Автор Тема: (rFactor) - рФактор платформа  (Прочитано 11051 пати)

Отсутен Kalimero Nema Pravda

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
  • Racing is state of mind
(rFactor) - рФактор платформа
« на: 19 Јуни 2011, 17:52:10 pm »
рФактор е симулациона платформа на која можете да возите од картинг па до Ф1 болиди. Во тоа од - до , можете да возите картинзи , тркачки камиони , рено клио спортски модели , наскар лига , рели , Ф1 многу нормално и многу други категории. DTM , Ф1 сезони од 1950 година па до ден денес итн итн.

Сите овие модови ги имате на страната www.rfactorcentral.com
На истата треба да си направите и акаунт за да можете да доунлоадирате разноразни модови. "rFactor" е многу реална , условно кажано игра , која доколку немате волан тешко дека можете да ја возите како што треба. Ja vidov LFS другар кој ме покани пред 2 дена и ми ја покажа истата е навистина интересна возевме на тастатура и знаете колку е тешко на самиот почеток,додајте ја оваа како двапати потешка и пореална. Да не го тупам многу :D кој сака да ја проба оваа симулација и да возиме (зашто да не) Ф1 модови (каде сум крал :D ) слободно нека ми пише ке го упатам на вистинските места и да се дружиме понатака :D зашто и да не нели?
овде можете да видите слики од играта http://www.google.com/search?q=rfactor&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1152&bih=706
и еве ви неколку мои видеа :P

Последното видео "Dux tribute" е видео изработено од лугето кои го водат онлајн шампионатот "USC (ultimate speed challenge) кој во 2008 година се распадна.
Како и да е оваа игра е мојот број 1 игра кога е во прашање симулација и кога воопшто е прашање адреналинот( 30 круга да е некој позади вас на само 1 секунда) јако е! :D

ИСКРЕНО СЕ НАДЕВАМ ГОЛЕМ ДЕЛ ОД ВАС БИ СЕ ПРИКЛУЧИЛЕ И БИ МОЖЕЛЕ ДА НАПРАВИМЕ ЕДНА НАША МАЛА ЛИГА.

пс. без волан заборавете на Ф1 модовите :D совет: купете си волан! :P

« Последно менување: 21 Јуни 2011, 17:20:40 pm duX »
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: (rFactor) - рФактор платформа
« Одговори #1 на: 20 Јуни 2011, 02:46:04 am »
Кажи ми, дали Јанош сеуште е шампион No.1 во цел свет ?

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 20 Јуни 2011, 02:52:47 am »
Па постојат разноразни шампионати , имав прилика со него да возам Абарт Фиат и дечките секоја чест си летаа со Фиковците неможев да се снајдам искрено а и не доволно време за сетување и се тргнав, додека искрено мислам дека за Ф1 може да биде сосема друга приказна, како и да е првпат слушам такво нешто дека бил шампион во цел свет, ако може и воопшто така да се каже бидејки постојат многу лиги во светот. Кога би имало една единствена лига во која би влагале само квалификувани луге дури и тогаш е многу дискутабилно да се каже најдобар во цел свет. Од моја гледна точка само можам да кажам дека не е побрз од мене ,а истото ке го каже и тој или било кој друг :D едноставно како на оваа реклама :D
А многу голема улога имаат и сетирањата на болидите , кога веке возиш на ова ниво сите милисекунди ги приметуваш и се голема разлика од добро и најдобро време а за да ги бркам тие милисекунди во сетапите :/ немам доволно време. Од 2008 па навака многу ретко седнувам да возам. Да не должам многу, би сакал да се собереме повекето и да повозиме онлајн на некој наш сервер.
« Последно менување: 20 Јуни 2011, 03:04:05 am duX »
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #3 на: 20 Јуни 2011, 02:59:29 am »
Па постојат разноразни шампионати , имав прилика со него да возам Абарт Фиат и дечките секоја чест си летаа со Фиковците неможев да се снајдам искрено а и не доволно време за сетување и се тргнав, додека искрено мислам дека за Ф1 може да биде сосема друга приказна, како и да е првпат слушам дека бил шампион во цел свет

Ок, јас така знам... еве Даре гти, ако повеке знае ке каже

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 21 Јуни 2011, 17:19:36 pm »
Кажи ми, дали Јанош сеуште е шампион No.1 во цел свет ?

