Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 660897 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1725 на: 26 Септември 2014, 12:49:26 pm »
Маана му е што нема доволно програми :D.

На кратко.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #1726 на: 26 Септември 2014, 12:57:54 pm »
Веле ти реков шо ќе правиш,продај го твојот,за исти пари ќе ти дадов еден од мојте и готово :D.

Некој од твоите (односно од невестата) ајФони? ОДМА!! :D

Маана му е што нема доволно програми :D.

[youtube..]http://www.youtube.com/watch?v=c3AgcltUM9s[/youtube]

На кратко.

Ерм... Ја колку што разгледував у Вин Ап Стор (уау :)), си ги има неопходните апликации. Е сеа да, нема колку што има за иОС и Андроид, али она што најчесто ти треба, го има.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1727 на: 26 Септември 2014, 13:01:59 pm »
5с-ката на невестата отиде уште одма откако го огласив,не беше ни месец дена користен.Ти кажував за еден од 3-те С3-ки. :D

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
« Одговори #1728 на: 26 Септември 2014, 13:18:26 pm »
Интересна дискусија  :)
Јас имам Нексус 4, го земав баш поради што ги нема скиновите и оcтанатото ѓубре што го ставаат производителите.
Од почеток си беше супер, но после неколку апдејти што ги пушти гугл и инсталирани апликации, веќе почнува да кочи понекогаш и ме нервира. Му направив и фабрички ресет, џабе, пак перформансите не му се како што беа кога беше нов.
Највероватно најновите верзии на андроид, си ги оптимизираат повеќе за поновите модели, затоа и гугл гарантира дека телефонот ќе добива нови верзии (само) во наредните 18 месеци откога телефонот ќе излезе на продажба. Така да можно е да му дадам шанса на iOS следно.
Еве резултати за перформанси од еден тест:

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1729 на: 26 Септември 2014, 13:31:47 pm »
5с-ката на невестата отиде уште одма откако го огласив,не беше ни месец дена користен.Ти кажував за еден од 3-те С3-ки. :D

У пи**у матер :)

Иначе не, ни под разно не би мењал Galaxy S3 за друг Galaxy S3 (или S4, или S5). Доволно патам од еден :)
Lesson learned.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #1730 на: 26 Септември 2014, 15:01:47 pm »
Брееее кога ги читам последниве страни колку сте тврдоглави овој е подобар не оној е подобар  :D Еве јас лично користам Нексус 5 веќе 9-10 месеци и искрено имам пофални зборови. Пу пу до сега не сум имал никакви проблеми со кочење, отварање на апликации, гледање видеа итн. значи навистина брз телефон тоа немам зборови. Камерата е ок, ништо посебно и батеријата држи еден ден без проблем со активно користење на hangouts, некоја игра, фб, вајбер итн. Брат ми знам има ајфон 4ка но се заеба кога го стави новиот софтвер (не сега овој што излезе). Буквално чека по 10 секунди да отвори вајбер или фб. Но мислам дека истиот проблем би го имал и со Нексус 5 за 2-3 години и со ХТЦ М8, и со Галакси С5. Технологијата иде напред и тоа е тоа. Јас радо би поседувал еден ајфон 6 (не 6 плус мислам дека е малце преголем) но би почекал цената да падне.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #1731 на: 26 Септември 2014, 15:10:26 pm »
Imam iPod 4 gen. po podolgo koristenje se iskl. aplikacii kako Facebook,Instagram.... a i nema igra koja ne se iskl.
Isto taka Appstore se ukl.za vreme od 2/3 minuti. Go restartirav ama pak go pravi istoto . Chare nekoe ima ili mu doshlo vremeto za iByn :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1732 на: 26 Септември 2014, 15:14:50 pm »
Брееее кога ги читам последниве страни колку сте тврдоглави овој е подобар не оној е подобар  :D Еве јас лично користам Нексус 5 веќе 9-10 месеци и искрено имам пофални зборови. Пу пу до сега не сум имал никакви проблеми со кочење, отварање на апликации, гледање видеа итн. значи навистина брз телефон тоа немам зборови. Камерата е ок, ништо посебно и батеријата држи еден ден без проблем со активно користење на hangouts, некоја игра, фб, вајбер итн. Брат ми знам има ајфон 4ка но се заеба кога го стави новиот софтвер (не сега овој што излезе). Буквално чека по 10 секунди да отвори вајбер или фб. Но мислам дека истиот проблем би го имал и со Нексус 5 за 2-3 години и со ХТЦ М8, и со Галакси С5. Технологијата иде напред и тоа е тоа. Јас радо би поседувал еден ајфон 6 (не 6 плус мислам дека е малце преголем) но би почекал цената да падне.

1. Респек! Ја сабајле кај 7 отштекувам телефон од пуњач, у меѓувреме го пунам и на работа, и вечер кај 10 ипол - 11, пак е на едвај 10%. Батеријата е сменета со оригинална Самсунг батерија, така да не би требало да е проблемот до нејзе, а не знам до што е.

2. Се заебал што турил иОС 7 на тој телефон. Преслаб е хардверот на 4ката за тој ОС.

3. Оооооуууу јеа... Многу радо би. Што би се рекло, без око да ми трепне.

