Во некои случаи, и делови од подвозје (предна/задна вилушка предвидена за сензор прикачување и сл.)
Во некои случаи, и делови од подвозје (предна/задна вилушка предвидена за сензор прикачување и сл.)
Со други зборови вреди да Ксенон светлата се сериски и фабрички вградени, односно да се избере возило со такви светла.
За кого како 2000 евра вредат.
Според мене вредат да се земат светла со добри проектори.
Со други зборови вреди да Ксенон светлата се сериски и фабрички вградени, односно да се избере возило со такви светла.
За кого како 2000 евра вредат.
Според мене вредат да се земат светла со добри проектори.
Па ако тргнеме дека за тие 2000 еур не се добива само ксенон туку и други корисни ситници, и дека тие 2000 еур можда може да спасат некаква несреќа ради подобра прегледност и слично, и во исто време не заслепуваш никого, можда треба да се размисли, и да се проба да се добие уште некој попуст.
Тоа дека имаат на лагер малку со Револушн и дека по секако ќе ги продадат, ми е малку...
Јас за секој случај можеби би прашал и во Мазда Ниш што би значело како цена Револушн пакетот
Еве што се добива во Револушн плус од опрема:
- RVM (Rear Vehicle Monitoring) - радарен систем за следење на објект во мртва зона кој се адаптира во зависност од брзината на движење
- Заден парктроник со визуализација на основниот дисплеј - систем со 4 сензори која помага при паркирање
- Загревање на предните седишта - електронско управување со 3 степени
- BI-XENON - кратки и долги ксенон светла со автоматско регулирање на височината и систем за миење под притисок
- DEVIL’S LOOK - 6 сегменти LED дневни светла околу основните фарови
- Сензор за осветлување - автоматско вклучување на фаровите при намалување на дневната светлина
- Сензор за дожд - автоматско вклучување на бришачите
- Високотонирани задни стакла 70% со УВ заштита
Инаку во Србија Револушн нуди повеќе него кај нас и тоа:
18" Тркала (215/45 Р18)
Bluetooth
BOSE Audio Sistem
Односно нивниот Револушн е кај нас Еволушн пакетот
Разлика во цена измеѓу овие два е 2000 ЕУР. Значи испаѓа дека во Србија е поевтина за 2000 еур (сигурен сум дека може и да се исценка човек за уште подоле)
Во Србија Револушн официјална цена е:
Mazda 3 CD150 Revolution 23290 EUR
Кај нас Мазда 3 CD 150 Evolution (ова е истиот пакет со Револушн во Србија) 25480 ЕУР
Разлика во цена: 2190 EUR (И повеќе бидејќи кај нас демек не може попуст на ова, а во Србија се кладам дека ќе може)
Скопје-Ниш - 200 КМ