Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 1856779 пати)

Отсутен Silvester

 • Редовен
 • ***
 • Пораки: 1731
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13275 на: 27 Септември 2023, 17:34:56 pm »
Така како што кажуваш функционира Опел Ампера. Немам досега прочитано дека има таков Цивик.

https://youtu.be/BVyNWmBDCzU?si=Xv2t7sX9us3HIaIf

Присутен Ordevski

 • Редовен
 • ***
 • Пораки: 1485
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13276 на: 27 Септември 2023, 17:37:22 pm »
Интересно за Цивик хибридот како што го гледав Мат Вотсон, е уствари електрично возило. Возиш на струја, моторот служи како генератор и го превзема погонот на повисоки брзини.
0-100-ка побрзо од декларираното пошто електромоторите тегнат одма. Не се мафташ со кабли, не е плагин.

Другар зеде годинава нова, не го имам прашано за цена, негова работа посекако не земам јас, ама мислам како шо ми кажаа други околу 40к.
Не зезај? Браво!!! Не сум обратил ич внимание на колата, сега ќе побарам ривјуа.
Навистина Дени? Ме изненадуваш :)

Еве го од мене видеото споредбено hybrid, ICE, PHEV и EV.

https://youtu.be/KJs3ntc8DBQ?si=Ui4j9TErYADXfASR

Sent from my SM-S908E using Tapatalk


Отсутен nestor04

 • Сениор
 • ****
 • Пораки: 4457
 • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13277 на: 27 Септември 2023, 17:57:39 pm »

Отсутен Deni

 • Photo & Light
 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 54839
 • Махер
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13278 на: 27 Септември 2023, 18:40:55 pm »
Интересно за Цивик хибридот како што го гледав Мат Вотсон, е уствари електрично возило. Возиш на струја, моторот служи како генератор и го превзема погонот на повисоки брзини.
0-100-ка побрзо од декларираното пошто електромоторите тегнат одма. Не се мафташ со кабли, не е плагин.

Другар зеде годинава нова, не го имам прашано за цена, негова работа посекако не земам јас, ама мислам како шо ми кажаа други околу 40к.
Не зезај? Браво!!! Не сум обратил ич внимание на колата, сега ќе побарам ривјуа.
Навистина Дени? Ме изненадуваш :)

Еве го од мене видеото споредбено hybrid, ICE, PHEV и EV.

https://youtu.be/KJs3ntc8DBQ?si=Ui4j9TErYADXfASR

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Најозбилно. Дека ги земаа од Аутотрејд, нема ценовник, нема ништо, нема magic seats, салонот не ми е уз пат... и сум ја забаталил, иако ми е најомилен бренд. Ама од брендот не остана скоро ништо, така да не е ни моја кривица. Јас сум енормен поборник на овој тип на хибриди како Ампера.
Да не имаат нашиве донесено, или тест возило?

Присутен Ordevski

 • Редовен
 • ***
 • Пораки: 1485
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13279 на: 27 Септември 2023, 19:21:48 pm »
Интересно за Цивик хибридот како што го гледав Мат Вотсон, е уствари електрично возило. Возиш на струја, моторот служи како генератор и го превзема погонот на повисоки брзини.
0-100-ка побрзо од декларираното пошто електромоторите тегнат одма. Не се мафташ со кабли, не е плагин.

Другар зеде годинава нова, не го имам прашано за цена, негова работа посекако не земам јас, ама мислам како шо ми кажаа други околу 40к.
Не зезај? Браво!!! Не сум обратил ич внимание на колата, сега ќе побарам ривјуа.
Навистина Дени? Ме изненадуваш :)

Еве го од мене видеото споредбено hybrid, ICE, PHEV и EV.

https://youtu.be/KJs3ntc8DBQ?si=Ui4j9TErYADXfASR

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Најозбилно. Дека ги земаа од Аутотрејд, нема ценовник, нема ништо, нема magic seats, салонот не ми е уз пат... и сум ја забаталил, иако ми е најомилен бренд. Ама од брендот не остана скоро ништо, така да не е ни моја кривица. Јас сум енормен поборник на овој тип на хибриди како Ампера.
Да не имаат нашиве донесено, или тест возило?
Јас им пишав на Инстаграм, ми одговорија дека информаци само во салон или на телефон. За тоа време можеа да ми дадат одговор. И мене ми е фаворит бренд и во авто и во мото, ама се плашам дека ќе имаат судбина како со Макпетрол...

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 17308
 • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13280 на: 27 Септември 2023, 19:23:17 pm »
Имаат некоја статија на сајтот од денес дека новиот Civic во Европа ќе излезе на почеток на 2024.

Отсутен Deni

 • Photo & Light
 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 54839
 • Махер
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13281 на: 27 Септември 2023, 19:31:21 pm »
Интересно за Цивик хибридот како што го гледав Мат Вотсон, е уствари електрично возило. Возиш на струја, моторот служи како генератор и го превзема погонот на повисоки брзини.
0-100-ка побрзо од декларираното пошто електромоторите тегнат одма. Не се мафташ со кабли, не е плагин.

