Автор Тема: Vadenje novi dokumenti  (Прочитано 29363 пати)

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5755
Одг: Vadenje novi dokumenti
« Одговори #405 на: 26 Февруари 2024, 23:47:17 pm »
Samo da prasam sega koga te slikaat za pasosh treba prethodno da se popolni obrazec ili tamo direkt na lice mesto ti sreduvaat dodeka te slika ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
« Одговори #406 на: 27 Февруари 2024, 06:01:29 am »
Претпоставувам дека е исто како и за лична карта. Кај тој што слика треба да бидеш комплетен. Спремен со пополнет образец и картичка за плаќање а тој само слика и внесува податоци во компјутер од образецот.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7436
« Одговори #407 на: 27 Февруари 2024, 09:06:34 am »
Samo da prasam sega koga te slikaat za pasosh treba prethodno da se popolni obrazec ili tamo direkt na lice mesto ti sreduvaat dodeka te slika ?

Кој да ти среди? ;D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3832
« Одговори #408 на: 27 Февруари 2024, 09:11:17 am »

https://mvr.gov.mk/Upload/Documents/Pasos%20%20Tip%20A.pdf
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 239
« Одговори #409 на: 27 Февруари 2024, 09:16:31 am »
Ја носев ќерката да се слика за пасош пред 1 недела треба да отидеш со пополнет образец, во Пролече имаат на пулт образци да си земеш да си пополниш доколку сакаш таму, меѓутоа кога ќе дојдеш на ред за сликање треба да ти е се средено :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10179
« Одговори #410 на: 27 Февруари 2024, 09:18:01 am »
Ја носев ќерката да се слика за пасош пред 1 недела треба да отидеш со пополнет образец, во Пролече имаат на пулт образци да си земеш да си пополниш доколку сакаш таму, меѓутоа кога ќе дојдеш на ред за сликање треба да ти е се средено :D
Ако не ти е средено кога ќе стигнеш на ред за сликање, сликај се ;D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #411 на: 27 Февруари 2024, 10:51:09 am »

Кој да ти среди? ;D

Зарем немате скопје „услуга плус“ за неписмените?

Не се мршти влатче, не мислев на тебе туку општо.

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5755
« Одговори #412 на: 27 Февруари 2024, 12:52:50 pm »
Znam deka porano si imase blanko obrasci si popolnuvas i vlagas na slikanje.
E sega so guzvive da ne ima nesto novo toa me interesira moze trgnale obrascite pa tamo dodeka slika na kompjuter da ti vnesat generalii.
Znaci da projdam denoive da si zemam obrasci da su gi sredam doma inace tamo po toa guzvite treba na kolenici da popolnam :)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6017
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #413 на: 27 Февруари 2024, 12:55:55 pm »
Земи си образец и пополни го унапред, пред да добиеш термин.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6017
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #414 на: 27 Февруари 2024, 13:34:22 pm »
Е*ати државата. Пропаднаа голема сума на пари поради срањето со обрасците. Закажав во Македонија само за да не си го уништам роденденот. Со пријатели три дена унапред можело, пфф, јакиот к**. Ќе бараат гласачи, а ќе бараат и луѓе во државата. Ако младината им избега, попара им е планот. Можело да протуркале да се земе пасошот до другата недела, а резервацијата е non-refundable и грчиштава јадат гомна, па не можело да го поместам датумот за во мај, три пати ми откажуваат.

Дно дна!

« Последно менување: 27 Февруари 2024, 13:44:31 pm nestor04 »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7436
« Одговори #415 на: 27 Февруари 2024, 13:46:51 pm »
E sega so guzvive da ne ima nesto novo toa me interesira moze trgnale obrascite pa tamo dodeka slika na kompjuter da ti vnesat generalii.
Znaci da projdam denoive da si zemam obrasci da su gi sredam doma inace tamo po toa guzvite treba na kolenici da popolnam :)

https://mvr.gov.mk/Upload/Documents/Pasos%20%20Tip%20A.pdf

Било каде испринтај си го образецов и пополни си го и спремен си.

Присутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4279
« Одговори #416 на: 27 Февруари 2024, 13:57:46 pm »
Е*ати државата. Пропаднаа голема сума на пари поради срањето со обрасците. Закажав во Македонија само за да не си го уништам роденденот. Со пријатели три дена унапред можело, пфф, јакиот к**. Ќе бараат гласачи, а ќе бараат и луѓе во државата. Ако младината им избега, попара им е планот. Можело да протуркале да се земе пасошот до другата недела, а резервацијата е non-refundable и грчиштава јадат гомна, па не можело да го поместам датумот за во мај, три пати ми откажуваат.

Дно дна!

Не е крива државата, криви се тие што се на власт и што направија ваква ситуација, за пасошите конкретно. Ама па не гледам дека се буниме, си вадиме сите нови пасоши, си плаќаме, не боли стапот. За другпат, без разлика имал немал пасош, букирај си смештај со беспатно откажување да не губиш пари вака безвезе.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
« Одговори #417 на: 27 Февруари 2024, 14:04:15 pm »
Убава ти е замислава, ама далеку сме ние од реализација на такво нешто. Јас за л.к закажав онлајн преку euslugi мислам беше сајтот. И на самиот сајт додека не попуниш образец неможеш да закажеш термин. И се тоа супер и си спиев на тоа уво дека образецот ќе го има тој во компјутер пред да ме слика ама не било така. Слатко ми се изнасмеа сликачот и ми вика немаме ние систем за тоа, оди попуни нов образец.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #418 на: 28 Февруари 2024, 16:55:37 pm »
Некој со искуство со возачка без Северна и странство? Конкретно Косово, Србија, Албанија? Прават проблеми?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #419 на: 06 Март 2024, 08:17:41 am »
Нестор зеде пасош? До шо датум имаат вполиција стигнато да не разбра?