Автор Тема: CARclub Тест: Opel Astra GTC 1.4 Turbo 140 Sport  (Прочитано 26120 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: CARclub Тест: Opel Astra GTC 1.4 Turbo 140 Sport
« Одговори #15 на: 27 Јануари 2014, 15:01:17 pm »
LOL..So kogo toa ke si rasipel prijatelstvo zaradi mene ?

Ako sakas tvoeto kapsloknato subjektivno mislenje da ima nekakva tezina, agrumentiraj go so malku posofiticirani izrazi od " Голф дури од совозачко седиште е бољи" i "Фокус минатата генерација со цена од 15.000 беше бољи за возење од ова"..

Vo sprotivno, se odnesuvas  ko gulab ..samo da preletas, da se iskenjas u temava i da kidnes iako si vetil deka nemalo da se raspravas za Opel. Na drug toa.

I ne tuku me pozdravuvaj..Ne si u vojska. ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #16 на: 27 Јануари 2014, 15:03:28 pm »
Како и сите други, и Врачед има право на свое субјективно мислење, без разлика на годините и искуството.

Иначе, за воља на вистината, и двата аргументи му се на место.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #17 на: 27 Јануари 2014, 15:04:14 pm »
Here we go again...
So subjektivni mislenja od takov tip temive dobivaat eden ubav thumbs down.
And i got plenty...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #18 на: 27 Јануари 2014, 15:07:46 pm »
LOL..So kogo toa ke si rasipel prijatelstvo zaradi mene ?

Не е битно.

Ako sakas tvoeto kapsloknato subjektivno mislenje da ima nekakva tezina, agrumentiraj go so malku posofiticirani izrazi

Нема поента, кога ти ќе пробаш да го смениш тоа мое субјективно мислење. Натегање "back and forth" нема да доведе до ништо.
Пак, поздрав.

Да не биде билдам постови, ќе му одговорам на зероСигнал тука: можеби не е Астрата лоша, мене не ми се свиѓа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #19 на: 27 Јануари 2014, 15:09:21 pm »
Прошлиот Фокус е значително пред Астрата кога станува збор за возни својства.

Голфот е значително подобро склопен со подобра завршна обработка и ергономија.

И пред да почне пак дискусијава во погрешна насока да тера, муабетиве не се дека Астрата е лоша.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #20 на: 27 Јануари 2014, 15:15:23 pm »
Ok..Da se spustam na nivo:

1.Fokusot od 15.000 eur moze na mal prst da i se fati na Astrava..ima samo pomeka voznja i tuka zavrsuva prikaznata...i vo izgled..i vo materijali..i vo performansi.

2.Golfot moze e odlicno sklopen vnatre, ali e tolku dosaden od nadvor sto ne ni imam zelba da vlezam vo nego i da go proveram toa.

I pred da bidam sfaten pogresno , ne velam deka Fokusot i Golfot se losi .

Subjektivno mislenje...jbg.

See my point?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #21 на: 27 Јануари 2014, 15:22:12 pm »
Одлично. Продужите со коментирање на тестот, фотографиите и тестираното возило.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #22 на: 27 Јануари 2014, 15:23:47 pm »
А да си кажеше секој тоа што мисли? И зошто го мисли тоа?

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #23 на: 27 Јануари 2014, 15:32:49 pm »
Колава имав прилика да ја возам и единствено не ми се свиѓа што е премногу тивка внатре, дури и кога се стиска до максимум.
Подобро би било да се слуша спортско ржење на моторот, вака Лансерот има поспортски звук од астрава а ГТЦ е нели :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #24 на: 27 Јануари 2014, 15:48:12 pm »
Баш ќе речев дека би било многу кул да сте ја сликале у околина на ГТЦ :)

Нормално, со дозвола од Управата :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #25 на: 27 Јануари 2014, 15:49:04 pm »
Астричево е супер. Не пука од незнам какви перформанси или квалитет, ама изгледот е одличен. Само цената од 20.000 евра? е за тие пари извини шта смо се упознали.
Голфот одсекогаш бил крал на оваа класа а и сега е. Квалитетот е на доста високо ниво на граница помеѓу премиум класа. Фокусот пак имал најдобри возни својства и директно управување на кој другите може Амди Кола да му носат.
Астрава моментално не се издвојува со некоја карактеристика што ја прави најдобра помеѓу конкурентите. Дизајнот е супер, за дечко од 22 години ко мене, ама спортските линии, секси задникот а со тоа и големата непрегледност у никој случај нема да привлешат некој купувач ко татко ми рецимо. Ергономијата е тотална упропастена со тастатурата у средна конзола. Јеботе дур да се снајдеш у тоа до велес ќе извозиш. Тежината да не ја напоменуваме пак. Сепак доколку ја поседувам, намената за низ град нема да и барам некој незнам какви перформанси и незнам што, така да и тежината некако "се јаде". Се на се, како пакет астрата е супер! Само како што реков доколку би била малце, за нијанса поефтина оваа изведба (или па ја сакам да биде поефтина).

Како и да е иако не е најквалитетна у класата, иако нема најдобри возни својства, иако не е најекономична и многу работи кои НЕ е, сепак Е одлично склопено аутце.

