Автор Тема: Покривање на точки на хауба....?  (Прочитано 18770 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43991
  • Il Moderatore
Одг: Покривање на точки на хауба....?
« Одговори #15 на: 18 Јуни 2011, 21:45:36 pm »
100 Грама мислам е минимумот што можеш да земес од овие што држат бои и лакови... а со 200 грама со пиштол 2 раце ке ја префарбаш хаубата...

А за санација, на точки и гребаници ти требаат 2 грама :)
Да де, минимумот шо го праат, јас праев пред 5 години, не ми текнуе колку беше, знам само дека беше мала количинаа..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43991
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 18 Јуни 2011, 21:48:47 pm »

Боиче имам напраено има позадина една гребанка па ми требаше и ми направија.
Пробав позади тогаш и ептен се познава ако не знаеш да нанесеш убаво.
Треба тоа некој што знае, пажливо не ме бива за пиплеш работи освен за рибарски...!

главната работа е да бидеш стрплив со полирањето, нанесувањето на бојата и не мора да биде којзнае колку прецизно.. да не биде ептен крш... а и ако не ти успее од прва, бапни крпче дур е уште тазе бојата, нанеси наново - се` дур не бидеш задоволен од резултатот..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #17 на: 18 Јуни 2011, 21:59:04 pm »
sportex, машински ја полираше? дај некоја слика од цела кола и како си задоволен од резултатите?  ;)
вака гледано од мој аспект,дали до квалитетот на апаратот ли е или друго,незнам,ама ако се гледа бела точка тогаш има лек само коркции на точките или прешприцување на цела хауба,ако позади секоја грбнатинка или точка има уште остатоци од лак или боја,во тој случај успешно се одстрануваат пред полирање,тоа секој профи полирач треба да го знае,во квалитетот на полирањето не се мешам,ако си ти задоволен тогаш е во ред,а ако точките се со бела позадина,тогаш полирање не помага,треба да знаеме сите што всушност значи зборот ***полирање***,т.е. машинско професионално полирање,за друго не знам да кажам,со полирање чуда не се прават,се враќа целосно фабричкиот сјај,дури и подобро од фабричкиот,возилата кога ќе излезат од фабрика не се полирани,единствено се полираат за на саем или салон,се одстрануваат свежи и не многу длабоки холограми или гребнатинки,настанати од непрофесионално перење на автомобилот,на тврди и стари металик лакови е многу тешко да се одстранат гребнатинки и холограми,бидејќи со самото време лакот е многу испечен и станува тврд,се лекува успешено одприлика и тоа околу 90% ама процедурата е подолга и не препорачлива бидејќи се симнува прилично голем дел од лакот,како за пример еве една од тајните за стар и оштетен холограмски лак металик од 1993год,
Абралони Мирка со градација:
-1000wet
-2000wet
-4000wet
-Mirka C20 +lamb’s wool pad
-Mirka F05 +black dotted foam pad for hologram removal
-Mirka T10 +black flat foam pad
-перење на каросеријата со восочен шампон и бришење
-дел по дел ставање на заштита,препорачувам К2 восок со карнауба
К Р А Ј
се добива нов,сјаен и заштитен лак,се препорачува два пати годишно заштита со восок,никако полирање повеќе со овој метод,има повеќе методи по желба на муштеријата,мој најдобар и препорачан рецепт е
-Mirka C20 +lamb’s wool pad
-Mirka F05 +black dotted foam pad for hologram removal или
-Mirka T10 +black flat foam pad
и заштитата со карнауба восок неминовно,а можеш да ја полираш колку сакаш во годината
« Последно менување: 18 Јуни 2011, 22:01:07 pm TE-EN »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #18 на: 19 Јуни 2011, 10:27:45 am »
sportex, машински ја полираше? дај некоја слика од цела кола и како си задоволен од резултатите?  ;)

Не на рака ја полира овој комшијата...Баже...работи веќе 5-6 години и само на рака полира..нема ни дуќан ни ништо надвор полира дифтар е ама користи (барем до сега) убави средства и колите изгледаат супер. Е сега обично помали гребаници ги покривал до сега и не се познавале сега има една грепка многу ситна на хауба која се познава..мислам дека ме изветреа вој пат и не користеше исти средства како секогаш не оти не сакаше туку мислам дека немаше...!!! Ама ај простено нека му е...!
« Последно менување: 19 Јуни 2011, 10:29:27 am Sportex »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #19 на: 19 Јуни 2011, 12:21:10 pm »
Цитат: Sportex link=topic=993.msg38