Некој си Грегер Хуту бил најбрз па дури и му дале да вози вистинска ГП2 формула при што извозел 2 секунди поспоро од рекордот земајки во обзир дека дечкото немал ни возачка за кола. Би сакал да имам време и да можам да возам да го видам што возач е! ;) Кога ке ме победи дури тогаш може да се дискутира за понатака дали е или не е. Истото важи и за Јанош и за сите останати. Како што важи и за мене.
Ayrton Senna

Отсутен Khazar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #5 на: 23 Октомври 2011, 14:04:56 pm »
Некој си Грегер Хуту бил најбрз па дури и му дале да вози вистинска ГП2 формула при што извозел 2 секунди поспоро од рекордот земајки во обзир дека дечкото немал ни возачка за кола.

Malce si gi pomeshal brzinite drugarche, Gregger Huttu ne vozi rFactor tuku vozi iRacing, i preku iRacing dojde toa test vozenje.

Inaku koj ti e nick na rFactor? Pred da se vozat fikjovcive vozevme nie formuli, pa mozhda si vozel so nas :)

Отсутен MJanosh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 52
    • Race Center
« Одговори #6 на: 23 Октомври 2011, 17:47:24 pm »
Некој си Грегер Хуту бил најбрз па дури и му дале да вози вистинска ГП2 формула при што извозел 2 секунди поспоро од рекордот земајки во обзир дека дечкото немал ни возачка за кола.

Malce si gi pomeshal brzinite drugarche, Gregger Huttu ne vozi rFactor tuku vozi iRacing, i preku iRacing dojde toa test vozenje.

Inaku koj ti e nick na rFactor? Pred da se vozat fikjovcive vozevme nie formuli, pa mozhda si vozel so nas :)

ne malce nego mnogu gi pomeshal :)

Inace ja ke go osvojam NK F1 shampionatot ovaa godina... -> http://simracing.nacionalnaklasa.rs/nk-f1-2011/tabela/
i ke ja zemam mojata 4ta F1 shampionska titula vo sim racing, ili 7ma vkupno

Sto napravi ti (Dux ) ovaa godina ?
-
-
-
My goal is to be No.1, everything else is just crap!
https://www.facebook.com/racecentermk

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #7 на: 23 Октомври 2011, 19:52:44 pm »
Ете го главниот :)

Добро дојде Јанош... ;)

Иначе, овој Дукс, се обрука... не испоизлажа нешто и не пишува веке на форумов...

Отсутен Khazar

• Почетник
  • *
« Одговори #8 на: 24 Октомври 2011, 02:55:42 am »
A ja taman se izraduvav deka kje vidam 1 na 1 :)

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 24 Октомври 2011, 18:52:19 pm »
Рики Рулз кој се ипобрукал бе брат жити се ај олади :) ај за скоро време ако биде се како што треба, член на форумов знае за што зборам, а4 ке биде моја па ке дојдам со задоволство ;)

него разбрав некој сака на рФактор да се дружиме ?  

Khazar

Грегор Хуту вози рФактор, тоа е платформата на iRacing и  истото име е на некој начин маркетинг и лига во која доколку сакаш да влезеш треба да платиш итн итн сигурно си запознаен. Базичната платформа и симулација е земена од рФактор и 90% симуалторот е исти со рФактор оттаму можеме со сигурност да кажеме дека iRacing и rFactor се едно исто.
Ayrton Senna

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 24 Октомври 2011, 19:02:01 pm »

ne malce nego mnogu gi pomeshal :)

Inace ja ke go osvojam NK F1 shampionatot ovaa godina... -> http://simracing.nacionalnaklasa.rs/nk-f1-2011/tabela/
i ke ja zemam mojata 4ta F1 shampionska titula vo sim racing, ili 7ma vkupno

Sto napravi ti (Dux ) ovaa godina ?

