Автор Тема: Прашање за сообраќајка и суд  (Прочитано 8168 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7050
  • хаУс мајстор
Одг: Прашање за сообраќајка и суд
« Одговори #30 на: 26 Јануари 2022, 23:48:12 pm »
Кој не почне да гледа турски серии, еве на...

Отсутен brewster

• Почетник
  • *
  • Пораки: 44
« Одговори #31 на: 26 Јануари 2022, 23:56:51 pm »
Човекот си праша - „и сеа шо може да испадне од ова?“  ;D

Во оваа држава, малтене све. Може да се влече по судови со години, да тужи и за душевна болка, страв од управување моторно возило поради X, Y, закани од пијан учесник во сообраќај ... и ред други (можни) работи. Вака делува прилично едноставно ако се држите за фактите:

- девојката удира во други возило од позади - виновна е како и да го вртиш, не држела растојание, не закочила итн. итн. Тоа приказните за пешаци (без потпишани изјави колку што гледам) избегнувања други коли итн... приказни
- нерегистрирано возило - да не губиме време зошто како што, и за ова би требало да одговара, управуваш со потенцијално неисправно возило, потенцијално ги загрозуваш сите во сообраќајот
- господинот што пиел и управувал моторно возило, би требало дебело да одговара

А може и ништо од ова да не се деси, никој на никого не одговара, јер Македонија  ;) особено па ако е вистина ова со политичарот. Како и да е, добро се изначитавме, некој се изнервира, некој се насмеа верувам, ол ис гуд ... ол ис гуд бејбе  8)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #32 на: 27 Јануари 2022, 00:15:20 am »
нејќел кај наш другар механичар него само во овластен сервис (извини молим те)

Ако ве поканил уредно да му ја слупате колата од позади имате право да се лутите што сака да ја носи во овластен на дефектажа и поправка.

Сеа ќе си му платите на чоекот 500 и на адвокатот 700 и уште нешто плус ако не ве спаси адвокатот на државата.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3601
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #33 на: 27 Јануари 2022, 01:27:47 am »
Kazi i na drugarka ti da ne vozi povekje, i da ne se druzi so policajci sho i ostavaat obelezja vo kolata, i uz put, na rodninata politicar da mu kaze deka vozi ne registrirana kola za da moze da ja odnese do sud za da si plati osteta na toj pijaniot sho i baral 500 evra ....

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6366
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #34 на: 27 Јануари 2022, 07:56:18 am »
Темава, крвој...  :-X

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #35 на: 27 Јануари 2022, 08:21:56 am »
Бидејќи никој од нас не е адвокат, никој од нас не може да даде соодветен и правилен совет.

До @ShotCaller - нека си направи муабет девојката со адвокат. Тоа е единствениот валиден совет тука. Толку.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #36 на: 27 Јануари 2022, 09:11:30 am »
Темава, крвој...  :-X

и кога се разбуди, жива вода...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6366
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #37 на: 27 Јануари 2022, 09:46:44 am »
Најдобар трол мислам е овој досега, на кирилица напишано, долго и приказна пи4ку матер.

Онаа со бендексот лајна да јади.  ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #38 на: 27 Јануари 2022, 09:47:36 am »
фали само @deko4ever да пише решение и да се затвори темава

Отсутен ShotCaller

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #39 на: 27 Јануари 2022, 10:06:53 am »
Абе вие дали сте НОРМАЛНИ?? Не сум јас будала да се зезам да пишам за починати родители. Бришете темата, добив неколку одговори какви што ми требаа. Ова е срамота, прво чекав да ми одобрат членство место одма email па морав да пишам на фејсбук страницата да прашам кога ќе го одобрат членството за да можам побрзо да прашам за тука да прочитам вакви ГЛУПОСТИ. Пред неколку години исто имам прашувано нешто на форумов само си ја заборавив лозинката, тогаш одговорите си беа нормални. Браво свака ви част. Срамота

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 610
« Одговори #40 на: 27 Јануари 2022, 10:12:35 am »
Абе вие дали сте НОРМАЛНИ?? Не сум јас будала да се зезам да пишам за починати родители. Бришете темата, добив неколку одговори какви што ми требаа. Ова е срамота, прво чекав да ми одобрат членство место одма email па морав да пишам на фејсбук страницата да прашам кога ќе го одобрат членството за да можам побрзо да прашам за тука да прочитам вакви ГЛУПОСТИ. Пред неколку години исто имам прашувано нешто на форумов само си ја заборавив лозинката, тогаш одговорите си беа нормални. Браво свака ви част. Срамота
Тогаш сигурно нешто по нормално си прашувал ;D

Отсутен Ace03

• Почетник
  • *
  • Пораки: 25
« Одговори #41 на: 27 Јануари 2022, 10:50:52 am »
I mene me obvinija za trolanje pred nekoj mesec ali toa ne e bitno, problemot e sto tolku mnogu lugje vo drzavava go branat pogresnoto, odnosno se na stranata na pokvarenjaci sto samo sakaat da ti zemat pari preku sud, pa si izmisluvaat povredi itn a ete ovoj i pijan bil. I nekoj tuka pisa "ubavo i naprail, steta sto bil potpivnat"
Prvo pijanstvo nad dozvoleniot limit ne e "potpivnuvanje" a drugo na sekoj moze da se sluci da udri od pozadi i posle takvi pokvareni finti so pari na raka i lazenje se za zal makedonskiot mentalitet koj se gleda i na forumov koj treba da bide primer kako treba bidejki neli ova e za ljubiteli na koli, mozda ima i profesionalni vozaci tuka. Ispagja ja so 5-6 mesecno vozacko iskustvo poise gi razbiram rabotite i poise empatija imam za vo soobrakaj

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #42 на: 27 Јануари 2022, 10:52:31 am »
Кога ќе сфатиш дека сето ова произлегува бидејќи возилото е нерегистрирано, ќе можеш да продолжиш со резонирање на остатокот од случувањата.

Отсутен Ace03

• Почетник
  • *
  • Пораки: 25
« Одговори #43 на: 27 Јануари 2022, 10:58:23 am »
Кога ќе сфатиш дека сето ова произлегува бидејќи возилото е нерегистрирано, ќе можеш да продолжиш со резонирање на остатокот од случувањата.

A ti ne procita deka se raboti za zensko vozac? Mislam pre ocigledno e deka ona ne ni znae kaj i stoi soobrakajnata, a mozda kolata i ne e nejzina. Sakas devojce da ti gleda dokumenti pred vozenje? Devojka ti toa go pravi li? Treba da, apsolutno treba, ama ako se desi nenamerna greska se gleda da se pomogne so sovet posle, a ne posle svadba tapani. Ima slucki vo soobrakajot sto mozat na sekoj da se slucat. Bitno ne bila pijana. A on? On bil pijan, baral 500 evra, baral iminja preziminja na nejzin clen od familija, koj e on toa da go bara? I posle policija na pokvaren nacin, izlazal deka ona izbegala. Wtf?

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #44 на: 27 Јануари 2022, 11:05:03 am »
Не знаењето на правото штети! Од Дени коментарот погоре е сосема на место.