Автор Тема: (rFactor) - рФактор платформа  (Прочитано 11046 пати)

Отсутен Kalimero Nema Pravda

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
  • Racing is state of mind
Одг: (rFactor) - рФактор платформа
« Одговори #15 на: 24 Октомври 2011, 19:18:35 pm »
Ne mi e jasno kako toa da si nemal vreme da barash ili napraish setup za fikjovcite (da ne zaboravime deka na toj mod ima mnogu mal broj na parametri koi shto mozhesh da gi shteluvash), a nemash nikakov problem so setiranje na F1 kade shto sekoj parametar e otvoren za shteluvanje ???

Кога возиш со возачи како Јанош брат, треба време. Не е седни и вози. Ако ме свакаш што сакам да ти кажам.

И друга работа, трката трае по 1 саат речиси а многу пати ми се има случено да ми се изгаси ПЦ или интернетот на сред трка. Знаеш ти колку фрустрирачки е тоа ? Симулации возам од 99 и сигурно неможеш да ми кажеш работи за кои очигледно не си ги поминал. И кога ке ми се деси такво нешто немам живци да сендам наново да губам саати за само 1 клучен саат и све да отиде во бестрага.... Све си има зашто и затоа едноставно неможам да трошам толку време.

Трошев кога имав 15г и немав толку обврски, сега имам повеке обврски. Искрено повеке пати последниов месец сум бил на картинг отколку што сум ја уклучил рФактор
« Последно менување: 24 Октомври 2011, 19:46:30 pm duX »
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен Khazar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #16 на: 24 Октомври 2011, 20:06:07 pm »
Greshish, iRacing e daleku porealna od rFactor....stazite shto se napraveni za iRacing se napraveni od laserski zemeni parametri od vistinskite stazi, za razlika od stazite na rFactor koi se napraveni so posebni track-generatori koi shto zemaat parametri samo od google earth (ali na ovoj nachin nemozhe da se repliciraat neramninite na stazite kako shto se napraveni vo iRacing)

Neznam kaj si videl deka rFactor se smeta za porealna, link nekoj da dadesh za toa kje mozhe? ili toa e samo tvoe lichno mislenje?

Engine i Platforma e edno isto :) -> Tonch -> 1:0 za mene :)

So ogled na pogornoto objasnuvanje doagjame do zakluchok deka engine-ot na rFactor ednostavno nema podrshka za tie raboti koi shto gi ima vo iRacing, na toa koga kje go dodademe faktot deka dvete igri se napraveni od totalno razlichni kompanii doagjame do zakluchok deka ednostavno ne e ista igra.

Toa shto ti go tvrdish e isto kao da rechesh deka fikjo i 126ka se edno isto....dvete imaat po 600 kila, dvete imaat 4 trkala i motor, 2te imaat volan, dvete se vozila.....isto e ama ne e isto :)

Edit:

Da repliciram na tvojot vtor post:

So janosh sum vozel i vreme mi trebalo okolu 1 saat za da NAPRAAM dobar set so koj shto kej mozham da mu konkuriram :)
Za ostanatoto kje kazham edno samo:

Mojata prva simulacija se vikashe "Stunts", pobaraj ja na net i vidi od koja godina e taa igra, od togash pa do den denes sum vo tek so sekoja simulacija shto kje izleze za PC, pa vidi sea dali sum ili ne sum gi pominal tie raboti za koi shto zborish.

P.S. Praenjeto setup nema vrska so gasenjeto na internetot na sred trka, setupot se pravi pred trkata kolku shto znam jas, za na trka da si najbrz :) a toa mozhe i offline da go pravish :)
Osven mozhebi ti ako nekako magichno na sred trka go menjash tvojot setup

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #17 на: 24 Октомври 2011, 20:18:33 pm »
Duks и тука те фатија како лажеш, за играва Рфактор...

Бетер од циган си...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #18 на: 24 Октомври 2011, 20:19:33 pm »
Дукс, дигаш чалам на мене,излгеда ке сакаш да се акнам од земја... така ми изгледа... ???

За кое некое време бе... пола година не лажеш, све ке дојдам ке покажам... све во КЕ

Не дигам чалам друже и незнам зашто воопшта така мислиш....убаво си напишав... немора да ме акнеш од земја

Иначе не лажам никого, не сум рекол јас дека ке дојдам никаде ... да сум рекол дека ке дојдам сигурно ке сум дошол.

Е дојди, пред мене па ке видиш дали нема да те акнам од земја...

А за све што си рекол си излажал, на форумов никој не те сака...

• Јуниор
  • **
« Одговори #19 на: 24 Октомври 2011, 20:21:37 pm »
Neznam kaj si videl deka rFactor se smeta za porealna, link nekoj da dadesh za toa kje mozhe? ili toa e samo tvoe lichno mislenje?

Пиши брат на ју-туб World Fastest Alien и гледај го целото, додуша сигурно си го гледал. Дека iRacing е претерано во однос на реалноста.

