рФактор е симулациона платформа на која можете да возите од картинг па до Ф1 болиди. Во тоа од - до , можете да возите картинзи , тркачки камиони , рено клио спортски модели , наскар лига , рели , Ф1 многу нормално и многу други категории. DTM , Ф1 сезони од 1950 година па до ден денес итн итн.
Сите овие модови ги имате на страната
www.rfactorcentral.com На истата треба да си направите и акаунт за да можете да доунлоадирате разноразни модови. "rFactor" е многу реална , условно кажано игра , која доколку немате волан тешко дека можете да ја возите како што треба. Ja vidov LFS другар кој ме покани пред 2 дена и ми ја покажа истата е навистина интересна возевме на тастатура и знаете колку е тешко на самиот почеток,додајте ја оваа како двапати потешка и пореална. Да не го тупам многу
кој сака да ја проба оваа симулација и да возиме (зашто да не) Ф1 модови (каде сум крал
) слободно нека ми пише ке го упатам на вистинските места и да се дружиме понатака
зашто и да не нели?
овде можете да видите слики од играта http://www.google.com/search?q=rfactor&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1152&bih=706и еве ви неколку мои видеа Последното видео "Dux tribute" е видео изработено од лугето кои го водат онлајн шампионатот "USC (ultimate speed challenge) кој во 2008 година се распадна.
Како и да е оваа игра е мојот број 1 игра кога е во прашање симулација и кога воопшто е прашање адреналинот( 30 круга да е некој позади вас на само 1 секунда) јако е!
ИСКРЕНО СЕ НАДЕВАМ ГОЛЕМ ДЕЛ ОД ВАС БИ СЕ ПРИКЛУЧИЛЕ И БИ МОЖЕЛЕ ДА НАПРАВИМЕ ЕДНА НАША МАЛА ЛИГА.
пс. без волан заборавете на Ф1 модовите
совет: купете си волан!