Еве тука да го „пофалам“ ULTRA 100 S бензинот на Макпетрол...
Значи, откако дојдоа Лукоил тука, ставам на Лукоил... Откако претставија ЕКТО, ставам строго тоа... Арно ама, претпоследното полнење ми беше на Макпетрол и тоа УЛТРА 100 С, поради тоа што бев на резерва, а немав Лукоил во близина, башка сакав да видам дали вреди. Со тој бензин бев накај Охрид, и тоа што можев да го приметам, а мислам и дека го споделив тука, беше дека моторот поише бучеше, а недоволно идеше ко за толку бучење, ми смени звук на издув, со потрошња беше мање-више исто, ама едноставно немаше снага... И си викам, ај може да е до мене... Се’ додека пред некој ден не ми светна "Check Engine".
Бев на дијагностика, ми покажаа на дијагностичкиот компјутер дека бензинот не создава доволно силна/експлозивна смеса, па затоа ми појавува грешка. За волја на вистината, дијагностичарот има исто Лансер 1.5 и на уште недокажан проблем, одма ме праша каде сум пунел. Се испостави дека и кај него УЛТРА 100 С го предизвикал истиот проблем. Буквално истите ствари и промени што ги осеќав со тој бензин, ги имал и он со неговата кола.
Совет од мене и од него (а еве и од yarre): ставајте си 98ца на Лукоил.