060#msg38060 date=1308472065
sportex, машински ја полираше? дај некоја слика од цела кола и како си задоволен од резултатите?  ;)

Не на рака ја полира овој комшијата...Баже...работи веќе 5-6 години и само на рака полира..нема ни дуќан ни ништо надвор полира дифтар е ама користи (барем до сега) убави средства и колите изгледаат супер. Е сега обично помали гребаници ги покривал до сега и не се познавале сега има една грепка многу ситна на хауба која се познава..мислам дека ме изветреа вој пат и не користеше исти средства како секогаш не оти не сакаше туку мислам дека немаше...!!! Ама ај простено нека му е...!

Ja мислам дека чоекот напраел максимално, другото не се вади со полирање!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #20 на: 19 Јуни 2011, 12:26:39 pm »
Цитат: Sportex link=topic=993.msg38

060#msg38060 date=1308472065
sportex, машински ја полираше? дај некоја слика од цела кола и како си задоволен од резултатите?  ;)

Ja мислам дека чоекот напраел максимално, другото не се вади со полирање!

Не мислев за точките брат туку за една многу плитка гребаница на хаубата, која ми е уште од зимоска кога фатив една мачка како си го топли газот кај мене на хауба.
Минатиот пат која ја полираше ја покри и ништо не се познаваше, со време пак излезе а вчера се познаваше после полирањето и повеќе од колку обично, на тоа мислев.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #21 на: 25 Јуни 2011, 11:38:40 am »
одплилика колку пари фаќа 100 грама боја ?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #22 на: 25 Јуни 2011, 11:41:31 am »

Мене ми ја правеа во Велес компјутерски и ми земаа 700 денари за 100 грама.

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #23 на: 25 Јуни 2011, 12:19:39 pm »
se prodavaat 4etkicki za pikiranje(korekcija na mali grebanici ili tocki)vnimatelno se stavaa boja ista ili priblizna i nema nisto da se poznava

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29845
    • CARclub.mk
« Одговори #24 на: 25 Јуни 2011, 12:30:05 pm »
Tuning, те молам користи кирилица, и немој да користиш 4 наместо Ч, немаме по 8 години тука, и не е ова Facebook.

Поздрав!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #25 на: 25 Јуни 2011, 13:22:30 pm »

Maci зависи која боја, и каква боја... како и да е ако ти е за нова кола до 3-4-5 години ок, а ако е за постара, земи примерок од бојата... за да ти направи точна нијанса да не ти двои, А цената е релеванта значи имаш 100 грама броја, 50 денари (дуфа боја) 100 грама боја 200 денари за банджи, имаш акрил боја 500 денари, и имаш боја пример како за на даре фордото 100 грама 30 евра

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 252
« Одговори #26 на: 29 Јуни 2011, 12:50:02 pm »
100 Грама мислам е минимумот што можеш да земес од овие што држат бои и лакови... а со 200 грама со пиштол 2 раце ке ја префарбаш хаубата...

Рики даваат боја колку ти треба...мене ми требаше пред некој ден и отидов си земав 50 гр. Тој ми вика нема проблем колку и да ти треба кажи ке направиме ! Така да нема никаков проблем.
Рамните патишта се за брзите коли, кривините се за брзите возачи !!!

http://imageshack.us/photo/my-images/707/opelastragpixelforum.jpg/

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
« Одговори #27 на: 29 Јуни 2011, 14:33:51 pm »
Има само еден спас за точки на хауба. Немој да возиш на автопат поише од 100 кm/h :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #28 на: 29 Јуни 2011, 15:33:59 pm »

Рики даваат боја колку ти треба...мене ми требаше пред некој ден и отидов си земав 50 гр. Тој ми вика нема проблем колку и да ти треба кажи ке направиме ! Така да нема никаков проблем.

Ок другар јас коа сум зимал минимум беше 100 грама...

Али сеа ради ситуацијава... гледаш почнаа да даваат и по 50 грама

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 252
« Одговори #29 на: 29 Јуни 2011, 20:39:15 pm »

Ок другар јас коа сум зимал минимум беше 100 грама...

Али сеа ради ситуацијава... гледаш почнаа да даваат и по 50 грама

Да да јасно ! Само ти кажав дека даваат колку ти треба... дека не праат никаков проблем .
Рамните патишта се за брзите коли, кривините се за брзите возачи !!!

http://imageshack.us/photo/my-images/707/opelastragpixelforum.jpg/