Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 579788 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #195 на: 25 Јуни 2012, 12:54:55 pm »
^^ По твоја сугестија ставив 100ка. А на мисла бев да ја носам во Плимот да го проверат системот. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #196 на: 25 Јуни 2012, 13:01:46 pm »
Јес да поголемиот дел го препорачувате Лук Оил, мојава е подомаќински расположена со 95 та од Макпетрол...

Исто и мојата.

Генерално практикувам да ставам на различни бензински и да си се меша колку толку бензинот. Ама сега затерав неколку пати 95 од макпетрол - и мора да кажам дека не е тој бензин за мојата кола. А за 95 октани е моторот - ама не за „95“ од Макпетрол.

Нели е твојата RON91 и нагоре?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #197 на: 25 Јуни 2012, 13:37:52 pm »
^^ По твоја сугестија ставив 100ка. А на мисла бев да ја носам во Плимот да го проверат системот. :)

јас мислев дека па до МП е ама до 100ката е. Ке пробам да се вратам на 95 да видам дали ке има проблем или 98ца од Лукоил да се проба. Ако одам па до Грчка мислам дека ке наполнам цел резервоар со поквалитетен бензин до Нова Година ке ми трае

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1311
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #198 на: 25 Јуни 2012, 20:35:22 pm »
Тури 98ца од Лукоил. Крај на прикаската.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #199 на: 09 Јули 2012, 10:10:09 am »
Еве тука да го „пофалам“ ULTRA 100 S бензинот на Макпетрол...

Значи, откако дојдоа Лукоил тука, ставам на Лукоил... Откако претставија ЕКТО, ставам строго тоа... Арно ама, претпоследното полнење ми беше на Макпетрол и тоа УЛТРА 100 С, поради тоа што бев на резерва, а немав Лукоил во близина, башка сакав да видам дали вреди. Со тој бензин бев накај Охрид, и тоа што можев да го приметам, а мислам и дека го споделив тука, беше дека моторот поише бучеше, а недоволно идеше ко за толку бучење, ми смени звук на издув, со потрошња беше мање-више исто, ама едноставно немаше снага... И си викам, ај може да е до мене... Се’ додека пред некој ден не ми светна "Check Engine".

Бев на дијагностика, ми покажаа на дијагностичкиот компјутер дека бензинот не создава доволно силна/експлозивна смеса, па затоа ми појавува грешка. За волја на вистината, дијагностичарот има исто Лансер 1.5 и на уште недокажан проблем, одма ме праша каде сум пунел. Се испостави дека и кај него УЛТРА 100 С го предизвикал истиот проблем. Буквално истите ствари и промени што ги осеќав со тој бензин, ги имал и он со неговата кола.

Совет од мене и од него (а еве и од yarre): ставајте си 98ца на Лукоил.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #200 на: 09 Јули 2012, 10:12:19 am »
Stava li nekoj na Okta? Iksustvo?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10967
  • 430i
« Одговори #201 на: 09 Јули 2012, 10:36:55 am »
Јас само еднаш имам ставено на Окта, и тоа во Охрид кога тргав за Албанија.
Не осетив никаква разлика ниту во потрошувачка ниту во работа на мотор, преформанси..Едноставно исто беше како на Лук Оил.
Ама па не сум ставил повторно, пошто имам Лук Оил во маало и некако ми одговара 98-ката, па несакам да експериментирам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #202 на: 09 Јули 2012, 10:38:20 am »
Јас ставив во Леонот неколку резервоари од Пуцко Петрол на партизанска во Скопје. Промени на перформанси немаше, али имаше во потрошувачка, односно тој од Пуцко Петрол приметливо ја зголеми потрошувачката.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #203 на: 09 Јули 2012, 19:19:07 pm »
   Potroseni 500/39=12.8l plin za pominati 70 km od Makpetrol.Preterano e 18 i kusuro.Ke izbegnuvam dolgo vreme od kaj niv za trosam.Inaku se raboti za benziskata kaj izlezot kon grcija.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #204 на: 09 Јули 2012, 21:44:25 pm »
Епа која е најблиску до грчка. Макпотролот последен мислам.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #205 на: 10 Јули 2012, 02:46:06 am »
Макпетрол дефинитивно имааат ѓубре од гориво, на веспата почнав да и ставам на лук оил пред 2години, тогаш несакајки ставив во лук оил дека подалеку ми беше и не одев. Секое сабајле веспата палеше на 2-3то стартување и цело време си викав можеби дека има електричен саух и му треба малку верглање, се додека еден ден не ставив на лук оил за да сабајлето моторчето запали на прва, одма ми текна дека е до бензинот нема друго, 6 год сум си го мачел моторот.

Некни далеку бев од лук оил и викам ај ќе му ставам на макпетрол, му ставив, ама за последен пат, не оди како што одеше и не пали убаво нити на сабајле нити кога е загреан, ѓубре од бензин, незнам до кога планираат така да работат, не одам гуми да помпам не пак бензин да полнам >:(

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #206 на: 10 Јули 2012, 02:56:01 am »
и јас ке сменам мислење за макпетрол... тури плин од макпетрол троши повеке и тоа за добри 25% одколку на марија трејд каде воопшто и плиное т епоевтин отколку на макпетрол...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #207 на: 10 Јули 2012, 03:02:23 am »
Јас веќе сменив мислење за Макпетрол, едно време навистина подобро одеше колата со Макпетрол но во последно е катастрофа, се префрлив и јас на Лукоил
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #208 на: 25 Јули 2012, 17:32:00 pm »
Уште еднаш си докажувам дека плинот во Мак Петрол е чкарт, полошо колата не ми работела. Допунив о ЛО одма си дојде на место.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #209 на: 25 Јули 2012, 17:35:24 pm »
Члинк тој е за упаљачи.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“