Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 131153 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #585 на: 02 Јули 2024, 23:33:21 pm »
Дали има некој искуство со MTAuto од Охрид ?
Сакам да отидам викендот да погледнам бидејќи пикирав неколку коли ама од Штип сум и да не ми е џабе патот ако не ги бива.

Исто и јас имам слушнато лоши муабети за нив од колега од Охрид.

Отсутен vanevanco

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #586 на: 20 Јули 2024, 22:48:58 pm »
Ауто Мики е друже тежок преварант. Купувал тешки кршеви и ги средувал (шминкал и враќал километража). Кола кај него на плац не влегува со километража испод пола милион километри. Тоа ми го кажа човекот што му ги средува(со кој случајно се најдовме дека сме роднини). Гледав на плац кај него една кола средена мислиш дека од салон ја извадиле. Истата таа кола била тоталка проценета во сообраќајка. Од тие плацеви таму или Ауто Милано или ЕУ мобиле со нив нема утка.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1916
« Одговори #587 на: 21 Јули 2024, 01:24:28 am »
Дали има некој искуство со MTAuto од Охрид ?
Сакам да отидам викендот да погледнам бидејќи пикирав неколку коли ама од Штип сум и да не ми е џабе патот ако не ги бива.

Потврдувам тоа што го напишаа членовите погоре, нашминкани кршеви, бегај подалеку.

Отсутен Kirep

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #588 на: 26 Јули 2024, 09:54:34 am »
Мислење/Искуства за Invest Auto од Крива Паланка ?

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
« Одговори #589 на: 26 Јули 2024, 14:07:48 pm »
Ауто Мики е друже тежок преварант. Купувал тешки кршеви и ги средувал (шминкал и враќал километража). Кола кај него на плац не влегува со километража испод пола милион километри. Тоа ми го кажа човекот што му ги средува(со кој случајно се најдовме дека сме роднини). Гледав на плац кај него една кола средена мислиш дека од салон ја извадиле. Истата таа кола била тоталка проценета во сообраќајка. Од тие плацеви таму или Ауто Милано или ЕУ мобиле со нив нема утка.
и се зачлени само за да го пишеш коментаров. Кои идиоти сте еј. Не ми се верува

Отсутен vanevanco

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #590 на: 30 Јули 2024, 23:36:37 pm »
и се зачлени само за да го пишеш коментаров. Кои идиоти сте еј. Не ми се верува
Дали е групата за размена на искуства? Ако не ти чини муабетот  или си некој близок со дотичниот скокни го постот.

Отсутен Digimon

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #591 на: 05 Септември 2024, 00:04:53 am »
Drugari nekoe iskustvo so https://www.facebook.com/bestautomobilemk/
Vaka na papiru zvuci dobro:

Бест Аутомобиле Македонија (Best Automobile Macedonia) врши продажба на користени лесни и тешки моторни возила увезени од западноевропските земји (Германија, Франција, Холандија, Австрија).
Сите возила се набавени директно од големи лизинг компании и се со проверен квалитет, документи за потекло и сервисни документи со извештај за состојбата направен од независни ревизорски фирми.
Ние секогаш Ви нудиме најдобри автомобили по најповолни цени!

Преваранти, бегајте подалеку од овие!!!

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6450
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #592 на: 05 Септември 2024, 07:35:03 am »
Е ги враќа бранко километрите, имаше некој тука баш кај него проверувано кола, стандард како секој плац.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1078
« Одговори #593 на: 05 Септември 2024, 21:42:44 pm »
Абе километрите се битни ако колата не е постара од 4-5 години, ако е од 10г нагоре не знам кој уште глеа километри поминати  :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #594 на: 05 Септември 2024, 22:11:17 pm »
Јас лично побрзо би купил 4-5г со 350К км одколку 15г со 150Ккм...
Повеќе проблеми ќе имаш со 15г.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #595 на: 05 Септември 2024, 23:35:33 pm »
350k км за 5 год. се 70к на 1 год. тоа е просек, околу 190км дневно. Освен такси, во голем град, или возено на отворено на автопат секој ден. незнам како другчие да се поминат тие км. Ако е возена на отворено тоа и нее толку лошо. за 5г возило ако е во добра состојба км на отворено не се страшни

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 789
« Одговори #596 на: 09 Септември 2024, 00:05:03 am »
Според мене има повеќе фактори.
Еден од побитните е дали е гаражирана. Кола чувана на отворено 20 години, златна да е ќе 'рѓоса. Електроники мелектроники, гумици, итн итн.
Исто и перењето, ако ја возел некој несмасен, полна со сол цела зима, а ги има на секој чекор такви.....
Друго, каде е сервисирана. Официјален обавезно до 5-10 години стара.
Трето, дали е дувана. И 150к да има, ако е возен 1.0 мотор на отворено со полна туража до макс, на 200к нов мотор. Или дефекти, црева мева триста чуда.
Има милион фактори. Јас би зел 20 години стара кола, ако си ја возел/чувал некој мераклиски. ;D
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 300
« Одговори #597 на: 09 Септември 2024, 01:24:14 am »
Според мене има повеќе фактори.
Еден од побитните е дали е гаражирана. Кола чувана на отворено 20 години, златна да е ќе 'рѓоса. Електроники мелектроники, гумици, итн итн.
Исто и перењето, ако ја возел некој несмасен, полна со сол цела зима, а ги има на секој чекор такви.....
Друго, каде е сервисирана. Официјален обавезно до 5-10 години стара.
Трето, дали е дувана. И 150к да има, ако е возен 1.0 мотор на отворено со полна туража до макс, на 200к нов мотор. Или дефекти, црева мева триста чуда.
Има милион фактори. Јас би зел 20 години стара кола, ако си ја возел/чувал некој мераклиски. ;D
A kako ke go poznaes toj meraklija osven ako ne e cico ti ili vujko nekoj?

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 789
« Одговори #598 на: 09 Септември 2024, 12:07:40 pm »
@Tiro На понова кола никако. Освен да земиш од странство овие вратени од лизинг што се, па за неколку години да не и направил многу штета ;D
А на постара кола многу повеќе се гледа некој што си ја одржувал.
Затоа многу преферираат да купува коли од Швајцарија. Поскапи се каде каде, ама се најдуваат добри. И не се дувани толку во Швајцарија, камери насекаде, ограничена брзина итн. ;D
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #599 на: 09 Септември 2024, 22:52:20 pm »
Те ви едно арно и поштено дете за соработка.

https://www.facebook.com/p/TOP-CARS-100026836156246/

Може нема екстравагантни модели на располагање но за некој си низок до среден ранг на цена на користени возила се наоѓа по нешто.
Добра плата.
Прав скопјАнец.