Автор Тема: Ланд ровер или?  (Прочитано 24112 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Ланд ровер или?
« Одговори #15 на: 27 Ноември 2011, 17:19:31 pm »
Имав голема почит за Ленд Ровер се до моментот кога го објавија Спортот. Тука беше јасно дека е направена кола за дегени што имаат пари. И ја изгубија целата можна почит од мене. Не дека ги заболе, ама сепак. А сега направија уште една кола за штампање пари од дегенерици пијани, такозвана Евок... Јебига парите (капитализмот) го уништија светот, а воедно и маркава Ленд Ровер. Заедно со пералните на пари од X6, и остали споменици...

Moже да му се фатат на мандалото на Мерцедес и да му се љуљаат до крајот на нивното постоење.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 27 Ноември 2011, 17:29:13 pm »
Gelandеwagen ;D
Not a valid youtube URL
« Последно менување: 27 Ноември 2011, 20:45:17 pm Carrier166 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #17 на: 27 Ноември 2011, 17:32:36 pm »
@Deni: Range Rover Sport е базиран на Land Rover Discovery 4 и како таков е сосема способен off-road.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #18 на: 27 Ноември 2011, 17:38:38 pm »
@Deni: Range Rover Sport е базиран на Land Rover Discovery 4 и како таков е сосема способен off-road.
И како таков е исклучиво наменет за денеги кои имаат вишак пари.

Кога зборуваме за Офроуд, со новиве СУВ лајна што се мотаат се расипа зборот офроуд. Луѓето сметаат дека тревата у двор кај мене е офроуд...

Офроуд можности:
кон ова треба да се цели, а не кон гомна кои излгедаат фраерски на асфалт.

Тие се апсолутно бесцелни аута кои не треба да постојат. Порано барем Ферариња купуваа оние со вишак пари, па барем имаа логика тие коли. Брзи беа. Или масивни офроудери, или лимузини. Или крузери. Сите тие имаат поента. Овие X6 Булшит Ровер Спорт и остали немаат апсолутно ни една целна група, освен имање вишак пари. Ниедна. Значи ни една. Во ништо не ги бива.

Срамота е да поседуваш такво возило, како отмен господин. Вулгарно е до бесвест. Недоквакано ќе делуваш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 27 Ноември 2011, 19:56:20 pm »
Стварно! И за се е крив Porsche! Cayene беше прв вулгарен примерок (и не би имал против да поседувам малку вулгарност од Порше) :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #20 на: 27 Ноември 2011, 20:11:41 pm »
За пичкино влакно ќе возев вакво!

Дури и капар дадов ама ништо, србиве заебаа работа. ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #21 на: 27 Ноември 2011, 22:19:39 pm »
Шо убавина глеаш у коцкава? Боље земи си 155-ка и дигни ја полметро...Бар да не ти биде криво кога ќе те остави на пат.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #22 на: 27 Ноември 2011, 22:20:42 pm »
gOJDO, од сите возила, само овакви теренци и трактори не мора да бидат убави :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #23 на: 27 Ноември 2011, 22:27:49 pm »
Шо убавина глеаш у коцкава? Боље земи си 155-ка и дигни ја полметро...Бар да не ти биде криво кога ќе те остави на пат.

Нема убавина ама се неуништиви а и спрема тоа за колку можеше да се земе, греота е да испуштиш таква шанса.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #24 на: 27 Ноември 2011, 22:35:25 pm »
Ќе умреш со ова до Франција идејки по автопати...

П.С. И мене ми е еден од омилените теренци, да не се разбереме погрешно.
:) Ќе им ја купам подолгата верзија 110-ка :) Со дизел и чиптјунинг еден кај Маршер, ќе издржиме некако по француските автопатишта (море и по споредните патишта - подобри им се него нашите автопатишта)!
Не ти треба автопат со овој :D моеш да стигнеш до словенија и од таму направо накај франција....

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #25 на: 27 Ноември 2011, 23:34:57 pm »
За пичкино влакно ќе возев вакво!

Дури и капар дадов ама ништо, србиве заебаа работа. ;D

Неуништлива машина,со многу добри перформанси за офроуд
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #26 на: 28 Ноември 2011, 00:18:54 am »
Дени, не знам што толку го грдиш RR Sport. Повеќе од добар е кога се користи како офроуд машина, има многу видеа што го докажуваат тоа. Тие што ги гледаш низ Македонија се возат со ултра нископрофилни гуми, и суспензија сетирана на најниско ниво.
Мене баш ми прави ќеиф, поготово црното што се вози во Гостивар.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #27 на: 28 Ноември 2011, 00:24:44 am »
Дени, не знам што толку го грдиш RR Sport. Повеќе од добар е кога се користи како офроуд машина, има многу видеа што го докажуваат тоа. Тие што ги гледаш низ Македонија се возат со ултра нископрофилни гуми, и суспензија сетирана на најниско ниво.
Мене баш ми прави ќеиф, поготово црното што се вози во Гостивар.
Фала, пријатно.  :D

Не сакам да ме мислат за недоделкан. Да не заборавиме дека постои асална верзија на Рејнџ Ровер џип.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #28 на: 28 Ноември 2011, 00:38:17 am »
...кој е троа погрд а ги има истите геџети и технологии како и поубавиот брат.
Стварно, тоа е твое мислење, ваљда знаеш човек кој страшно те иритира и воедно поседува Спорт :D, ама мене стварно ми е супер, до степен што за 20тина години се гледам возејќи еден таков произведен токму годинава :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #29 на: 28 Ноември 2011, 01:37:17 am »
Јас до Берово имам идено со Дифендер, катастрофа вожња. И фала богу и тој беше цело време со некои дефекти, повеќе беше на мајстор отколку на пат.

А Дени не ми е јасно како Дискавери ти е добар, Спорт не ти е? За мене спорт е фантастичен, имав едно 10 дневно интензивно дружење до Задар и назад и само добри впечатоци ми остави. А за терен е исто добар колку и големиот му брат и Дискавери.

А и не знам кој купува џип од 60-70 илјади да иде по ниви со него и на недостапен терен да му ебе матер и да го испогребе.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.