P.S. Praenjeto setup nema vrska so gasenjeto na internetot na sred trka, setupot se pravi pred trkata kolku shto znam jas, za na trka da si najbrz :) a toa mozhe i offline da go pravish :)
Osven mozhebi ti ako nekako magichno na sred trka go menjash tvojot setup

Добро луге ја не знам како вас чоек воошто може да ви објасни. Ја не знам за што ме сметаш со дужна почит како кон постар но пријателе факт е дека тоа нема никаква врска! Но знаеш каква врска има што сум утепал долго време за перфектен сетап и потоа кога ке дојде по 3-4 дена трката, и да ми се деси таков крах тоа е еднакво на изгубено време! Сега свакаш ? И никаде не реков дека има врска нетот со сетапот, тоа би било еднакво на најголемата глупост некаде кажана. Свесен сум за тоа 101% јас сосема друго ти кажав ама не сим е сватил нема везе, батали. Немам време да возам шампионати и да седнувам во одредено време пред ПЦ. Можеме да се договориме рандом било кое време ние меѓу нас на форумов или на скајп некаде било каде ја со задоволство ке дојдам.
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #20 на: 24 Октомври 2011, 20:22:56 pm »
Рики аман бе... Смири се малце, на негова совест се става се тоа што го кажува.

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 24 Октомври 2011, 20:26:40 pm »
Дукс, дигаш чалам на мене,излгеда ке сакаш да се акнам од земја... така ми изгледа... ???

За кое некое време бе... пола година не лажеш, све ке дојдам ке покажам... све во КЕ

Не дигам чалам друже и незнам зашто воопшта така мислиш....убаво си напишав... немора да ме акнеш од земја

Иначе не лажам никого, не сум рекол јас дека ке дојдам никаде ... да сум рекол дека ке дојдам сигурно ке сум дошол.

Е дојди, пред мене па ке видиш дали нема да те акнам од земја...

А за све што си рекол си излажал, на форумов никој не те сака...

Не барам да ме сакате, не сум ја Мајка Тереза, само знам дека јас никаде не те навредив ниту пак сум се правел паметен. ТИ си тој кој викаш дека ја сум се обрукал итн итн. И на тоа ти одговорив сосема нормално, барајки да ме поштедиш од такви коментари, овде е темата друго, и секако не сум тука да создавам непријателства, баш напротив. Темата беше да возиме рФактор онлајн а не кој бил најдобар. Во реалноста на Ф1 цел свет има различно мислење од Фанџо Сена Прост па Шуми и денес Фетел а не па на интернет. Во мојот втор пост пишав и ставив видео за мојот став, Јанош ке го разбере и било кој друг. Јанош го почитувам бидејки му завидувам на посветеноста и за сите форуми за онлајн игри. Патем неможам да кажам дека е подобар од мене кога никогаш на интернет не сме возеле Ф1, одговарајки на тоа би било тотална глупост. Да не филозофирам, ИЗВИНИ рики рулз ако си се навредил на било каков начин мене тоа не ми беше намерата...

ПС. ако имаш било што да размениш околу оваа тема би ми било мило мене и на останатите.
За колата дали ја ке ја донесам или не тоа е мое право и према тоа неможеш да кажеш на било кој начин дека јас лажам затоа што не сум дошол. 
Ayrton Senna

Отсутен Khazar

• Почетник
  • *
« Одговори #22 на: 24 Октомври 2011, 20:27:36 pm »
Пиши брат на ју-туб World Fastest Alien и гледај го целото, додуша сигурно си го гледал. Дека iRacing е претерано во однос на реалноста.

Pa neli go vide bre toa video pogore shto go pushtiv??? Istoto e shto sega mi go "preporachuvash", a toa shto go kazhuvash ti kao "preterano vo odnos na realnosta", toa vo prevod znachi "premnogu blisku do realnosta" :) shto znachi i samiot sea potvrdi deka e porealna iRacing :)

Но знаеш каква врска има што сум утепал долго време за перфектен сетап и потоа кога ке дојде по 3-4 дена трката, и да ми се деси таков крах тоа е еднакво на изгубено време!

Aaaaa, sea znachi problemot e loshiot internet, preeska beshe nemanje vreme za setup :) Koe e sea? :)

• Јуниор
  • **
« Одговори #23 на: 24 Октомври 2011, 20:29:23 pm »
Цитат
Aaaaa, sea znachi problemot e loshiot internet, preeska beshe nemanje vreme za setup :) Koe e sea? :)

И двете, патем тоа ти го кажав и во 2 поста погоре ама не си разбрал. И ако го испрашуваш мојот кредибилитет во секое време мило би ми било да можеме да возиме онлајн

Пс. фала за инфото и во тој случај би сакал да те прашам дали си имал можност да ја пробаш iRacing или било од каде ако знаеш некое демо да доунлоадирам да ја пробам
Ayrton Senna

Отсутен Khazar

• Почетник
  • *
« Одговори #24 на: 25 Октомври 2011, 01:54:11 am »
Da, mozhesh da ja najdesh demo verzijata kao torrent, ima samo 1 ili 2 stazi i isto tolku vozila, ali dovolno e toa kolku da vidish kakva e igrata :)

Inaku za vozenje online mozhe i toa, ako uspeam da go opraam volanov na vreme :) radi toa i ne gi vozam ja fikjovcite, a predhodno vozev 2 shampionata.
Vo sekoj sluchaj kje ima sigurno pak nekoj shampionat posle fikjovcive, taka da slobodno mozhe da se prijavish i ti :)