Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 579785 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #165 на: 18 Јуни 2012, 20:15:46 pm »
Kako pisuva vo kitapot za Golfot ? Kakvo gorivo se preporacuva takvo stavaj.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10967
  • 430i
« Одговори #166 на: 18 Јуни 2012, 23:51:18 pm »
Пишува мин.95. Истиот мотор и јас го имам, ама како што кажа Јаре, кај нас 98-ката е солидна 95. Сама си кажува колата дека си сака 98-ка :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #167 на: 19 Јуни 2012, 03:45:01 am »
Макоил имам осетено некако дека е со послаб квалитет од Лукоил и Макпетрол.

Помалку километри поминувам и почесто се пали Чек Енџн.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1311
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #168 на: 19 Јуни 2012, 06:45:32 am »
И пак идеш? Тоа се заобиколуе у поголем круг.

Дур не дое некој посалам, Лукоил си држи некое ниво. Само глупи се и они што толку чекаат да дојдат во западниот дел на Скопје, наводно прикаската била дека скупо им барале за плац.

Макпетролци, коа почнаа да се будат од монополот, и коа видоа дека многу им бегаа, измислија нови горива, кои очигледно ако беа добри, траеше првите две недели. Сеа лупаат по старо.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #169 на: 19 Јуни 2012, 07:32:39 am »
Пред некоја година кога Макпетрол ја отвори бензинската на Железничка идам да пунам гориво, ме прашува што гориво му викам 98 ца, он го гледа зелениот прстен на резерварот и ми вика да не треба да ставиш 95 - ка, ја му одговорам констатирајќи дека и 98-та е безоловна, он онака намуртено рече ок, наточи повозев километар - два по Јане Сандански и се чу експлозија. Мислам дека тогаш ми рокна сондата.

Има логика оваа констатација или си халуцинирам ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #170 на: 19 Јуни 2012, 10:39:09 am »
Тој знаел нешто што не си знаел ти. Ме чуди да е коинциденција.

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #171 на: 19 Јуни 2012, 11:10:42 am »
Сакал та те поштеди од нешто ама ете биднало веднаш по некој километар.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #172 на: 19 Јуни 2012, 18:06:28 pm »
И пак идеш? Тоа се заобиколуе у поголем круг.

Дур не дое некој посалам, Лукоил си држи некое ниво. Само глупи се и они што толку чекаат да дојдат во западниот дел на Скопје, наводно прикаската била дека скупо им барале за плац.

Макпетролци, коа почнаа да се будат од монополот, и коа видоа дека многу им бегаа, измислија нови горива, кои очигледно ако беа добри, траеше првите две недели. Сеа лупаат по старо.

Јас воопшто не одам на Макоил, само стариот кога ке ја земе еднаш месечно колата го мрзи да направи километар плус и да тури на Лукоил.

Строго точам на Лукоил, Макпетрол ги одбегнувам поради старите дооедени пумпаџии.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #173 на: 20 Јуни 2012, 08:40:14 am »
е шо да напраат бе да ги избркаат од работа дека се стари а, еее јанасана ке те видам тебе кога ке начукаш 50 дали вака ке викаш

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #174 на: 21 Јуни 2012, 17:02:37 pm »
Кој ги тераше Макптеролци да покрај бизнисот со горива, се шират, па шиткаат Пионир Казетофони, Хонда и остали брендове, наместо да си инвестираат уште пред 15-20 години во нетворкот кој и така им е поклонет од државата. Да ис бидат она што и првично требаше да бидат.
Вака, Пионир им е неуспешен потфат, а мислам дека и Хонда уствари не сфаќа со кого си има работа, го ебаа брендот, и колите воглавном вработени од МП ги купујат поради условите како за вработени.
И сеа, стари биле? Епа остареа во глупоста, а сеа осеќаат и на основната дејност, пумпаштвото, коа самите не си воведоа систем за контрола на деривати, и ден денес горивото им е со варијабилен квалитет.

Марче, претрчај до салон за Хонда, има една баба што продава мотори.....

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #175 на: 21 Јуни 2012, 17:32:15 pm »
салонот на Хонда е друго, таму се и сешто имам видено...најмногу мислам за пумпашите и тие на бензинска

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #176 на: 22 Јуни 2012, 11:19:59 am »
@yarre Makpetrol e gigant koj koga togas ke se prodade. Ke go kupi nekoj lokalen brand i tolku.... Ke im se vidi krajot.  BTW Mislam deka se generalni zastapnici na Pioneer i sekako imaat OGROMNA FINANSOVA baza.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #177 на: 22 Јуни 2012, 11:23:43 am »
Веќе немаат ништо со Pioneer. http://makpetrol.com.mk/distributerstva_mk.asp

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #178 на: 22 Јуни 2012, 14:18:03 pm »
@yarre Makpetrol e gigant koj koga togas ke se prodade. Ke go kupi nekoj lokalen brand i tolku.... Ke im se vidi krajot.  BTW Mislam deka se generalni zastapnici na Pioneer i sekako imaat OGROMNA FINANSOVA baza.

Имаш time gap со информацииве. Крајот не им се гледа, а дека им се дрма бизнисот, се гледа по потезите на освестување да маркетиншки нудат џоамити подобри горива, кои во суштина не се.
Пионир одамна ги откаче, па сеа имаат други дилери, кои сеуште го тупат со висока цена, ама ке спласнат со време.
Финансовата база не ми је позната, ама верувам дека е послаба од пред 5 години.

Ако државата дозволи полиберте фирми за гориво да дојдат , никој нема да им се заврти на пумпите. Коа почнаа од Лукоил да осеќаат, ако уште еден друг се појави, е тогаш се готови.

После толку години, не се решија да направат своја независна контрола на горива, и да не пропуштат лошо гориво да им се точи по пумпите.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #179 на: 22 Јуни 2012, 14:33:43 pm »
@yarre izvini no vo pravo si. Samo da spomnam deka nekade procitav deka vo MK ima laboratorija (nezavisna) za kontrola na kvalitetot na gorivata spored ISO standardot...

Koj znae dali raboti ili samo e sponzorirana od Makpetrol.