Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2800773 пати)

Отсутен vladimir123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 41
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #15240 на: 10 Август 2026, 21:42:53 pm »
ve molam preporaka majstor koj se zanimava so menjavanje regulator na prozorec ( audi a3 8p ) , motorceto raboti ama dzamot ne mrda i nemozam da go dignam nikako do gore.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2930
« Одговори #15241 на: 10 Август 2026, 21:48:57 pm »
Ненад - Авто Клиник.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6969
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15242 на: 12 Август 2026, 11:34:51 am »
Барам ИТНО дизна за Lexus IS250 2007. Може и нова или ако имате контакт од некој со продавница во Лерин/Солун кој има на лагер делови за јапонски возила.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5501
« Одговори #15243 на: 12 Август 2026, 18:38:08 pm »
Барам ИТНО дизна за Lexus IS250 2007. Може и нова или ако имате контакт од некој со продавница во Лерин/Солун кој има на лагер делови за јапонски возила.
So bide more?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15244 на: 12 Август 2026, 20:41:48 pm »
Се скрши конекторот (пластиката) кај што се спојува со дизната. Мајсторот гарантира па ќе си покрие. Нормално е да се скрши...

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7196
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15245 на: денес во 07:44:16 »
Наместо да одмориш ти главоболки си праиш… Кажи до кога си ПП да палам моторот да пиеме по едно кафе се забораивме.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4236
« Одговори #15246 на: денес во 08:19:49 »
Се најде ли дизна, што бидна? А што правиш со дизните, ги чистиш ли?
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15247 на: денес во 08:59:52 »
Менував над 150 делови. По шема работевме, ги имам сите официјални repair manuals. Кога се менуваат knock сензори мора да се извадат дизните, па се кршат конекторите, среќа што се погодивме двајцата автоел. (тој 10 години работел кај најголемиот преварант автоелектричар со најголемо знаење во ПП и подалеку), па ја залемивме и пластиката ја поминавме со епоксидно двокомпонентно лепило. Менуваме задни спони оем тојота и ексцентрични штрафови, сите дихтунзи на дизни, раил, поклопец на вентили, усисна грана, knock сензори и нивна инсталација, успат антифриз глицерин и чистење на ввти филтри. Вложени се над 500 евра вп оем делови. Кај нас нема ниту една гумица...

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3796
« Одговори #15248 на: денес во 09:05:24 »
Се скрши конекторот (пластиката) кај што се спојува со дизната. Мајсторот гарантира па ќе си покрие. Нормално е да се скрши...
Не, Несторче, не треба да се скрши! Не ти доаѓа памет? Беше на Опел, Германец, па отиде на Јапонци. Абе кај знаат Јапонци коли да прават, они по дигитрони се и нитендо!

Несторче, ексик и коли и половњаци! Абе, што би рекол Банда: „Купи ципелу, брате, ја те советујем Рено Клио 1.5 dCi, Бог да те види!“

Ајде, пиши у Шарлота, ќе фрлам по една боровинка! Да се јавиш како знаеш и умееш ова не ти го простувам, да си знаеш!

Љуби брат!
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7813
  • French diamond
« Одговори #15249 на: денес во 09:09:59 »
Од се тоа што си сменал, гарант ништо не било за менување  ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3501
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #15250 на: денес во 09:52:20 »
Менував над 150 делови. По шема работевме, ги имам сите официјални repair manuals. Кога се менуваат knock сензори мора да се извадат дизните, па се кршат конекторите, среќа што се погодивме двајцата автоел. (тој 10 години работел кај најголемиот преварант автоелектричар со најголемо знаење во ПП и подалеку), па ја залемивме и пластиката ја поминавме со епоксидно двокомпонентно лепило. Менуваме задни спони оем тојота и ексцентрични штрафови, сите дихтунзи на дизни, раил, поклопец на вентили, усисна грана, knock сензори и нивна инсталација, успат антифриз глицерин и чистење на ввти филтри. Вложени се над 500 евра вп оем делови. Кај нас нема ниту една гумица...

150 делови сменети?!

Па ти за таа сума да си дадеше учество и да си земеше нова корола на лизинг сега ќе си беше господин а не да висеш по мајстори.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7813
  • French diamond
« Одговори #15251 на: денес во 10:32:32 »
Ќе беше обичен смртник со Корола, како тебе. А тоа што тој е сега, ти неможиш да го разбериш.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5501
« Одговори #15252 на: денес во 10:38:39 »
Не, Несторче, не треба да се скрши! Не ти доаѓа памет? Беше на Опел, Германец, па отиде на Јапонци. Абе кај знаат Јапонци коли да прават, они по дигитрони се и нитендо!

Несторче, ексик и коли и половњаци! Абе, што би рекол Банда: „Купи ципелу, брате, ја те советујем Рено Клио 1.5 dCi, Бог да те види!“

Ајде, пиши у Шарлота, ќе фрлам по една боровинка! Да се јавиш како знаеш и умееш ова не ти го простувам, да си знаеш!

Љуби брат!
Borovinka??  Ti treba na detevo rucek i toa sose desert da mu dades

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7383
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #15253 на: денес во 10:40:56 »
Нема V6 во корола, ама дека можеше со помала километража и понов IS250 да земи да не се мачи сега вака, можеби можеше.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4705
« Одговори #15254 на: денес во 10:45:10 »
Е ако де, си го прави ќеифот, ама и учи школо, ќе му треба во животот :)