Другар зеде годинава нова, не го имам прашано за цена, негова работа посекако не земам јас, ама мислам како шо ми кажаа други околу 40к.
Не зезај? Браво!!! Не сум обратил ич внимание на колата, сега ќе побарам ривјуа.
Навистина Дени? Ме изненадуваш :)

Еве го од мене видеото споредбено hybrid, ICE, PHEV и EV.

https://youtu.be/KJs3ntc8DBQ?si=Ui4j9TErYADXfASR

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Најозбилно. Дека ги земаа од Аутотрејд, нема ценовник, нема ништо, нема magic seats, салонот не ми е уз пат... и сум ја забаталил, иако ми е најомилен бренд. Ама од брендот не остана скоро ништо, така да не е ни моја кривица. Јас сум енормен поборник на овој тип на хибриди како Ампера.
Да не имаат нашиве донесено, или тест возило?
Јас им пишав на Инстаграм, ми одговорија дека информаци само во салон или на телефон. За тоа време можеа да ми дадат одговор. И мене ми е фаворит бренд и во авто и во мото, ама се плашам дека ќе имаат судбина како со Макпетрол...

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Ни во инбокс цена не пишале? :)
Веројатно немаат сеуште.

Отсутен Cranium

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 931
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13282 на: 28 Септември 2023, 07:57:22 am »
Интересно за Цивик хибридот како што го гледав Мат Вотсон, е уствари електрично возило. Возиш на струја, моторот служи како генератор и го превзема погонот на повисоки брзини.
0-100-ка побрзо од декларираното пошто електромоторите тегнат одма. Не се мафташ со кабли, не е плагин.

Другар зеде годинава нова, не го имам прашано за цена, негова работа посекако не земам јас, ама мислам како шо ми кажаа други околу 40к.
Не зезај? Браво!!! Не сум обратил ич внимание на колата, сега ќе побарам ривјуа.
Навистина Дени? Ме изненадуваш :)

Еве го од мене видеото споредбено hybrid, ICE, PHEV и EV.

https://youtu.be/KJs3ntc8DBQ?si=Ui4j9TErYADXfASR

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Најозбилно. Дека ги земаа од Аутотрејд, нема ценовник, нема ништо, нема magic seats, салонот не ми е уз пат... и сум ја забаталил, иако ми е најомилен бренд. Ама од брендот не остана скоро ништо, така да не е ни моја кривица. Јас сум енормен поборник на овој тип на хибриди како Ампера.
Да не имаат нашиве донесено, или тест возило?
Јас им пишав на Инстаграм, ми одговорија дека информаци само во салон или на телефон. За тоа време можеа да ми дадат одговор. И мене ми е фаворит бренд и во авто и во мото, ама се плашам дека ќе имаат судбина како со Макпетрол...

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Ни во инбокс цена не пишале? :)
Веројатно немаат сеуште.

Има еден ценовник, ама не сакате да го видите  8)

Отсутен Carpathian Lord

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 13648
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13283 на: 28 Септември 2023, 09:27:59 am »
2.0 i-MMD
Hybrid Elegance 105 (143) / 135
(184) E-CVT 39.000 евра

2.0 i-MMD
Hybrid Sport 105 (143) / 135
(184) E-CVT 42.000 евра

2.0 i-MMD
Hybrid Advance 105 (143) / 135
(184) E-CVT 45.000 евра

Доплата за металик боја - 800 евра


Еве ќе скратам маки

Отсутен Filip MK

 • Редовен
 • ***
 • Пораки: 2184
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13284 на: 28 Септември 2023, 09:33:00 am »
Имаме појак стандард од хрватите и за разлика од нив имаме и функционална држава  :-\
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Carpathian Lord

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 13648
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13285 на: 28 Септември 2023, 09:44:15 am »

Отсутен tomaso

 • Редовен
 • ***
 • Пораки: 2049
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13286 на: 28 Септември 2023, 11:00:18 am »
Си купив ударен пиштол 75евра комплет со батерија и полнач. Ќе се најди за менвање гуми.

И  немав појма дека има wahl  во Лидл, немав досега начекано.

Отсутен Dule_

 • Редовен
 • ***
 • Пораки: 2933
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13287 на: 28 Септември 2023, 11:06:02 am »
Ја поскапиле. Јас ја зедов за 70 евра

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk


Отсутен MartinAlfista

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 17308
 • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13288 на: 28 Септември 2023, 11:31:31 am »
Ова е истото на @Simo - Carrier159 во рака што му се распадна? ;D

Отсутен nestor04

 • Сениор
 • ****
 • Пораки: 4457
 • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13289 на: 28 Септември 2023, 11:58:59 am »
Иста Wahl имам, 10€ ја зедов лани на попуст, презадоволен, црната е 20€, имам и таква.