Автор Тема: Аудиo опрема  (Прочитано 314507 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
Одг: Аудиo опрема
« Одговори #45 на: 08 Јануари 2012, 22:01:34 pm »
Што направи со B&W 600 кецовите?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #46 на: 08 Јануари 2012, 22:10:02 pm »
Отидоа кај зет ми ;)

Веруј изненаден сум како свират JBL-от Е60 !

Едит: Пијана работа JBL требаше :D
« Последно менување: 09 Јануари 2012, 06:50:22 am ace-106 »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #47 на: 08 Јануари 2012, 22:20:44 pm »
Брат ми ги има, знам дека се добри, сепак јас го сакам „тврдиот“  и прецизен звук на B&W повеќе него звукот на Јamo. Иако некој може ќе каже дека е „понапорен“ за секојдневно слушање, јас сум некако навикнат :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #48 на: 08 Јануари 2012, 22:21:24 pm »
Odlicni se jamo, samo mi imaat crknato visokite, da ne znaes kade ima rezervni?

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #49 на: 08 Јануари 2012, 23:02:35 pm »

Аудио Центар Болин,за замена со оригинални,
а Зец Електроникс, ке ти помогнат со заменски за топ цена!
« Последно менување: 09 Јануари 2012, 06:12:02 am ace-106 »

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #50 на: 13 Јануари 2012, 13:32:06 pm »

Studio monitors Samson Resolv A6

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #51 на: 18 Јануари 2012, 18:03:42 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #52 на: 18 Јануари 2012, 18:40:53 pm »
Mи праат кеф

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #53 на: 19 Јануари 2012, 18:02:42 pm »
^^ ми прави мерак маркава ...

Отсутен ZEC Electronics

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
    • www.zec.mk
« Одговори #54 на: 30 Март 2012, 20:01:50 pm »

Аудио Центар Болин,за замена со оригинални,
а Зец Електроникс, ке ти помогнат со заменски за топ цена!

Не сум ја видел поракава - значи ЗЕЦ Електроникс се официјални и званични застапници на ЈАМО за Р. Македонија .....и значи САМО ние може да ти набавиме оригинални ( доколку не е премногу стар моделот) звучници - висикотонци , Болин си се за други фирми ...

А ова видеото погоре....тоа е КЕРВИН ВЕГА ....за кои што истотака сме застапници...кој сака може да му нарачаме нешто !!!!

Срдечен поздрав
ZEC ELECTRONICS

ZASTAPNIK I OVLASTEN SERVIS ZA

PIONEER , JVC , ALPINE  GROUND ZERO, MTX AUDIO ,MAGNAT , MAC AUDIO , BLAUPUNKT , JAMO, ONKYO , LENCO , ION , PIONEER DJ , SHERWOOD , ELTAX , AMERICAN DJ I MN.DRUGI

INFO 02/3110-186

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #55 на: 30 Март 2012, 20:05:56 pm »
Mи праат кеф

П.С. Ај баш ќе поминам од Зец, дали ќе најдеме соодветни високи. :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #56 на: 04 Април 2012, 11:13:53 am »
Јас дома слушам на

B&W DM305 - предни
B&W DM302 - задни
B&W CC3 - центар
B&W ASW500 - вуфер

Marantz SR4600 - ресивер
Маrantz нешто - ДВД
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
« Одговори #57 на: 04 Април 2012, 11:38:12 am »
Полош и посвадбарски звучник од Кервин Вега не постои..
Ужас....
Басот ке те однесе, хорната ке ти го изгори осетот за висок и ке те ошамути...
Јамо како звучници не се нешто у несвес да паднеш...Во поголем дел се срање, имаше некој модели што звучеа пристојно, но кога би требало сега да зимам ново сигурно не би биле Јамо...Од виферите за да те утепаат дефинитивно ДА...ЈАМО се одлични....
Кој би бил мојот избор вака глобално, односно генерално гледано...
Ресивер Јамаха...
Звучки, бидејќи се работи за сараунд, би идел со комбинација на неколку, но се разбира ке мора да се слушнат како ке звучат во просторот...За ова секогаш биле фер момците од Аудио Центар и никогаш не ми направиле проблем...
Во комбинација би влегле следниве марки: Tanoy, Mission, KEF,.... B&W и JBL исто така, но незнам...Некако ми го издеформираа звукот...Поготово JBL-ите...По онаа серија LX JBL како да не се повеќе тие...Звукот им е некако препластичен, нема мекост, нема топлина, делува ладно....B&W се па како спротивни на нив...Знаат да утепаат со басот...Високите им се прецизни и отсечни, но како што реков...За даден простор знаат многу различно да се понашаат...Поготово оние 604-ките кои ги дадов...
Центарот е многу специфичен звучник и си бара посебно внимание...Најчесто треба да е најиздефиниран со средните тонови, бидејќи во најголем дел го пренесува звукот на говорот...
Задните се за ефекти, така да на нив би обрнал најмало внимание...Не дека се за подценување, сепак ако имаш лош заден звучник ке ги пропуштиш ефектите, но сепак може да поминат и некој од пониска класа...
За класичен ДВД плеер кој би се користел и како ЦД плеер дефинитивно од оваа комерцијална класа би одбрал Панасоник, или некој Маранц МК2 :) или некој со потпис на Кени .... :) Ако се уште има нешто такво :))
Ова зборам за комерцијала и сосема солиден звук...Инаку далеку од тоа дека нема екстремно поквалитетни звучки и опрема...Но за цената сепак би можело да се изгради солиден домашен театар со овие брендови кои ги наведов...

Уште една работа...
Многу ми е драго што застапништвото за Пионеер го зема ЗАЈКО електроника, бидејќи се нуди и ветува дека може да се порача се што сакаме од програмата на Пионеер...
Како алтернатива, пионир имаат страшно добри сараунд звучки кои се екстремно добри на фаца, добро изработени а перфектно звучат за задни звучки...
Моделот ке го најдам па ке ги прашам дали ке бидат во можност да ги порачаат кога ке дое време за тоа...
Оние од Макпетрол не сакаа да прават порачки на времето незнам од кои причини, па ете, може и затоа го изгубија застапништвото... + ЗАЈКО знае што значи да сакаш звук и опрема, така да верувам дека ке биде максимално заангажиран и од таа гледна точка... :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #58 на: 08 Април 2012, 20:33:36 pm »
дечки молам за совет .. ми излага некоја комбинација па незнам дали да се снабдам со тоа што нудат, да земам и јас квалитетен звук :)

Kurzweil ka 40a http://kurzweil.com/product/ks-40a/specs/

И активен вуфер Pioneer http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/S-W110S-QL/index.html

Епа советувајте, за цена уште не сум разговарал..

Ресивер мислам нема да ми биде потребен нели?

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #59 на: 08 Април 2012, 21:34:03 pm »
Ја како олд скул, B&A возам со ROTEL, и сараунд мене субјективно ми је глупост.

Инаку TANOY ми се слабост. Беспрекорна звучка, каде намотките пливаат во флуид.