Автор Тема: CARclub Тест: Mazda 3 2.0 Skyactiv-G Revolution  (Прочитано 38480 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
Одг: CARclub Тест: Mazda 3 2.0 Skyactiv-G Revolution
« Одговори #75 на: 15 Декември 2013, 19:21:41 pm »
Ја, Бушав, Yarre, Матеј, Саше90, Синиша, ФилипМ, Борче-Фиат, Бауер, Дејвокер, Ивана, Краниум, Брасица, ГодОфСпид, Веле85, Нино..

Зголеми ја границата на 5 години, ќе се дуплира бројката.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #76 на: 15 Декември 2013, 19:21:45 pm »
Ваљда ама тешко, со оглед на тоа дека за класниот, матеј и јаре има една конкретна заедничка карактеристика, така да они не се важат :D

На бушав сепак не е нова од салон. А Мазда нема 3 години стара.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #77 на: 15 Декември 2013, 19:26:35 pm »
Отворено. Дел од муабетите префрлени во Измерена потрошувачка на гориво.

Carry on.

ЕДИТ: Дополнително прочепкување низ подфорумот за наши возила: Кими Р, Димитар Ц, Викацот, Бојан Ј, Томе-Колт, Ниномк, ЗероКул, 2Фаст4Ју, ФилипВ (не можам да гарантирам, али делува новичко Кашкаито), Голф6 (тој е никнејмот), НДарК, Серџо, Лансерка, Иво 30..

Should I go on?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #78 на: 15 Декември 2013, 19:43:28 pm »
Јас - пред 2,5 години

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #79 на: 15 Декември 2013, 19:46:53 pm »
Отворено. Дел од муабетите префрлени во Измерена потрошувачка на гориво.

Carry on.

ЕДИТ: Дополнително прочепкување низ подфорумот за наши возила: Кими Р, Димитар Ц, Викацот, Бојан Ј, Томе-Колт, Ниномк, ЗероКул, 2Фаст4Ју, ФилипВ (не можам да гарантирам, али делува новичко Кашкаито), Голф6 (тој е никнејмот), НДарК, Серџо, Лансерка, Иво 30..

Should I go on?

Мојот CR-V e купен со нула километри од Салон, и е 2012 годиште. C3 -та е 2011 годиште, купено со 20000 км, 2 години старо.

Ваквите тестови и дискусии  и те како ми помогнаа да стеснам избор на потенцијални возила. Главната одлука и во двата случаи ја направив после пробата на возилата, ама претходно само читав тестови и форуми за да знам што да пробам.

Така да дефинитивно требаат вакви тестови и  дискусии за потенцијални купувачи (кои можеби и не се членови на форумот, туку само читаат како гости).

Дарко

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #80 на: 15 Декември 2013, 21:24:35 pm »
Znam deka pocesto zamaram so toa koja bi bila mojata sledna nova kola, ali bidejki ke mi bide vtora nova pa zatoa ovojpat gledam da izberam vozilo sto ke mi odgovara najveke i koe ke go vozam 5-7 godini bez da pomislam na drugo, i ovojpat ke kupuvam poveke so pamet nego li srce :D

I veruvajte, vo takva situacija nekoi od mislenjata tuka na forumot vredat da se procitaat.

Da postoese forumov pred da go kupam Lancerot mozebi ke odberev poinaku, ili vo najmala raka ke odberev drug motor i paket na oprema.

Zatoa za da ne se najdam vo ista situacija, analiziram malku poveke.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #81 на: 15 Декември 2013, 22:07:59 pm »
И мојата е нова од салон.

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 941
« Одговори #82 на: 16 Декември 2013, 00:29:42 am »
Не е крута. Многу е добро внатре. Јас дури реков дека не би ја спуштил. Се однесува на пат супер, си го подместува газот по потреба во кривини. Убаво.
Сид веќе не ни памтам колку бил крут.

Менувачот е добар, среден. Не е лесен како во хондата на пример. Сличен со Голфот само не влегува баш секогаш така мазно. Ако го брзаш знае да не влезе.

Изолација ќе ја поделам на два дела.
Аеродинамика има добра и не се слушаат звуци од ретровизори и слични агли. Скоро и да нема звук од ветер. На 130 се слуша на задните седишта малку ветер. Напред не.
Изолацијата е пристојна напред. Но има шум од тркалата. Поготово назад. Назад треба да се коригира изолацијата во багажникот односно околу задните тркала. Среќа тоа не е голема работа.

