Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 611706 пати)

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1221
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #3780 на: 22 Април 2026, 15:46:45 pm »
Не, не е проблемот кубикажата, перцепцијата. На  тоа мислеше мече, и јас во иста насока го кажав.  Што би се рекло Nма разлика.
 Шала на страна, и со автомобилите е истиот проблем, како ги перцепираш.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44955
  • Il Moderatore
« Одговори #3781 на: 22 Април 2026, 15:51:55 pm »

Јас стојам на тоа дека поголем скутер е полесно за возење од 50цц скутер, само малиот за манипулација во место поради тежината е полесен, ништо друго.

Еден другар, кој вози големи мотори (тогаш имаше V-Strom, сега BMW R нешто GS), случајно требаше да заврши некоја работа низ градов, а немаше сопствен превоз од таму кај што бевме, му кажав да ја земе мојата Веспа (50ка), да заврши работа. Кога се врати, рече само „Добро е што не изгинав со ова“ ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2008
« Одговори #3782 на: 22 Април 2026, 15:58:27 pm »

Јас стојам на тоа дека поголем скутер е полесно за возење од 50цц скутер, само малиот за манипулација во место поради тежината е полесен, ништо друго.

Еден другар, кој вози големи мотори (тогаш имаше V-Strom, сега BMW R нешто GS), случајно требаше да заврши некоја работа низ градов, а немаше сопствен превоз од таму кај што бевме, му кажав да ја земе мојата Веспа (50ка), да заврши работа. Кога се врати, рече само „Добро е што не изгинав со ова“ ;D
И јас така се чувствував кога вршев работа со твојата, доаѓајќи од Beverly 300 со две 16" тркала :)

Иако е ствар на навика и плус сега со safe city недостигот на сила не би требало да е проблематичен како кога летаа по булеварите.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15114
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3783 на: 22 Април 2026, 16:07:42 pm »
Aman be decki, jas prv pat na motor sednav na 600cc za polaganje, nepolozen 900cc vozam. Ne e do tolku rabotata
На која возраст?На 18 сигурно не.
Јас на мое дете не би му дозволил 600ка до негови 25год.
Не секој има осет за мотор.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3784 на: 22 Април 2026, 17:00:24 pm »

И јас така се чувствував кога вршев работа со твојата, доаѓајќи од Beverly 300 со две 16" тркала :)

Иако е ствар на навика и плус сега со safe city недостигот на сила не би требало да е проблематичен како кога летаа по булеварите.

Даа бее :) Забораив дека и ти ја возеше :D Ама тебе срам изглеа ти беше да кажеш дека ќе изгинешe :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2008
« Одговори #3785 на: 22 Април 2026, 17:10:36 pm »

Даа бее :) Забораив дека и ти ја возеше :D Ама тебе срам изглеа ти беше да кажеш дека ќе изгинешe :D
Не, немаше да изгинам, ама се чувствував дека треба цело време да возам дефанзивно, да се пазам од сите страни поради недостиг на брзина да се вклопиш во реката сообраќај.

Од друга страна, имам возено Piaggio One, она електричното... Е тоа е хорор филм. 12ки тркалца и тесни гуми, а брзина помалку од веспата.

Отсутен GreenVlach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 70
    • Girls From Your City - Anonymous Sex Dating - No Selfie
« Одговори #3786 на: 22 Април 2026, 17:25:37 pm »
Мислење за оваа понуда. Некако вака на хартија ми е многу добро ама ценава е доста сомнителна 😅
Искрено барам моторче околу оваа цена за низ Скопје ништо по спец.
А може и предлози доколку имате

https://motoshammy.mk/produkt/%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80-volta-rsx6-125/?utm_source=ig&utm_medium=social&utm_content=link_in_bio&fbclid=PAb21jcARVx7BleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZA81NjcwNjczNDMzNTI0MjcAAaf8GFOyM9Fc92KnPNM9FqFgyN9hNr25EUM8xp6EWo5XvZ4_7IR6mrFCutSgYA_aem_Sqw59pqFqQomk7FZtD5ZmQ
https://SecreLocal.com - Video Chat Блокирано - No Selfie - Anonymous Sex Блокирано -   Online Chat Блокирано

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3787 на: 22 Април 2026, 20:19:17 pm »

Не, немаше да изгинам, ама се чувствував дека треба цело време да возам дефанзивно, да се пазам од сите страни поради недостиг на брзина да се вклопиш во реката сообраќај.

Од друга страна, имам возено Piaggio One, она електричното... Е тоа е хорор филм. 12ки тркалца и тесни гуми, а брзина помалку од веспата.

Сега е подруго, ем ја „живнав“ со Malossi CDI, ем се успори сообраќајот у скопје. Може клоци да им мааш сеа на колите :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен nikoloskim23

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 70
« Одговори #3788 на: 23 Април 2026, 19:56:45 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=5711391
Поздрав клабери во дилема сум за моторче вакво, денеска на семафор го видов до мене прв пат ми направи кејф, а мислам дека би ми било добра опција за топлите денови со оглед на тоа дека 30-40км возам дневно само до работа и назад Аеродром-Волково. Па некој што го има нека сподели искуство би бил благодарен.😄

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55236
  • Махер
« Одговори #3789 на: 23 Април 2026, 21:03:35 pm »
Фантастично е. И цената е врвна.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11155
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3790 на: денес во 08:38:24 »
Цитат
125cc mashina se vodi kako 50cc vo sobrakajna

Сум приметил на повеќе скутери исто и дали знае некој како е ова можно, односно на кој начин се хомологираат овие скутери?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5849
« Одговори #3791 на: денес во 09:45:18 »
Како што знам ставаат поголем цилиндар и клип и на тој начин го постигнуваат тоа. 125 цц конкретниот модел дека е тешко, ама може да е 80цц пример. Посилен од стандардна 50-ка. А хомолагација прават реално според хартија и фабрички податоци за моделот, киловати, кубикажа кои во реалноста не се поклопуваат :) . Зарем некој ќе ја проверува реалната моќност...

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7639
  • French diamond
« Одговори #3792 на: денес во 11:38:51 »
Баш така, го купуваш фабрички како што е и му монтираш најголем цилиндар што пасува. Јас имав 50ка направена 80цц и 125цц со цилиндар за 150цц, кој ќе знај освем ти и мајсторот.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15114
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3793 на: денес во 12:26:39 »
Јас помислив дека фабрички се 125 а ги "увезуваат"како 50цц.
Инаку ти дома направија 250ка ако "крепи" машината.
Сепак основата и е 50цц.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D