Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 116930 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #300 на: 08 Декември 2018, 13:03:42 pm »
Постои и психолошка нетолеранција или како да ја наречам, кон податоци на потрошувачка.

Пишува да речеме 8 дека троши, а реално не можеш да ја извадиш и троши да речеме 9.
Тоа 1 литро на 100км не те прави ни побогат ни посиромашен. Главниот трошок е веќе направен точејки  ги основните 8 литри за 100км.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #301 на: 08 Декември 2018, 13:09:13 pm »
8-17 саат секој ден, релација Ѓорче-стадион.  Водам и евиденција по резервоар, ќе видиме за некој месец.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #302 на: 08 Декември 2018, 16:45:31 pm »
И мене ме убедуваа дека 1.8 235 коња нема шанси да биде испод 13 во град.
Додуша уште ме убедуваат и после година и пол.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #303 на: 08 Декември 2018, 16:52:14 pm »
Мора да е над 15, треба да се хранат тие коњи ;D

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #304 на: 08 Декември 2018, 16:57:18 pm »
Знам, плус уље 200 грама на 1.000км  😁

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #305 на: 08 Декември 2018, 20:58:51 pm »
И мене уште не ми се верува како ја начека Алфата, си поплачувам така секоја вечер....

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #306 на: 08 Декември 2018, 21:48:05 pm »
И јас си поплачувам. Марјано е добар, поштен, не знам што му требаше алфа кола.
Златен сеат. :D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #307 на: 08 Декември 2018, 22:14:30 pm »
Коха бирав кола тестирав 1.2 tsi во ибица.
Рутата што ја возев ми покажа просек 5,5 (дел градска, дел автопат со 130км\ч)
Веднаш потоа со меганот 1.5 dci ја возев истата рута,  ми покажа просек 5,3
Знам дека не се исти сегмент, но сепак турбо бензинците се поприлично економични, доколку не се вози во тркачки манир од семафор до семафор :)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #308 на: 08 Декември 2018, 23:05:57 pm »
Dajte luge do koga ovakvi muabeti deka benzinec 1.6 pa uste vo SUV od 1.5 tona trosi 7.5 vo grad...

Ne provociraj bez potreba.. godina dena go vozam voziloto 80% grad... average mi e 7l i tie se moite fakti..  ako ne ti se veruva toa e druga rabota ama ne jadi burek bez potreba po forumot
I nie sme normalni luge, i nie ideme na rabota sekoj den od 8-4.. relacina vlae-vodnjanska-vlae.. letno vreme se dvizese average 7l sega se krena na 8l
Nebitno, komentarot mi bese pogore so slika deka kolata ne e lamja za trosenje benzin.. imam i megan 1.6 isto pa ispod 10 ne e gradska...

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Последно менување: 08 Декември 2018, 23:12:51 pm JR »
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #309 на: 08 Декември 2018, 23:48:21 pm »
И мене уште не ми се верува како ја начека Алфата, си поплачувам така секоја вечер....
На форум ја начекав  :)

И јас си поплачувам. Марјано е добар, поштен, не знам што му требаше алфа кола.
Златен сеат. :D

Црн беше и Сеатот  ;D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #310 на: 09 Декември 2018, 04:07:04 am »
Алал да ви е како возилата ви трошат толку малку. Треба зеро пак да прави мерење на обиколница. Јас никогаш не сум успеал да имам 7 у град со било која кола.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #311 на: 09 Декември 2018, 07:42:14 am »
Алал да ви е како возилата ви трошат толку малку. Треба зеро пак да прави мерење на обиколница. Јас никогаш не сум успеал да имам 7 у град со било која кола.

Seat Ibiza 2005ta  1.9 TDI so 101 konj mislam deka e, od koga ja kupiv do sega . Vo grad mesecen prosek e 6.5 L avtopat skopje kr 8)usevo ili skopje ohrid ili do gevgelija prosekot e 4.6 pa eve i 4.8 neka e.
VO skopje pod gradska zboram za non stop trgni zastani. Butel cair bitpazar, partizanska,do pocetok na gorce. i vo 16h ovaa ruta nazad. Sega ova vozilo go ima brat mi. i on nemoze da poveruva deka potrosuvacka e seuste ista.  Neznam zs e niska ni jas ne veruvam i ovaa ne e od Bord OVA E OD DETALNA TOTALNA SVOJA EVIDENCIJA  8)
p.s. baska se gleda i po  dzebot... kolku km mesecno izvozeni a kolku malce pari za nafta  8) 8)
dodeka  mercedesot e klasa 220 cdi avtomatik....  gradska 11 litra, zima 12 litra.  avtopat  6-7   :P :P

pa se nadevav deka sportage ke bide maks maks 10 ;) ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #312 на: 09 Декември 2018, 08:49:38 am »

Е па до градот е изглеа ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #313 на: 10 Декември 2018, 00:26:37 am »
Dajte luge do koga ovakvi muabeti deka benzinec 1.6 pa uste vo SUV od 1.5 tona trosi 7.5 vo grad...

Ne provociraj bez potreba.. godina dena go vozam voziloto 80% grad... average mi e 7l i tie se moite fakti..  ako ne ti se veruva toa e druga rabota ama ne jadi burek bez potreba po forumot
I nie sme normalni luge, i nie ideme na rabota sekoj den od 8-4.. relacina vlae-vodnjanska-vlae.. letno vreme se dvizese average 7l sega se krena na 8l
Nebitno, komentarot mi bese pogore so slika deka kolata ne e lamja za trosenje benzin.. imam i megan 1.6 isto pa ispod 10 ne e gradska...

Sent from my iPhone using Tapatalk
1. Sakas da kazes deka Sportage 1.6gdi koj sto e kataloski od Kia deklarirana deka trosi 8.2 litri vo grad tebe ti trosi 7?

2. Kazuvas kolku realno trosi ili kolku ti pokazuva bord kompjuterot?

p.s. Mislam deka nema potreba od takva intonacija vo tvojot komentar. Sam pogledni si gi kataloskite podatoci za tvoeto vozilo i sporedi so toa sto si napisal deka ti trosi 7 vo grad...

« Последно менување: 10 Декември 2018, 00:59:51 am M3V8 »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #314 на: 10 Декември 2018, 07:07:05 am »
Јас сеуште не познавам автомобил кој по каталошка вредност за потрошувачка во град успеал некој да ја постигне. И не, градска вожња не е на партизанска во 6 сабајле или 20ч. Тргни застани тргни застани тргни застани, кратки моменти на константно возење во 3та и 4та и после пак тргни застани.