Јас ја возев Маздата и сум задоволен, многу ме потсеќа на А3ката нова но не е ни приближно со квалитетот до аудито.. Замерки кои ги имам: над 120 км/час не беше тоа малку ветер, ми потекоа ушите што како одговор на тоа го добив дека е до гумите што не ми се веруваше и многу ми се скрши филмот на колава (можеби дека ја возев на обиколница и имаше доста ветер дента но јас се запрепастив искрено, другарот што седеше позади ми кажа дека неможе да слушне што муабет се прави напрет...); некако многу лесни вратите нема филинг како да е кола која реално за таа класа и не е најефтина, пластиките од отворите за вентилација на допир беа многу ефтина пластика која воопшто не дава премиум филинг, исто така влегов во седанот во салон и не е баш удобно седењето и влегувањето во колата со оглед на тоа дека се удрив при влегување на задното седиште, додуша напред е ок но некако потпирачот за глава те тера да ја потпреш главата но некако чудно како да ти е укочен вратот... Тоа би било се.
Дизелот е 2.2 твин турбо го возев во Мазда 6ката нова врти до 5000 што е малце чудно но за тој мотор со две турбини требаше да запрепасти но губи сила на 3000 вртежи.. додека бензинот 2.0 120кс беше задоволително еластичен.
Треба да се проба.
Поздрав

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #83 на: 16 Декември 2013, 15:09:40 pm »
Ваљда ама тешко, со оглед на тоа дека за класниот, матеј и јаре има една конкретна заедничка карактеристика, така да они не се важат :D

На бушав сепак не е нова од салон. А Мазда нема 3 години стара.

Mojata takodje !

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #84 на: 18 Декември 2013, 17:41:34 pm »
Маздата внатре изгледа вака, за да нема забуни со внатрешноста.

Мене многу ми се допаѓа внатре, НО! Како што се гледа на централниот дисплеј тоа се појавува на секое палење. Тоа е статична слика со мени. Тоа според мене не е дозволиво да се појавува. Тој екран е поставен на такво место каде треба да има корисни информации постојано. Екранот е со тач и има прекрасни апликации за потрочувачка за рејнџ со графици со проценти со се. Или радио нешто песни, или мп3 песни или што ти јас знам. И на секое влегување ти треба да кликаш за да ти се појави тоа. Тоа не е легално во некои земји.

Која логика е да ми се пали секогаш на менито кое е статично. Незнам кој го дизајнирал тоа. Можеби има начин да се смени тоа, ама најискрено тоа е едиствена замерка за колава од мене. Ама е толку голема замерка - да би помислил да не ја купам колата заради тоа. Неописливо е колку нервира. А несакам непотребни нервози при секое влегување во кола.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

МОРА да се направи дисплејот да ја памти последната упалена ствар или да може да се стави дифолт скрин. Вака неможе.

Ne izleguva taka, ne bila setirana taa sto si ja vozel. Denes ja vozev 6-ta od salon, pposle prtisikanje na start kopceto radioto avtomatski se pojavi na displeyot i pocna da sviri na poslednata memorirana stanica.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #85 на: 18 Декември 2013, 17:51:57 pm »
I kako e 6kata?
Ti se sviga voznjata?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #86 на: 19 Декември 2013, 00:54:11 am »
Duri I podobro od toa sto go ocekuvav, pozitivno iznenaden. Super voznja, upravuvanjeto e dosta direktno duri I malku neudobno na prva, dodeka se naviknes 5-10 minuti. Motorot tivok, snazen I dosta ugladen. Ne mozev da osetam nekoja poseriozna turbo dupka Kolku I da probuvav. Na pogolemi brzini Vo 6-ta ne e tolku explosiven ako ja capnes pedalata do pod no ramnomerno zabrzuva skoro do krajna I podolgo se vrti, sto ubavo se oseka. Vnatresnosta e od licna, so materijali meki na dopir I prijatni za rakuvanje. Nema strakanje, cukanje, krckanje, tropanje sto I da pravis napred . Dosta se vrtev I vo salon a sednav duri I nazad, veruval ili ne pozadi sobira I magare kako mene, ne sega oro da igras ama me sobra I toa bez pogolemi problemi. So Revolution nivo na oprema kolata e son, zamerka imam kaj poniskite nivoa na oprema nema nekoj raboti sto spored mene treba da gi ima duri I kaj najniskoto nivo. Primer, parking senzori! Se na se kolata e odlicna. Bi sakal da go probam 175 konjiskiot dizel, ne Znaev deka e bi turbo ? No nemaat takva momentalno na test. Se na se Palzileri e rabotava! :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #87 на: 19 Декември 2013, 00:55:58 am »
Како немаат, црвената е 175кс.

http://malikovski.com/portfolio/mazda6/

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #88 на: 19 Декември 2013, 00:58:17 am »
Znaci ti vozese 150ks sedan taka?

Za cena raspolozeni se da spustaat ili rano im e?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #89 на: 19 Декември 2013, 04:38:08 am »