Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 122643 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4279
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #180 на: 12 Октомври 2014, 07:49:47 am »
според цитатот од Фило,не ти треба полномошно за во Македонија,пошто никаде не пишува такво нешто.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #181 на: 23 Март 2015, 23:22:31 pm »
Многу финти прават компаниите за да не дадат пари.

Типот си го имал осигурано станот со сите нишани, се десил пожар, голема штета, кога требало да се исплати, нема да може, требало во зградата да има пп апарати!

Другарка едно време беше на некоја обука за осигурување, еден куп финти за да не дадат пари ми кажа.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #182 на: 23 Март 2015, 23:27:13 pm »
Има услови за осигурување, има закон кој е над тие услови, има адвокати, има подобри и полоши осигурителни компании. Така да не се секогаш криви само осигурителните компании.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #183 на: 23 Март 2015, 23:37:37 pm »
Реално кажано и адвокат да имаш, пак не е сигурно дека ќе ги добиеш а ќе добиеш поголеми нервози и загуба на пари.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #184 на: 24 Март 2015, 09:57:38 am »
Многу финти прават компаниите за да не дадат пари.

Типот си го имал осигурано станот со сите нишани, се десил пожар, голема штета, кога требало да се исплати, нема да може, требало во зградата да има пп апарати!

Другарка едно време беше на некоја обука за осигурување, еден куп финти за да не дадат пари ми кажа.

Ако станот не ги исполнувал техничките услови, тогаш не требало да го осигураат. И за АО се прават паметни ама на суд секогаш губат.
Башка ти го осигуруваш станот а не зградата. А ако зградата немало ПП апарати тогаш се поставува прашањето како таа добила технички прием. Нека осигурителната компанија си го тужи тој што го потпишал тоа за технички прием а мене нека ме обештетат.
Ако навлегуваме во детали, може да се фатат и за тоа дали ПП апаратите се со поминат рок, чиво производство се итн итн ... што мене ама ИЧ не ми чуе за тоа. Тоа е и поентата на осигурувањето, се осигуруваш од штета која што не е предизвикана од тебе.

Ја да сум, има цела МКД да дознае за ова, па после ниедна реклама нема да ги спаси.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #185 на: 24 Март 2015, 10:09:40 am »
Јас знам за случај кај што на човек му пука парното дома, а осигурителната компанија не му плаќа ништо затоа што "мајсторите кои му го монтирале парното направиле грешка, треба да си бара оштета од мајсторите". Така да кога се прави станбено треба внимателно да се одбере компанијата...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #186 на: 24 Март 2015, 12:10:21 pm »
Епа, колку што го плукавме законот за тоа дека не може било кој да ти поправа по дома, толку истиот и си има логика. Си плаќаш фирма, истата одговара, дава гаранција итн...

Интересна работа е што осигурителните компании ретко сакаат да осигураат штета од 3 лица. Пример на комшијата му рокнало парното  и сл. па мене да ме обештетат па после нека си бркаат они работа со приватни тужби...

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3080
« Одговори #187 на: 24 Март 2015, 12:36:10 pm »
Над мене пукна парно пред 2 години, мојата осигурителна компанија ми исплати мене штета (пошто доста вода имаше), а таа над мене пошто немаше осигурање мислам дека пиеше тужба од мојата осигурителна компанија.

Не е точно дека никогаш не исплаќаат осигурителните компании.

Имало некој одвокат во Скопје кој бил само за овие работи (тужби против осигурителна компанија кога нејќе да те исплати) штом ќе виделе дека он те застапува се премислувале и те исплаќале. Незнам кој е човекот, ако на некој недај Боже му треба нека се распраша ваљда ќе го дознае.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #188 на: 24 Март 2015, 13:41:07 pm »
Има повеќе адвокати што работат воглавном предмети од областа на осигурувањето. Не постои таков како во твојот опис, али има неколку што се стварно квалитетни и си ја знаат работата, луѓето и процедурите.

Баш ме интересира за кого е муабетот :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #189 на: 24 Март 2015, 14:33:00 pm »
Ако дознаеш кој е слободно пиши :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #190 на: 28 Јули 2015, 09:39:08 am »
Има искуство некој со пакетиве на АМСМ  надвор од МКД?

http://amsm.mk/article.aspx?cid=5503&scID=5387&l=94

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 170
« Одговори #191 на: 10 Октомври 2015, 14:57:41 pm »
Сава осигурување работат или? Односно дали денес работи било која. Не можам да добијам никој.

Дали мора да се променат податоци на зелен картон , треба да патувам надвор од државава, а на картонот стојат старите таблички и претходниот сопственик од друг град.?
"Every time I press one of these black controls, labelled in black on a black background, a little black light lights up black to let me know I've done it."

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29787
    • CARclub.mk
Одг:
« Одговори #192 на: 10 Октомври 2015, 15:28:37 pm »
Секако дека треба.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #193 на: 10 Октомври 2015, 15:30:47 pm »
Ако ти е хитно оди никој нема да ти го побара на граница.

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 170
« Одговори #194 на: 10 Октомври 2015, 16:21:47 pm »
Ок, ќе пробам па ќе видиме.
"Every time I press one of these black controls, labelled in black on a black background, a little black light lights up black to let me know I've done it."