Најчесто имам проблем со пронаоѓање на мајстори кои прво ќе се испозамара детално да провери, а потоа и да замени.
Најчесто е одговорот: Абе све ти е камен здраво доле во предница, вака шознам, можеби е почетно, почекај да растропа, дрн дрн, сеа у гужва сум, ај барај ме од понеделник, ај барај ме од нареден петок, ај од нареден месец.
Ете тоа е главната причина, сеуште немам некој матичен механичар кој ем ќе ја проверува детално, ем ќе го среди секое мое барање.
Сега ќе ти кажам редоследно кај кои механирачи сум одел.
Прво одење ми беше кај Митревски, ми направи мал сервис. Го прашав дали ќе сака ми биде мајстор бидејки сум на 100 метри од него, ме одби со разлог дека сепак работи само фолксваген групација, за мал сервис и ете нешто замена јабучица или плочки може, за останатото барај си мајстор што работи Фиати.
После него два-три пати ја носев кај Дејан во Сопиште. Дејан е вработен во сервис Митревски, ама си работи и самостојно плус, балансираат со Митревски, така да за ВАГ групација небитно дали во Митревски или кај Дејан во Сопиште, исто ви е.
Само што Дејан е пренатрупан со работа, и со него ми беше ај за две недели барај ме, ај за три недели и сум го чекал и до 2 месеци и затоа откажав.
После наредно мал сервис правев во Фас-Вас, ги замолив да проверат доле предница, дечко се ти е ок. Успат што ме поебаа со уљето за менувач, наместо Матрикс, ми ставија Течникс и наместо 2.7 литри, сипаа 2 литри. Менувачот после 3 дена буквално почна три пати појако да зуе и морав да го сменам.
После сум бил и кај Горан Кметовски во Побожје, ми замени чаури комплет, ама ме убедуваше дека менувачот ми е здрав.
Наредно го сервисирав климатроникот кај двајца мајстори, едниот е во Јагуар сервисот, другиот во Фиат Македонија.
Климатроникот ми го средија, ама после тоа мал сервис и останати проверки исто молење, ај утре, ај наредна недела звони, па што се замараш, па другар колава ти е 18 год стара, па вака така.
Следно одма во комшии млад дечко, има сервис, правев мал сервис кај него, ама за преглед на предница онака визуелно само, малце со хебла мрдна, другар се е здраво доле.
И сега последно сум кај друг човек што исто така работи во Фиат Македонија, приватно после работа кај него ја носам.
И тоа е, молење само да направат проверка и да ми кажат што треба, иако им напоменувам што треба, менуваме си плаќам колку треба.