Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1851665 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7890 на: 17 Јуни 2017, 17:49:53 pm »
Ми поткажаа во Скопје имало некоја станица кај што ставале граничник на обртаи на возилава помоќни од 105кс? Ме јаде законов за коњажа.. Конкретно се работи за BMW 320d 177hp или 330d 245hp, сакам да знам ако се направи ова се вметнува ли во сообраќајна дека колата е "лимитирана" или ако ме запрат треба да им кажам па имаат нешто милицајиве за проверка на лице место? Претпоставувам мора да ти достават некаков документ..Има ли некој информација како оди оваа работа? Претпоставувам ова е некој тип ремап што ќе може после да го тргнам кај некој шо чипува, само на документација да си биде колата "105 кс" :D
Кажујте чаре, не ми се вози Гољф... :(

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7891 на: 17 Јуни 2017, 18:13:52 pm »
@Cuore Sportivo твој домен е ова. :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #7892 на: 17 Јуни 2017, 18:15:30 pm »
Ми поткажаа во Скопје имало некоја станица кај што ставале граничник на обртаи на возилава помоќни од 105кс? Ме јаде законов за коњажа.. Конкретно се работи за BMW 320d 177hp или 330d 245hp, сакам да знам ако се направи ова се вметнува ли во сообраќајна дека колата е "лимитирана" или ако ме запрат треба да им кажам па имаат нешто милицајиве за проверка на лице место? Претпоставувам мора да ти достават некаков документ..Има ли некој информација како оди оваа работа? Претпоставувам ова е некој тип ремап што ќе може после да го тргнам кај некој шо чипува, само на документација да си биде колата "105 кс" :D

Не ти иде паметот.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3778
« Одговори #7893 на: 17 Јуни 2017, 19:55:11 pm »

Купи си точак
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7894 на: 18 Јуни 2017, 02:00:51 am »
Си купив Голф 5ка.. Да им се помочам на македонските закони.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #7895 на: 18 Јуни 2017, 02:07:55 am »
Пофали се со некое сликче :D

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7896 на: 18 Јуни 2017, 02:10:11 am »
Пофали се со некое сликче :D
Да земам бандажи, да ја исполирам и уште некои ситници па ќе му отварам темиче.. :)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #7897 на: 18 Јуни 2017, 11:49:07 am »
Стај и чипче сеа до 177кс ;)
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #7898 на: 18 Јуни 2017, 11:53:27 am »
BUB R32 мотор бајо мој, у папирима 1.4 и немаш муке.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7899 на: 18 Јуни 2017, 15:56:25 pm »
Не бидна бајо ништо... Оноа чуство кога одиш да си купиш кола... Пробав над 30 возила.. Петица, тројка... Фантазија, сите над 2008ма година. Ништо под 180кс.. Даваш на гаста и ти го шинува вратот. Признавам, треба муда и искуство да ја возиш. Ама на крај си купуваш Голф со 105кс. Можам да кажам само едно. Оваа наша држава е жими ку*ов држава. Ако сака да следи пример од Европа или Америка, тогаш нека следи на ПРАВИЛЕН начин, а не да става глупави ограничувања на моќност на возило за да пишува казни. Правев муабет со полицаец инспектор и рече дека законот за возач почетник е сменет. Ај ќе се издржи уште година дена, зошто по новиот закон од Април важело:
Возач почетник си 2 години ОД ДЕНОТ кога имаш положено. Не мора 21 година да наполниш.  Инаку за инфо еве како е во европа:
(*ова важи до 25 години ( кај нив до тогаш си newbie) )
"
A car manufactured is a high-powered vehicle if it has:

a power-to-weight ratio of more than 130kW per tonne.
an engine modification that must be approved under section 13 of the Transport Operations

The power-to-weight ratio is calculated by dividing the car’s maximum engine power in kilowatts (kW) by the tare mass and multiplying the result by 1,000.

For example, the power-to-weight ratio of a car that has a maximum engine power of 195kW and a tare mass of 1,667kg would be calculated as:

(195 ÷ 1667) x 1,000 = 117kW/t.

"
Ова кретенскиов лимит од 77KW нека си го начукаат во г*з и нека не ме убедуваат дека тоа е баш битното за да се намали бројот на сообраќајки. НЕ Е. Одлучно е само за кога ќе запрат било кого да го казнат. Стандардот во државата е тој, не може многу да се бира, кој колку има, таква ќе си купи. Жалосна е реалноста дека го собираме ѓубрето од европа и го возиме тука. И сега некој што си купил  издрнкан ТДИ трактор со 115кс што во германија му ја ебале мајката од возење, они ќе му јадат лајна дека е над лимит и ќе му пишат казна. А не дека BMW не се уште повеќе издрнкани и не им е маста извадена. Исто срање се сите половњаци.. Купуваш кола како мачка во вреќа.... Ама зошто ми го ограничува изборот на какво тезгере ќе возам? Секој може да направи беља. МОЖАМ и со 250кс, а можам и со 100КС да направам МНОГУ БЕЉИ. Ама убаво ми кажа еден член: Не барај логика во Македонскиве закони, никогаш нема да ја најдеш.. Болна работа...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #7900 на: 18 Јуни 2017, 16:27:34 pm »
Од тој закон единствена глупава ствар е возењето после 11.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #7901 на: 18 Јуни 2017, 17:00:04 pm »
Санки на секој ќош има полиција специјално тебе да те застане. И да те застане еднаш во 2 години, 200 еу и раат си.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7902 на: 18 Јуни 2017, 19:16:12 pm »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #7903 на: 18 Јуни 2017, 19:52:18 pm »
Правев муабет со полицаец инспектор и рече дека законот за возач почетник е сменет. Ај ќе се издржи уште година дена, зошто по новиот закон од Април важело:
Возач почетник си 2 години ОД ДЕНОТ кога имаш положено. Не мора 21 година да наполниш.

Или лошо ти кажал полицаецот или лошо си разбрал. Не мора 21 година да наполниш уште со законот од 2015 година, така да не е ништо ново ова.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #7904 на: 18 Јуни 2017, 21:16:56 pm »
Toj закон за 105кс е еден од најдобрите закони во Република Македонија.