Pred eden mesec kupiv sym 125ka vo Dinamiks. 2400€. Ushte denta pred registrscija, na kruzhenje niz Skopje se liznav, padnav i skrshiv tri rebra. Taka iskrshen otidov kaj pss za registracija. Na vleguvanje, iskrvaren vo racete, me gledaat vrabotenite od pss. Prvin mi cestitaa, i mi kazuvaat vozi vlezi vnatre pred kanalot. So malgu gas symot na edno trkalo se digna i za malce vrabotenite da gi zgazam. Izleze glavniot kontrolor i mi vika, decko ovoj sym e xver za tebe a gledam nemash pojma od vozenje skuteri. Vikam da tocno e, samo shto se liznav i padnav sred raskrsnica.Isplasen, iskrshen i iskrvaren se mislev 30 minuti i na kraj donesov odluka da go vratam skuterot, i mi go prifatija od Dimakis takov izgreban minus oshtetata shto ja napraviv. Oshteta 800 evra. Znaci za 50 minuti vozhnja izgubiv 800 evra, tri skrsheni rebra i sobrav pamet deka za skuter ne me biva. Sega sum vo potraga po elektricen velosioed. Nekoj dobar poloven. Seto toa poradi sejf siti i taa glupava zabrana na vozackata.
Napomenuvam, sym skuterite se vrv od kvakitet i imat dobra vozhnja za onie koinse iskusni. 125kite se xver da ne zboram za onie pojakite. Sepak za poneiskusnite podobro bi bilo sym 50ka.
Ete, moe iskustvo so sym, i so shejtan na dve trkala