Автор Тема: Skoda Kamiq 1.5 TSI DSG7 Style  (Прочитано 17291 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18002
Одг: Skoda Kamiq 1.5 TSI DSG7 Style
« Одговори #75 на: 13 Април 2026, 10:52:49 am »
Ги проба ли ресет процедурите што ги има по нет? Држење 60 секунди на копчето SOS, и софтвер апдејт во овластен или неовластен?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6854
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #76 на: 13 Април 2026, 20:07:43 pm »
Бугарите имаа лек, ама не можам да најдам дали беа од Das Auto или некои други, ми излегуваа по фб.

Отсутен BZ

• Почетник
  • *
  • Пораки: 42
« Одговори #77 на: 14 Април 2026, 18:56:08 pm »
Да ја освежам и оваа тема. На точно 100.000км ги вратив летните гуми. Зимскиве се уште од почеток на Камиков и отидоа у ѓубре. Пред некоја недела направив и сервис кој нели заради километражата требаше да биде пообемен но многу работи ги оставивме за наредниот. Не знам зошто но ете така кажаа од Др.Ауто. Треба да се смени држач на мотор, плочки позади и веројатно нешто од подвозјето пошто малку пушта по некој звук. Се на се е ОК.
Од пред некое време имам една аноинг ситуација, имено се појави аларм за SOS. Се распрашав по сервисиве никој ништо не му може. ОБД вика истрошена батерија на модул која што замислете не се менува туку се менува целиот модул  = 400 евра. Дали има некој идеа како би ја тргнал поракава од екран пошто стварно ми смета?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И кај мене се појави истата грешка па по неколку дена се појави и update на софтверот при што беше наведено дека  update-от се однесува на SOS модулот. Откако го направив update-от грешката не се појави повеќе. Провери дали има можеби и кај тебе, 03А8 мислам беше новиот софтвер кај мене на Octavia 2021.