Автор Тема: Мојата кола е тапа...!  (Прочитано 229818 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6740
  • Бенве сие бенве
Одг: Мојата кола е тапа...!
« Одговори #915 на: 20 Ноември 2017, 07:27:47 am »
Кај мене тапа е салонот, крем боја или беж кој како си ја вика, се прави мршник постојано и никогаш не е чисто. Среќа освен цицки по нетов им и крадени возила па таксан кожен спортски салон од чачак, шабанско ќе дојде малку оти тој е црн (у мојата боја нема никаде) ама ќе ги чувам и овие седишта па на препродажба ако тој ми мрчи ќе му ги монтирам оригиналот. Цена за комплет седишта, тапацири и централен дел колку три флаши виски у скопска дискотека.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6442
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #916 на: 20 Ноември 2017, 08:18:41 am »
Глупаците од Рено така го конструирале системот за дренажа на кондензирана вода од климата да треба во рок од 7 месеци два пати да ја носам на сервис. Се затвунва некое црево за истекување на вода и внатре ми тече вода од климата. Подот се прави жива вода, па псле цркала електрониката на Рено, епа црка кога се дибеци, најпрост технички проблем да не знаат да го решат.

Пластиките внатре се мизерија. Скоро секаде каде има гумирана пластика сега се лупи после 10 години и се претвора во жива гума.

Каде ти се собира вода во кабината од климата, кај мене ништо нема, а за електрониката цркнува оти има таленти што не ги чистат/проверуваат каналите за дренажа на водата од шофершајбната, кај колега постар одвај ги најдов дупките, 1цм кал над нив.

Гумираната пластика ја има и кај МК3, рачките исти се прават, никакви.

А во врска со пластиките, ми се скрше рачката од фиоката во подот кај возачот, ми се скрше рачката од фиоката пред совозачот (имаат туторијал направено, ќе го напрам некој ден), а кај рачната повратниот федер кај зелениот плус има дупче во пластиката, и погодете што се случува по некое време? се поткршнува и нема повеќе крц крц крц на рачната, а во најлош случај можи и ич на забци да не фаќа рачната, ќе треба да ја држите за да стои крената.  ;D (и за ова има лек)
Клика рачната кај тебе @Tischläufer

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #917 на: 20 Ноември 2017, 12:52:23 pm »
Пак е пониска. Така изгледа.
Не изгледа, баш е рамна и напред и назад. Поради близината на хаубата со предното крило изгледа дека отворот е поголем напред, инаку не е. Визулено овој ефект ќе го имаш кај претежно сите седани(ако не веруеш, земи фотошоп, на овие профилниве слики измери дијаметар на отворите напред и назад, ќе се увериш дека се исти).
Фабрички, навистина е пониска позади за 1.5-2цм, и на други тоа им сметало, па се фатиле за работа. Све што треба @Бузуки да направи е да си купи едни H&R спирали и нови амортизери (старите сигурно си го поминале векот веќе). Тоа му го кажав и претходно, некој веќе испитувал на темата: http://bmwdiy.info/suspension-survey/index.html
4те амортизери кај мене се нови monroe и се прилично тврди..Се возиме и со 5 души внатре, колата не клекнува ни 1цм..
Здравје на пролет ќе барам предни пониски спирали и тоа е тоа...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #918 на: 20 Ноември 2017, 13:49:20 pm »
Само за име Божје, барај од негде да купиш пониски спирали, а не на некои постоечки да скратиш некое крукче.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #919 на: 20 Ноември 2017, 13:51:51 pm »
Само за име Божје, барај од негде да купиш пониски спирали, а не на некои постоечки да скратиш некое крукче.

Технички, ако ги крати спиралите со брусалица која има TUV сертификат, вредноста се пренесува на самите спирали и тие ќе имаат TUV. ;D ;D ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #920 на: 20 Ноември 2017, 14:20:41 pm »
Шо љубов и искажавте на темава   :-*

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #921 на: 20 Ноември 2017, 14:23:06 pm »
Немој Бузуки не ги сечи ! :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #922 на: 20 Ноември 2017, 15:08:28 pm »
Шо ги ебам не ги сечам :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #923 на: 20 Ноември 2017, 15:32:25 pm »
Само предни спирали ќе мењаш боже мој.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6845
  • French diamond
« Одговори #924 на: 20 Ноември 2017, 18:19:28 pm »
Инаку чисто онака да кажам, јас возев со сечени спирали и сам ги сечев, па жив сум  :D Да не беше камионот, уште ќе тераше Реното со нив... еве и кај брат ми се такви ( таква ја зеде) па ништо не се осеќа... значи си функционираат и сечени, најтешко е да ја погодиш саканата висина, ама ако имаш кеш за нови пониски фала богу дека е поарно.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #925 на: 20 Ноември 2017, 18:20:40 pm »
Инаку чисто онака да кажам, јас возев со сечени спирали и сам ги сечев, па жив сум  :D Да не беше камионот, уште ќе тераше Реното со нив... еве и кај брат ми се такви ( таква ја зеде) па ништо не се осеќа... значи си функционираат и сечени, најтешко е да ја погодиш саканата висина, ама ако имаш кеш за нови пониски фала богу дека е поарно.
E sea ke vidis :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6740
  • Бенве сие бенве
« Одговори #926 на: 20 Ноември 2017, 18:38:59 pm »
Ја ебавте темата со на бузуки бмв-то.... удрено е бузуки затоа е такво анк’клија, и зад тебе кога возев задниот и предниот дел не се пратат, т.е криво е

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #927 на: 20 Ноември 2017, 19:39:41 pm »
Темата ја ебавме со спиралите не со бмвто.. Не си ти тој што треба да кажи дали сме ја усрале темата.. Ако администрација мисли дека не треба да стои ова тука, слободно нека бриши..

Тумбано е јебига, едниот дел оди лево другиот десно.. Го чекам денот кога ќе се раздели :D

Никола, ваљда ради спиралите го слупа меганот... Имаш среќа што си жив.. Да не беа сечени ќе си слезел побрзо од тротоар па камионот немало да биди таму  ;D ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14290
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #928 на: 20 Ноември 2017, 20:10:32 pm »
Можи и камионот бил со сечени спирали. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5553