатира прекршокот и како ќе се наплати. Странските возила при излез од Македонија не може да бидат спречени да ја излезат – тоа е законски уредено и не може поинаку. Но ќе бидат информирани дека нема да им биде дозволен повторен влез во Македонија доколку не ја платат соодветната казна за прекршокот што го сториле. Работна група составена од експерти го разгледа и ова прашање, и верувам дека понудивме соодветен одговор. Мислам дека за сите дилеми дадовме јасно образложение – рече Тошковски."

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #418 на: денес во 12:19:00 »

Држи се десно и не изигрувај полицаец, тоа е најбитно, ако сакаш и 20 вози, вози ја крајната десна, а не средна и лева.

И факт е дека тие што возат испод ограничувањата глумат полицајци, возат и на двосмерен пат точно на средна лента наместо подесно, прават колони и глумат воспитувачи во сообраќајот.

Јас секогаш си држам најдесно, и тој што лета со 200, веднаш си се тргам најдесно, тој си поминува, нека крши глава.
Нема што јас него да го учам.

Така и ти, вози и 10 на саат, ама вози у крајна десна, а не во лева лента

Аха. А тоа ти го одредуваш или законот? Бидејќи мојот став е возење по правила, ти ми кажуваш твои лични перцепции и како ти мислиш дека треба. Јас лева лента користам за претекнување, не за да глумам полицаец. Значи пак - по правила и прописи.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #419 на: денес во 12:21:28 »
После Шарлота уште не е автопат, така да возење најлево ТЕХНИЧКИ и законски е во ред.