Imam iPod 4 gen. po podolgo koristenje se iskl. aplikacii kako Facebook,Instagram.... a i nema igra koja ne se iskl.
Isto taka Appstore se ukl.za vreme od 2/3 minuti. Go restartirav ama pak go pravi istoto . Chare nekoe ima ili mu doshlo vremeto za iByn :D

iPod Touch? Factory reset велиш не помага а? Изглеа му се ближи крајот :(
Ја имам iPod nano земен на старо од еден наш клабер, пред околу 3 години ако не се лажам, и плеерчето ден денешен „си гази“. Пу-пу да не го урочам, мука нема.

Отсутен koce1102

• Редовен
« Одговори #1733 на: 26 Септември 2014, 15:23:14 pm »
Брееее кога ги читам последниве страни колку сте тврдоглави овој е подобар не оној е подобар  :D Еве јас лично користам Нексус 5 веќе 9-10 месеци и искрено имам пофални зборови. Пу пу до сега не сум имал никакви проблеми со кочење, отварање на апликации, гледање видеа итн. значи навистина брз телефон тоа немам зборови. Камерата е ок, ништо посебно и батеријата држи еден ден без проблем со активно користење на hangouts, некоја игра, фб, вајбер итн. Брат ми знам има ајфон 4ка но се заеба кога го стави новиот софтвер (не сега овој што излезе). Буквално чека по 10 секунди да отвори вајбер или фб. Но мислам дека истиот проблем би го имал и со Нексус 5 за 2-3 години и со ХТЦ М8, и со Галакси С5. Технологијата иде напред и тоа е тоа. Јас радо би поседувал еден ајфон 6 (не 6 плус мислам дека е малце преголем) но би почекал цената да падне.

1. Респек! Ја сабајле кај 7 отштекувам телефон од пуњач, у меѓувреме го пунам и на работа, и вечер кај 10 ипол - 11, пак е на едвај 10%. Батеријата е сменета со оригинална Самсунг батерија, така да не би требало да е проблемот до нејзе, а не знам до што е.

2. Се заебал што турил иОС 7 на тој телефон. Преслаб е хардверот на 4ката за тој ОС.

3. Оооооуууу јеа... Многу радо би. Што би се рекло, без око да ми трепне.

iPod Touch? Factory reset велиш не помага а? Изглеа му се ближи крајот :(
Ја имам iPod nano земен на старо од еден наш клабер, пред околу 3 години ако не се лажам, и плеерчето ден денешен „си гази“. Пу-пу да не го урочам, мука нема.
ipod touch zaboraviv da napisam. i mu napraviv Factory reset i pak istoto po nekoe vreme.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11888
  • Архитект
« Одговори #1734 на: 26 Септември 2014, 15:47:27 pm »
Ај и јас нешто да пишам.

Користам ајфон од кога можев да си го дозволам. Од тогаш па до денес не можам да си замислам да користам друг телефон.
Можи во иднина некоја Нокија со windows.

Читам овде многу луѓе не го сакаат ајфонот заради тоа што неможел да се кастомизира (да се чачка).
Јас на мојот ајфон ако нема џеилбрејк не снимам нов софтвер. Со џеилбрејк си правам што сакам со телефонот. Еден милион твикови за кастимазиција.

Така да кој сака има и тоа бааѓи за чепкање.

Купив исто така нов Самсунг (некој) поскап модел со андроид.
Се окозив за да снимам блек маркет. Па после за да му ставам кастом ром, требаше да исчитам 3 докторати на некои хакери, како се прави тоа.
Целта ми беше да му дозволам на телефонот да снима апликации на картица, не на телефон. Не успеав. Се откажав.

По цело тоа искуство незнам зошто ги викате андроидиве дека се отворени системи? Затворен е и тоа гадно затворен.

Ајтунс е одлична алатка за ставање на се и сешто во телефонот. Покрај тоа открив дека ајтунс можи да се користи и за слушање музика и тоа го прави многу добро.
И јас не го сакав ајтунс многу, ама го засакав.
Кој не го сака ајтунс, можи комотно да го заобиколи. Нема потреба од него за користење на ајфон.

Јас уште не прочитав овде релевантни причини зошто на некој не му се допаѓа ios ? Што мана има iOS во споредба со андроид. (тоа со иконите дека се шарени е детски муабет) ?

Ако има некој конкретно, нека пиши. Радо би го прочитал тоа.

btw 3Gs от после незнам колку години користење се уште си лета како нов да е. 600мхз процесор има.. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #1735 на: 26 Септември 2014, 15:51:32 pm »
3GS кај мене гадно се успори со последните апдејти на апликациите пред некој месец. Но, истера 5 цели сочни години.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1736 на: 26 Септември 2014, 15:57:55 pm »
Андроид (било кој) после максимум 3 години се сјебува начисто... Додека iPhone си тераат повеќе од 5 години без проблем.. Другар има 3Gs го зеде пред 2 месеци, 4000 денари, телефонот си лета.. Додека андроид неможиш да најдиш испод 10.000 што нема да ти кочи..

Јес да е моделот стар 5 години, али помазно работи од новиве што се со 512 рам..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #1737 на: 26 Септември 2014, 18:12:32 pm »
Осмица, чим за самсунг требало да се изначиташ да му ставиш кастом ром не сакаш да знаеш за другите колку е потешко. Жал ми е, не е технологија за тебе :D.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #1738 на: 26 Септември 2014, 18:14:37 pm »

Отсутен koce1102

• Редовен
« Одговори #1739 на: 26 Септември 2014, 19:56:50 pm »