Автор Тема: Ланд ровер или?  (Прочитано 24129 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Ланд ровер или?
« Одговори #30 на: 28 Ноември 2011, 08:28:22 am »
Јас до Берово имам идено со Дифендер, катастрофа вожња. И фала богу и тој беше цело време со некои дефекти, повеќе беше на мајстор отколку на пат.

А Дени не ми е јасно како Дискавери ти е добар, Спорт не ти е? За мене спорт е фантастичен, имав едно 10 дневно интензивно дружење до Задар и назад и само добри впечатоци ми остави. А за терен е исто добар колку и големиот му брат и Дискавери.

А и не знам кој купува џип од 60-70 илјади да иде по ниви со него и на недостапен терен да му ебе матер и да го испогребе.
A што Драган Вучиќ ќе му е џип? :) За да се курчииииииии... Ама вртен е муабетов 55 пати до сега... Да не збегуваме.

Него:

А новиот МЛ исклучиво во АМГ пак, набиен до даска со све живо? Јас вакво искуство сум имал. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #31 на: 28 Ноември 2011, 10:58:28 am »
За пасење овци постои Лада Бавча со оф роуд способности 10 пати поголеми од сите можни СУВ-ови.
Никој не купува СУВ за да пасе овци, туку заради престиж или како некои милуваат да речат, заради пување.
Ретки се тие на кои навистина има треба вакво возило (како нас до пред некое време).

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #32 на: 28 Ноември 2011, 11:35:33 am »
Мене не ми е јасен ставот на Дени.

Рејнџ Ровер му е добар, Дискавери му е добар, а спортот не му е :)

Нека ми каже дали 2% од рејнџ роверите купени се возени бар 50/50 на офф роуд и нормални патишта. Зборам за новиве, убер луксузни класични РР.

Зашто овој му е нормален, не му е за пување, не му е со погрешна намена:

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #33 на: 28 Ноември 2011, 11:38:48 am »
На работа имаме дефендер јуниор 2.5 тд на право 140 иде, полека ако се вози не троши, температура не дига, цел ден да го метретираш... лесна задница има, не е многу за по брдо да го возиш... лизга и лесно се тумба, слабо парно, од сите страни свири и дува, до сеа неколку пати проблем со кумплунгот пумпата заебава и еднаш скина кардан на право  :)

Лада нива, 150 иде,  како коза е секаде иде, лоша вожња, многу бучна и многу троши, чести проблеми со електрониката, и предница чаури и буфер гума на кардан.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #34 на: 28 Ноември 2011, 11:44:24 am »
@Banzai обичниот РР и Дискавери се убави теренци кои служат како луксузна Лада Нива, Евок и Спорт е џиџимиџарници за пување и служат како конкурент на X6.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #35 на: 28 Ноември 2011, 11:52:11 am »
Што е разликата меѓу спортот и овие две? Осовено дискавери vs спорт? Освен што дискавери е повисок, односно има поголем ground clearance.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #36 на: 28 Ноември 2011, 11:57:44 am »
Што е разликата меѓу спортот и овие две? Осовено дискавери vs спорт? Освен што дискавери е повисок, односно има поголем ground clearance.
Слично што е и разликата меѓу X5 i X6 само поизразено... :) Едното е теренец, другото е пувална.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #37 на: 28 Ноември 2011, 11:58:55 am »
Те молам биди по конкретен :) X-овите не се тема на муабет.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #38 на: 28 Ноември 2011, 12:46:24 pm »
И X5 е неспоредлив со теренски способности на RR, било кој.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 28 Ноември 2011, 12:50:46 pm »
"Смотајте" na 3:55

Not a valid youtube URL

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #40 на: 28 Ноември 2011, 12:53:01 pm »
Слично што е и разликата меѓу X5 i X6 само поизразено... :) Едното е теренец, другото е пувална.

Кој од овие две е теренец а кој пувална?  Јас не сум видел некој со Х5 да оди по тешко достапен терен. А помалку па со Х6.

А иначе колку за инфо, до сега сите што купиле Х5 - Х6 дома имаат по една лада нива, за на терен. Ова не е муабет само, проверена работа. :D :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #41 на: 28 Ноември 2011, 14:40:25 pm »
Те молам биди по конкретен :) X-овите не се тема на муабет.
Конкретно Рајнџ Ровер спорт е пуваторска верзија на теренското возило Рејнџ Ровер, наменето за да се црпат пари од пуватори кои сакаат да возат џип во град како недоквакани.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #42 на: 28 Ноември 2011, 14:55:12 pm »
Среќа даде конкретен одговор во разликата помеѓу Дискавери и Спорт :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #43 на: 28 Ноември 2011, 15:05:48 pm »
Среќа даде конкретен одговор во разликата помеѓу Дискавери и Спорт :)
Конкретно Рајнџ Ровер спорт е пуваторска верзија на теренското возило Дискавери, наменето за да се црпат пари од пуватори кои сакаат да возат џип во град како недоквакани.

П.С. Џабе е муабетов... :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #44 на: 28 Ноември 2011, 15:07:36 pm »
Приметувам дека е џабе. Истиот џип, исти мотори, иста платформа. Различна каросерија и едниот е троа понизок.

И за тебе едниот е ултра пуваторски, другиот е Лада Нива со кожни седишта :)