Леле какво Епл лоби сте еј, одма скокате

Телефонот е ОК, скап, направен за просечно глуп американец, кој со тие коцките ке успее да се снајде, нема што да се чепка на него. За чепкало, гик, ентузијаст за техника му е досаден телефон. Уствари, би рил, телефонот е dull. Досаден, нема ништо посебно во него. ДА не сецка, ДА супер е оперативниот систем и се тоа. Во ред.
Скап? Да премногу, ама им се може, let it be.
Продаден во милијарда примероци? анд со ? Да, се продава, ама не значи дека е најбољи на свет и дека незнам шо треба да аѓам во несвест сега.
Не би купил Ајфон. не дека не го бива, едноставни причини, 1) несакам да имам нешто што секој втор пека да го има. 2. Досаден, неиновативен оперативен систем, без можност за кастомизација каква што сум навикнат.
Дека е брз, стабилен и се тоа се е ОК, ама ве молам познавачи, земете флегшип, во ценовен ранг на ајфон (добро де не постои 200 евра се помалку, али нема везе) и ако ви засецка, закочи на истото работење да правиме муабет. Не споредувајте генерално андроиТ (од типот Сони миро, спиро...) пробајте тоа што ви треба. Е да, не кочи, ХТЦ-то мое не се укочило никогаш, апсолутно никогаш, не подзасецкало и слично.
И едноставно никогаш не би земал Ајфон, Дил вит ит

Уствари имав 5ка, само што искочи, за без пари, едноставно уште истата секунда решив дека ке го подарам на мајка ми а јас ке си купам телефон