Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 722426 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #3555 на: 13 Септември 2017, 15:46:43 pm »
Не знам од каде инфово, не можам да најдам такво нешо...
Сигурен сум дека нема теорија прошлата ОПЦ да е поспора у било која околност од новата ГСИ дизел.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #3556 на: 13 Септември 2017, 16:29:46 pm »
Не знам од каде инфово, не можам да најдам такво нешо...
Сигурен сум дека нема теорија прошлата ОПЦ да е поспора у било која околност од новата ГСИ дизел.

Поспор е од Insignia GSI со бензинецот, не од Insignia GSi со дизелот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #3557 на: 13 Септември 2017, 16:34:06 pm »
Така де :)

Додека да искуцам на телефон, па да пратам, ете биднал одговор :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17563
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3558 на: 13 Септември 2017, 16:59:04 pm »
Му треба да ги прави колите до крај, а не до 90%...

Јави се Џонтра! :D :D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3559 на: 13 Септември 2017, 21:38:08 pm »
Bail, bail. Само не јас Миле, туку ти пробуваш со фрази и глупи прашања да се ослободиш од прашања чиј одговор не ти одговара. Нејсе идемо даље. Опел си каска зад конкуренција и се фали по пропагандни материјали дека со новата ГСИ е побрза на ринг од старата ОПЦ (таман работа ушт е новата да не беше побрза од старата). Све е супер, само да е 2000е поефтин од конкуренција. Друго ништо не му треба на Опел. ;)

Бре бре бре. Ми збориш мене а мислиш на себе.
Не ти одговара фактот дека 0-100 е битно кај тркачки коли а не кај спортски. Кај спортски е битно да спијат на пат и да крузаат 200 ко попчиња. И Пасатот и Инсигниата го можат истото. Ама ајде нека ти биде. Моите прашања нек се глупи а твоиве одговори за орден и највисоки почести.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #3560 на: 13 Септември 2017, 21:46:44 pm »
E, и пасатот и инсигниата го можат истото, ама пасатот за пократко време стига до крузинг спид, а носи TDI беџ, не GSI :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3561 на: 13 Септември 2017, 21:49:33 pm »
У реду. Но пасатот ни од далеку не изгледа секси како Инсигниата, така да up yours :P

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3562 на: 13 Септември 2017, 21:58:24 pm »
Тука мора да се согласам, иако мене лично (веројатно сум еден од ретките) не ми се свиѓа ни инсигниа-та. Претходниот модел ми беше поубав на око. Поготово верзијата со 5 врати.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #3563 на: 14 Септември 2017, 07:27:53 am »
Не ти одговара фактот дека 0-100 е битно кај тркачки коли а не кај спортски.
Кај спортски е битно да спијат на пат и да крузаат 200 ко попчиња.

Одамна не си кажал нешто волку без врска. :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3262
« Одговори #3564 на: 14 Септември 2017, 09:21:17 am »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #3565 на: 14 Септември 2017, 09:22:30 am »
Exxx..

3.6 лит. V6 атмо
310 КС
4x4..

Underpinning all that lie some of the biggest changes for the 2018 model year, including the addition of a 3.6-liter, naturally-aspirated V-6 engine putting out 310 horsepower (up 51 from the previous model) and 282 lb-ft of torque. It's the same LGX engine available in the Chevrolet Camaro, GMC Acadia, and the Cadillac ATS, CTS, and CT6. It's a mark of how much we've acclimated to ridiculous power figures that 310 horsepower reads a little low, and it's worth keeping in mind how few manufacturers are managing to eke out anything north of 300 horses in a V-6 without the help of a turbo these days.

Power goes to all four wheels through a well-composed nine-speed automatic transmission and an active twin-clutch AWD system from GKN, the same people responsible for the mechanicals in the tail-happy Ford Focus RS. The system can also split torque between the rear wheels to keep everything composed when you hit a sharp corner a little too hot, and performance in the twisties is further aided by the five-link rear suspension found on the current Buick LaCrosse and upcoming TourX wagon. And speaking of, the second-gen continuous damping control wizardry is said to adjust the suspension up to 500 times per second to keep the Regal GS glued to the road.

http://www.thedrive.com/new-cars/14220/the-2018-buick-regal-gs-is-a-shot-in-the-arm-for-the-slumping-sedan-segment

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #3566 на: 14 Септември 2017, 09:27:28 am »
Ова нема да биде кај нас???

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3567 на: 14 Септември 2017, 09:28:08 am »
Интересно моторче...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #3568 на: 14 Септември 2017, 09:32:10 am »
Ова нема да биде кај нас???

Според најавеното, наааааааааајверојатно нема. Opel раскина со GM, а моторот е директно од GM. Плус, трендовите во Европа во моментов не дозволуваат баш вградување на V6.

Мада.. Buick Regal мислам дека се прави во Германија заедно со Insignia па се транспортира и продава во Америка. Не би се изненадил..

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #3569 на: 14 Септември 2017, 09:56:53 am »
Интересно би било ова, нешто како понова и подобра варијанта од R36 :)