Автор Тема: Ланд ровер или?  (Прочитано 24113 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Ланд ровер или?
« на: 26 Ноември 2011, 23:11:47 pm »
Имаме Ланд Ровер Дефендер.
Кога го земавме од војниците, беше во супер состојба со поминати 60.000.
Сета среќа што е земен навистина за многу малку пари инаку до сега ќе го фрлевме.
Се расипа 4 x 4 преносот, потоа цркнаа брисачите, па климата си иба мамата и едно по едно сто и едно.
Сега кога ќе го запалиш сите можни ламбички светат на шал таблата и сигнализираат грешки и проблеми.
Признавам дека е живо мачење таму да возиш кола пошто максимум дозволената брзина е 20 км на час и тие коли од втора брзина понатаму немаат видено но да не заборавиме дека во истите услови опстојува една Тојота Сурф со 350.000 и мака нема и едно Митсубиши Л 200 со 220.000 кое исто беспрекорно си брка работа.

Ова е тоа...

« Последно менување: 27 Ноември 2011, 15:48:41 pm Sportex »

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: Ланд ровер или?
« Одговори #1 на: 26 Ноември 2011, 23:29:35 pm »
Можда некој ќе каже дека сум мазохистички настроен (а јебига, фиати и алфи сакам), ама јас пак би го избрал дефендеров :) Ни тојота сурфер ни ленд крузер ни мицу Л200 :) 

Ама да се вратиме на темава.. ова Q3 треба да е со BMW X1 и со Mini Countryman. Е ако баш мора да купувам вакво возило - јас би го Countryman-ot :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #2 на: 26 Ноември 2011, 23:32:58 pm »
Можда некој ќе каже дека сум мазохистички настроен (а јебига, фиати и алфи сакам), ама јас пак би го избрал дефендеров :) Ни тојота сурфер ни ленд крузер ни мицу Л200 :) 

Ама да се вратиме на темава.. ова Q3 треба да е со BMW X1 и со Mini Countryman. Е ако баш мора да купувам вакво возило - јас би го Countryman-ot :)
Е ако баш мора да купам вакво возило - јас би го Голф ТДи Халдекс-от. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #3 на: 26 Ноември 2011, 23:34:38 pm »

Размислувајќи како тебе лани додека бев таму одлучив да го земам. Плус ефтин беше такаречено без пари, бидејќи фарбањето кошатеше скоро колку колата.
Сето тоа сега падна во вода и ни ги скрши ептен ќеифот пошто стално е во некој дефект.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4 на: 26 Ноември 2011, 23:42:08 pm »

Е ако баш мора да купам вакво возило - јас би го Голф ТДи Халдекс-от. :)
Не играме така :) Друго ауто е тоа, овие се мини спорт јутили а голфот е голф :) ... Инаку и јас имам 4x4 фаворит 159 3.2 q4, или 156 Crosswagon со jtd ако сакам повишено подвозје:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 26 Ноември 2011, 23:43:49 pm »

Размислувајќи како тебе лани додека бев таму одлучив да го земам. Плус ефтин беше такаречено без пари, бидејќи фарбањето кошатеше скоро колку колата.
Сето тоа сега падна во вода и ни ги скрши ептен ќеифот пошто стално е во некој дефект.

Да не го шиткате по цена на префарбување? :D :D :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #6 на: 26 Ноември 2011, 23:49:57 pm »
Транспортот кошта повеже од колата а и нема како да ти го регстрираат овде пошто е од војска купено и смее да се вози само у база.
Ако беше толку лесно до сега бракулец јас ќе терав мече G класа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 27 Ноември 2011, 00:03:00 am »
Транспортот кошта повеже од колата а и нема како да ти го регстрираат овде пошто е од војска купено и смее да се вози само у база.

;D Затоа и толку ефтино ги даваат, зошто повеќе ги чини да го вратат во својата земја :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8 на: 27 Ноември 2011, 00:09:46 am »

;D Затоа и толку ефтино ги даваат, зошто повеќе ги чини да го вратат во својата земја :)

За нас да, за нив транспортот е без при пошто ќе си го отераат со сопствени авиони, ама возилото е купено без царина, без данок и најчесто со огромен попуст за војската.
Кога таквото возило решиш да го цивилизираш (однесеш во цивилство) ќе си платиш се пошто нема платено како за ново и плус еден куп други глупости.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9 на: 27 Ноември 2011, 11:12:19 am »
Бидејќи е нова тема, може да се „опуштиме“ со по некоја сликичка, од за мене најмаркантниот теренец на свет Land Rover Defender:

И еве еден модел што навистина не би се пожалил да го имам, или да отидам со него во франција на скијање или во шпанија на море  ;D:

http://thekevinchen.wordpress.com/2011/02/02/startech-land-rover-defender-90/

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #10 на: 27 Ноември 2011, 11:14:06 am »
Ќе умреш со ова до Франција идејки по автопати...

П.С. И мене ми е еден од омилените теренци, да не се разбереме погрешно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11 на: 27 Ноември 2011, 11:18:03 am »
Ќе умреш со ова до Франција идејки по автопати...

П.С. И мене ми е еден од омилените теренци, да не се разбереме погрешно.
:) Ќе им ја купам подолгата верзија 110-ка :) Со дизел и чиптјунинг еден кај Маршер, ќе издржиме некако по француските автопатишта (море и по споредните патишта - подобри им се него нашите автопатишта)!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #12 на: 27 Ноември 2011, 13:51:13 pm »
Бидејќи е нова тема, може да се „опуштиме“ со по некоја сликичка, од за мене најмаркантниот теренец на свет Land Rover Defender:
Абе не зезај. Играчка за дечиња е Land Rover. Ако тоа е маркантен теренец, тогаш што е ова:

Се движи по суви, водени, снежни, подмрзнати површини.

Или ова:

Ум шо идит отпосле не јет ум!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #13 на: 27 Ноември 2011, 17:02:12 pm »
Батали ги русите, тие од друга планета се :D :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #14 на: 27 Ноември 2011, 17:16:26 pm »
Мој стандард се зове ЈУС - не могу да будем РУС !!! :D