Ќе се согласам со Фиц за грдосијата од волан која лично мене ми го нарушува голем дел од чувството на/во колата. Си сака помал волан!!

И ич не ми текнува каков е мењачот? (истиот го има брат ми у антарата и пре пре претежок (ама ајде дизел дека можда) у оваа каков е, лесно влага у брзини?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #26 на: 27 Јануари 2014, 15:52:47 pm »
Реално глеано, мислам дека не е наменета за купувачи како татко ти, туку баш ко за помлада генерација. Е сеа, откај ќе најдат пари, не знам :)

Успут, некако ми стои дека директна конкуренција на оваа Астра се Megane Coupe, Kia Pro Cee'd и VW Scirocco. Голфот има атрибути на привлечност као зар’ѓана веш машина, а Фокусот е очајно ружен... Не ми текнуе на некој друг :)

Воланот уште на времето ми изглеаше како исплазен телешки јазик, а сеуште не можам да разберам зашто аудио контролите се на десната страна. Мене лично, ми немаат поента да се таму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #27 на: 27 Јануари 2014, 15:55:24 pm »
А да си кажеше секој тоа што мисли? И зошто го мисли тоа?

E taka...

Moeto iskustvo so Astra 1.4 Turbo e sledno:

Plusevi:
1.Odlicna pozicija za sedenje
2.Mek precizen menuvac...Ogromen cekor napred vo odnos na prethodnikot. (steta sto istoto ne vazi za rasporedot na brzinite.)
3.Odlicni kocnici , kako i na prethodnata generacija.
4.Tivka vnatresnost..nesto sto se bara so ogled na toa deka si nemame rabota so sportski model od 200 + KS.
5.Soldini performansi.

Zosto solidni, a ne razocaruvacki ili pak odlicni:

So 140 KS od bilo koe vozilo od ovaa klasa ne bi ocekuval cuda, nitu bi go kupil za da se custvuvam "sportski".
140 KS  e sosema skromna, mozebi i potrposecna snaga za avtomobil od ovaa klasa i sekoj kupuvac koj e saka "sportska" kola treba da razmisli ili za pomoken motor ili za istiot motor spakuvan vo pomal avtomobil..

Ova ne vazi samo za Astra..tuku i za Golf, Fokus i slicno.
Da, ima modeli na konkurencijata koi se za del od sekundata pobrzi, no veruvajte vo realen zivot toa apsolutno ne vlijae vrz verojatnosta za dobivanje na momentalna erekcija. ;D

Minusi: veruvale ili ne..ali spored mene najgolemiot minus na Astra GTC e nejziniot izgled. ;D ;D

Ironicno, koga ke ja vidis kako izgleda na 18 ki bandazi i 225 gumi, prekrasna od sekoj agol,  ocekuvanjata se pod default visoki..ocekuvas da te rasturi, da se katapultira, da otkorne asfalt...a vsusnost vozis skromni 140 KS i potprosecni 200 Nm spakuvani vo relativno tezok paket.

Znaci...koga bi vlegol vo  GTC 1.4 T so sporstki ocekuvanja bi go pisal slednoto:

Nedostatkot na Nm ( samo 200) i visokot kilogrami ne go pocustvuvav vo vid na prenos na tezinata vo krivinite kako sto e pisano na testot tuku vo potrebata da se presalata vo pomala brzina pri izlez od krivina...i sekako na pravec koga naglo vo 4 ta ili 5 ta ke ja zakopam pedaljata, a vozam  70 kmh.

Veke pisav.. od moderen hatchback so 140 KS osven koj ne e vo klasa na Korsa ili nesto pomalo, nemam sporstki ocekuvanja.

Ona sto ocekuvam e rafinirano da zabrzuva , da glajda, da ne e glasna koga ja gazam, da ima udodna voznja koja ne zamara i da ne se ponasa ko Ford Fokus 1.4 vo odnos na potrosuvacka / performansi.

Pred se..sakam prekrasno da izgleda i vo mesto.

Astrata sosema solidno gi ispolnuva navedenive raboti.

Voedno, Astrata koja jas ja vozev bese na 17 ki bandazi i licno bi sakal da ima uste pomeka voznja i ne go opravduvam trendot na stavanje bandazi i dimenzii na gumi koi se svojstveni za avtomobili od nad 200 KS, a zaradi toj trend denes istovremeno stradaat i udobnosta i ekonomicnosta i performansite....a i ocekuvanjata na vozacot.

« Последно менување: 27 Јануари 2014, 16:06:09 pm Stratro »

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #28 на: 27 Јануари 2014, 16:08:31 pm »
astrata si e ubica koj so saka neka kaze :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #29 на: 27 Јануари 2014, 16:24:19 pm »
Стратро, ти си стасан за Мерцедес  ;D

Јас уште не можам да ја сватам Покемон централната конзола!
Немам возено но, многу, МНОГУ ми се бендисува што забележливо ја искоментиравте како многу тивка! Во случајов тука би легнал цдти со 200кс!

Поради цената не би ја погледнал ни секунда!