не возам ја другар од 2008 година, возев од 2005 до 2008 само и потоа немав време баталив. Иначе имам и јас 4 титули во Ф1 откако дојдов во лигата до крајот, лигата се викаше USC или Ultimate Speed Challenge но истата се распадна а оној кој ја создаде отиде да биде коментатор на Америчката онлајн страна PSRTV каде виртуелни трки се даваат некогаш и на ТВ до граѓаните. Морам да напоменам дека главен конкурент ми беше грк кој мерачки го искинав :) - Giannis Fotiou - 34-5 год мислам имаше ..

Последен пат кога пробав нешто да возам беше токму твојата лига со фиковци која воопшто не ми лежеше ниту мерак ми праеше и баталив пошо едноставно и немав време да барам нови сетапи во времето кое го немав доволно... и така конечно баталив све тоа... возам одвреме навреме онлајн по сервери и така ... вие знам се тркате сеуште имате лига, баш ми е мило што има некој така да ги бутка стварите да се има вакви шампионати само штета што мал број на учесници има. Ја би сакал но немам време мислам веке контактиравме.

Имено 2ца членови во сезоната во која возис мислам Мартин и Фило сосема случајно се сретнавме на картинг за трката во Монца во Борис Трајковски кога имаше пренос и од CarClub имаа нели презентација на VW коли. Епа возевме и јако си поминавме :) ги победив да се пофалам иако се извртев :P имав доволна предност да уживам еден кикс :D

ps. racing is state of mind

Така Јанош ? :D
Ayrton Senna

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #11 на: 24 Октомври 2011, 19:06:02 pm »
Дукс, дигаш чалам на мене,излгеда ке сакаш да се акнам од земја... така ми изгледа... ???

За кое некое време бе... пола година не лажеш, све ке дојдам ке покажам... све во КЕ

Отсутен Khazar

• Почетник
  • *
« Одговори #12 на: 24 Октомври 2011, 19:10:55 pm »
Epa vaka, dve raboti samo kje kazham:

Dux,

iRacing ama absolutno nema nikakva dopirna tochka so rFactor, totalno razlichen engine, totalno razlichna fizika, totalno razlichno se.

Za Huttu....eve ti video i vidi shto vozi, ne zbori na pamet samo: http://www.youtube.com/watch?v=0p_sCrM1CcI

Eve ti i sporedba pomegju rFactor i iRacing: http://www.virtualr.net/rfactor-vs-iracing-dp-comparison

I vtoro:

Ne mi e jasno kako toa da si nemal vreme da barash ili napraish setup za fikjovcite (da ne zaboravime deka na toj mod ima mnogu mal broj na parametri koi shto mozhesh da gi shteluvash), a nemash nikakov problem so setiranje na F1 kade shto sekoj parametar e otvoren za shteluvanje ???

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 24 Октомври 2011, 19:13:55 pm »
Дукс, дигаш чалам на мене,излгеда ке сакаш да се акнам од земја... така ми изгледа... ???

За кое некое време бе... пола година не лажеш, све ке дојдам ке покажам... све во КЕ

Не дигам чалам друже и незнам зашто воопшта така мислиш....убаво си напишав... немора да ме акнеш од земја

Иначе не лажам никого, не сум рекол јас дека ке дојдам никаде ... да сум рекол дека ке дојдам сигурно ке сум дошол.
Ayrton Senna

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 24 Октомври 2011, 19:15:49 pm »
Epa vaka, dve raboti samo kje kazham:

Dux,

iRacing ama absolutno nema nikakva dopirna tochka so rFactor, totalno razlichen engine, totalno razlichna fizika, totalno razlichno se.

Za Huttu....eve ti video i vidi shto vozi, ne zbori na pamet samo: http://www.youtube.com/watch?v=0p_sCrM1CcI

Eve ti i sporedba pomegju rFactor i iRacing: http://www.virtualr.net/rfactor-vs-iracing-dp-comparison

I vtoro:

Ne mi e jasno kako toa da si nemal vreme da barash ili napraish setup za fikjovcite (da ne zaboravime deka na toj mod ima mnogu mal broj na parametri koi shto mozhesh da gi shteluvash), a nemash nikakov problem so setiranje na F1 kade shto sekoj parametar e otvoren za shteluvanje ???

Ја мислам дека е истиот бидејки го гледав интервјуто на Хуту и по форуми дека е истиот енџин и платформа. Дури iRacing била претерана во однос на rFactor која ја смета за пореална
Ayrton Senna