Greshish, iRacing e daleku porealna od rFactor....stazite shto se napraveni za iRacing se napraveni od laserski zemeni parametri od vistinskite stazi, za razlika od stazite na rFactor koi se napraveni so posebni track-generatori koi shto zemaat parametri samo od google earth (ali na ovoj nachin nemozhe da se repliciraat neramninite na stazite kako shto se napraveni vo iRacing)
Neznam kaj si videl deka rFactor se smeta za porealna, link nekoj da dadesh za toa kje mozhe? ili toa e samo tvoe lichno mislenje?
Engine i Platforma e edno isto
-> Tonch -> 1:0 za mene
So ogled na pogornoto objasnuvanje doagjame do zakluchok deka engine-ot na rFactor ednostavno nema podrshka za tie raboti koi shto gi ima vo iRacing, na toa koga kje go dodademe faktot deka dvete igri se napraveni od totalno razlichni kompanii doagjame do zakluchok deka ednostavno ne e ista igra.
Toa shto ti go tvrdish e isto kao da rechesh deka fikjo i 126ka se edno isto....dvete imaat po 600 kila, dvete imaat 4 trkala i motor, 2te imaat volan, dvete se vozila.....isto e ama ne e isto
Edit:
Da repliciram na tvojot vtor post:
So janosh sum vozel i vreme mi trebalo okolu 1 saat za da NAPRAAM dobar set so koj shto kej mozham da mu konkuriram
Za ostanatoto kje kazham edno samo:
Mojata prva simulacija se vikashe "Stunts", pobaraj ja na net i vidi od koja godina e taa igra, od togash pa do den denes sum vo tek so sekoja simulacija shto kje izleze za PC, pa vidi sea dali sum ili ne sum gi pominal tie raboti za koi shto zborish.
P.S. Praenjeto setup nema vrska so gasenjeto na internetot na sred trka, setupot se pravi pred trkata kolku shto znam jas, za na trka da si najbrz
a toa mozhe i offline da go pravish
Osven mozhebi ti ako nekako magichno na sred trka go menjash tvojot setup