Значи за да го користам Ајфонот треба прво да седнам да го научам Ајтјунс,Ајтулс,да се расчепка по интернет за да се најде КАКО да се користат апликации кои се кракуваат.Џеилбрејк кога ми направија на 4-ката батеријата почна да ја лапа за 3 саати музика слушање. Да не излезе дека не му е дадено шанса,ме влечеа визуелно стварно БЕА(6-ката барем по слики најлош досега,не е ни убав веќе) најубави од сите останати, имав и 5 и 5с,продадени за помалце од месец дена,нови,огласени беа овде на форумот.
Почнував да ги користам со надеж дека ќе ми се допаднат и функционално
Незнам зошто не разбирате дека некои луѓе не сакаат да губат време на такви глупости, да се молам дека кај мене се ќе биде како што треба,да пазам случајно некогаш одсабајле ако ме праша за апдејт да не стиснам ОК,оти отиде и џејл и мејл.
Барањето по фолдери,циркус,точно се знае во кој фолдер што си оди,за некои работи си има можност и за подесување на фолдерот,за разлика од Ајфонот.
Што е со глупото групирање на слики на 5с? Плукавте по интерфејсот на Андроид,а веќе 2 генерации на ИОС имаат решениа од Андроид(мениата на влечење),и управата на Епл и корисниците се смееја на големите екрани секоја наредна генерација,а само 2год покасно видоа дека немале појма.
Ајтјунс користев од времето со Ајпод,пред Ајфон повеќе ради тоа што пукнав доста пари и немаше како да го треснам,морав,инает.
Веле пред да почнеш да кукаш и плукаш за батеријата,пробај купи го нов,или барем неколку недели стар,па тогаш плукај за батерија и штогод.