Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2920729 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2982
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #16320 на: 07 Септември 2026, 11:17:22 am »
Просечна искористеност на РАМ меморијата на телефонов ми е 6-7, а никогаш не сум видел да премине 10, дури и кога сум го оптеретил со разни активни апликации и сервиси.

Не го разбирам муабетов за РАМ, а и Андроид OS го стегнаа доста последниве 4-5 години во смисла колку РАМ му треба на самиот ОС, како и самите апликации.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7203
  • Бенве сие бенве
« Одговори #16321 на: 07 Септември 2026, 11:31:27 am »
Ајфонот си работи перфектно, не знам колку рам има ниту што перформанси, знам дека никогаш ниту ми закочил ниту требало да го рестартирам ниту па да одам по форуми да барам решенија за глупости. Ејпл продуктите функционираат совршено.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15323
« Одговори #16322 на: 07 Септември 2026, 12:26:56 pm »
Не постојат денес лоши телефони, особено за оваа цена. Така што, користете што ви прави мерак.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2637
« Одговори #16323 на: 07 Септември 2026, 12:42:10 pm »
Ајфонот си работи перфектно, не знам колку рам има ниту што перформанси, знам дека никогаш ниту ми закочил ниту требало да го рестартирам ниту па да одам по форуми да барам решенија за глупости. Ејпл продуктите функционираат совршено.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тоа е предноста кога сам си го развиваш и хардверот и софтверот, и софтверот треба да ти е оптимизиран за 5-6 модели. Едноставно нема шанса Андроид телефон да биде пооптимизиран од Ајфон чисто ради околностите под кои треба да функционира Андроид. Оперативниот е од една фирма, чиповите од други фирми и на крај трети фирми го склопуваат сѐ тоа и го прилагодуваат за 100 различни модели на телефони.

Ајфон ти е како 911ка. Скоро истиот дизајн секоја година, секоја втора генерација е "фејслифт" со инкрементални подобрувања, по бројките на хартија не е можда најбрз, и за многу луѓе е досаден, ама reliably ќе ги вади перформансите со години како да е нов.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9583
« Одговори #16324 на: 07 Септември 2026, 12:55:02 pm »
Zatoa ima Google Pixel, jas porano kotistev samo toa. Togash bea Nexus. Stock Android.

Skoro 10 god sea sum so IOS i sosema mi e ok, ni gledam na papir so ima ni me interesira.

Zemav 12ka koga pred da izleze 14ka. Ja koristev 4.5 godini. Sea smeniv 17ka i pak mi e tip top

Realno vo toj cenoven rang daleku se od loshi telefonite i ednostavno e izbor shto ti lezi poise. Da ne mi go menjaat na rabota telefon bi koristel duri ne crkne skroz

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5489
  • Пиши лаже
« Одговори #16325 на: 09 Септември 2026, 17:56:46 pm »
Си купив превозно средство. Каприоло 29" XL од Ананас, 16К.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
« Последно менување: 10 Септември 2026, 19:39:17 pm Boshe »
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7454
« Одговори #16326 на: 09 Септември 2026, 21:57:07 pm »
Со здравје да се вози