Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Здраво дечки,Дали има некој дијагносика да ми каже кој сензор за притисок на гуми треба да се смени ?Се работи за Форд Мондео.Јас инаку си купив од Тему Wireless OBD2 Scanner ELM 327, се поврзав со апликацијата на телефонот, но не можев да се снајдам како да прочитам.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: Coco на 05 Јули 2026, 21:21:37 pmЗдраво дечкиЌе треба да го репарирам турбото на мојот Фиат Браво 1.9Кажете ми кое место/сервисер би ми го препорачале за репарација. И дали некој имал искуство со Турбо Ужице? Ви благодарамПоследно слушам дека има и незадоволни од таму за разлика од претходно. За жал немам точна препорака, знам дека имаше некој од околина на Скопје (не знам каде) бара да ја оставиш колата и додека не ја среди не ти ја враќа. Еден пријател 2 пати враќаше турбина репарирана во Ужице, овде му ја средија колата.Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Здраво дечкиЌе треба да го репарирам турбото на мојот Фиат Браво 1.9Кажете ми кое место/сервисер би ми го препорачале за репарација. И дали некој имал искуство со Турбо Ужице? Ви благодарам
Денес добив одговор од Ужице. Перките и од двете страни се изедени,куќиштето е оштетено,wastegate актуаторот е неисправен,осовината со колото исто неисправна. Цена за да се среди е 400 евра.
Цитат: Coco на 17 Јули 2026, 23:21:53 pmДенес добив одговор од Ужице. Перките и од двете страни се изедени,куќиштето е оштетено,wastegate актуаторот е неисправен,осовината со колото исто неисправна. Цена за да се среди е 400 евра.Kupi si nekoe reman turbo ako imaSent from my SM-S938B using Tapatalk
Дали можам некаде во Скопје да купам вакво капаче? Да не чекам од алиекспрес...(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Капачето е за цревата од климата, тука се полни фреон. Оние клошарине од Мото Центар не го вратиле на место...
И двете генерации (бидејќи твојава е на граница меѓу прва и втора генерација) се базирани на Ford Fiesta.Прва генерација е базирана на Fiesta MK5 (ваква), а следната втора генерација е базирана на Fiesta MK6 (ваква).Значи правец кон отпади за Фордови, пикај глава под кола, и прилично сум сигурен дека ќе наидеш на идентичен заден трап како твојот.
Цитат: MartinAlfista на 24 Јули 2026, 13:47:10 pmИ двете генерации (бидејќи твојава е на граница меѓу прва и втора генерација) се базирани на Ford Fiesta.Прва генерација е базирана на Fiesta MK5 (ваква), а следната втора генерација е базирана на Fiesta MK6 (ваква).Значи правец кон отпади за Фордови, пикај глава под кола, и прилично сум сигурен дека ќе наидеш на идентичен заден трап како твојот.Знам дека се на иста платформа со Фиестите ама отпадиве би ги оставил како последна опција доколку не успеам да најдам нов дел.
Цитат: Lezet123. на 24 Јули 2026, 15:38:02 pmЦитат: MartinAlfista на 24 Јули 2026, 13:47:10 pmИ двете генерации (бидејќи твојава е на граница меѓу прва и втора генерација) се базирани на Ford Fiesta.Прва генерација е базирана на Fiesta MK5 (ваква), а следната втора генерација е базирана на Fiesta MK6 (ваква).Значи правец кон отпади за Фордови, пикај глава под кола, и прилично сум сигурен дека ќе наидеш на идентичен заден трап како твојот.Знам дека се на иста платформа со Фиестите ама отпадиве би ги оставил како последна опција доколку не успеам да најдам нов дел.Нека ти го кажат ОЕМ бројчето од Аутоцентар и зирни по германскиве сајтови како Аутодок што има. После нарачај го преку Краго до Мк иако за така голем дел не очекувам дека ќе биде ефтино. Колку пари ти бараат Аутоцентар?