Автор Тема: Покривање на точки на хауба....?  (Прочитано 18230 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Покривање на точки на хауба....?
« Одговори #30 на: 30 Јуни 2011, 01:47:17 am »
Има само еден спас за точки на хауба. Немој да возиш на автопат поише од 100 кm/h :)

Ти да си возиш под 100 на автопат...! ;D

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
« Одговори #31 на: 07 Јули 2011, 14:08:52 pm »
100 Грама мислам е минимумот што можеш да земес од овие што држат бои и лакови... а со 200 грама со пиштол 2 раце ке ја префарбаш хаубата...

А за санација, на точки и гребаници ти требаат 2 грама :)

Рики даваат боја колку ти треба...мене ми требаше пред некој ден и отидов си земав 50 гр. Тој ми вика нема проблем колку и да ти треба кажи ке направиме ! Така да нема никаков проблем.

мартин каде тоа ти дале 50 грама? и колку те фати?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 252
« Одговори #32 на: 07 Јули 2011, 19:51:44 pm »
100 Грама мислам е минимумот што можеш да земес од овие што држат бои и лакови... а со 200 грама со пиштол 2 раце ке ја префарбаш хаубата...

Рики даваат боја колку ти треба...мене ми требаше пред некој ден и отидов си земав 50 гр. Тој ми вика нема проблем колку и да ти треба кажи ке направиме ! Така да нема никаков проблем. Мислам дека ме фати околу 150 денари за тие 50 гр.

Во Маџари се наоѓа продавницата, а за цена зависи каква боја сакаш . Кога сакаш ќе отидеме не е проблем ! Мислам дека за тие 50 гр. ме фати околу 150 денари .
« Последно менување: 07 Јули 2011, 19:53:36 pm Martin.A »
Рамните патишта се за брзите коли, кривините се за брзите возачи !!!

http://imageshack.us/photo/my-images/707/opelastragpixelforum.jpg/

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
« Одговори #33 на: 10 Јули 2011, 18:50:29 pm »

Рики даваат боја колку ти треба...мене ми требаше пред некој ден и отидов си земав 50 гр. Тој ми вика нема проблем колку и да ти треба кажи ке направиме ! Така да нема никаков проблем.

Davaat i vo Kisela Voda, kaj bivsta SRMA ili Meckarov, od desna strana doagja prodavnice, prema centar koga odis, pred SKF! :)
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #34 на: 10 Јули 2011, 21:50:46 pm »
Не се работи за тоа кај дават кај не....јас не ви препорачувам да зимате помалку од 100 гр бидејќи машината не може да ги дозира толку прецизно боите за да ја добие саканата комбинација на боја. Компјутерот ги дава потребните вредности но дозирањето на истите е проблем. Минималната количина за да се добие колку толку приближно точна нијанса е 100 гр.
Ова ми го кажаа во сервис на VW  во Берлин.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #35 на: 11 Јули 2011, 02:50:32 am »
Не се работи за тоа кај дават кај не....јас не ви препорачувам да зимате помалку од 100 гр бидејќи машината не може да ги дозира толку прецизно боите за да ја добие саканата комбинација на боја. Компјутерот ги дава потребните вредности но дозирањето на истите е проблем. Минималната количина за да се добие колку толку приближно точна нијанса е 100 гр.
Ова ми го кажаа во сервис на VW  во Берлин.

Абе нашиве тука се специјалисти бе :) какви Германци... какви бакрачи :)

Отсутен Machi009

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #36 на: 15 Јули 2011, 18:12:34 pm »
На ЛукОил бензинската во Автокоманда баш видов некој средства за декорирање на гребатинки за бои и слично...се надевам има и на другите бензински пумпи на ЛукОил.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3798
« Одговори #37 на: 19 Декември 2011, 19:15:38 pm »
Има само 1 решение-да се префарба цела хауба !

За тоа и јас знам... ;D

И јас знам дека ти знаеш ;)
I jas znam deka site zname ;D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #38 на: 19 Декември 2011, 19:20:28 pm »
sportex, машински ја полираше? дај некоја слика од цела кола и како си задоволен од резултатите?  ;)

Не на рака ја полира овој комшијата...Баже...работи веќе 5-6 години и само на рака полира..нема ни дуќан ни ништо надвор полира дифтар е ама користи (барем до сега) убави средства и колите изгледаат супер. Е сега обично помали гребаници ги покривал до сега и не се познавале сега има една грепка многу ситна на хауба која се познава..мислам дека ме изветреа вој пат и не користеше исти средства како секогаш не оти не сакаше туку мислам дека немаше...!!! Ама ај простено нека му е...!
Deckoto ne vetree, stalno si e korekten i mnogu profesionalen vo rabotata, se gleda deka raboti od ljubov tuka zbor da nema, ama sepak ne e on avto laker pa da moze cuda da ti napraj :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #39 на: 19 Декември 2011, 19:23:47 pm »

[/quote]
E toa molam...bas taka nasive se dzverovi se moze da ti napravat...nisto ne fermaat xaxaxaxa ;D

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 252
« Одговори #40 на: 20 Декември 2011, 00:40:13 am »

E toa molam...bas taka nasive se dzverovi se moze da ti napravat...nisto ne fermaat xaxaxaxa ;D
[/quote]

Од Буба можат Ауди да ти направат ! axxxa :)
Рамните патишта се за брзите коли, кривините се за брзите возачи !!!

http://imageshack.us/photo/my-images/707/opelastragpixelforum.jpg/

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3165
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #41 на: 30 Јануари 2012, 21:44:12 pm »
jas rabotam profesionalno so poliranje i hemisko veke 12 godini i pred 4 meseci dojdoa dvajca drugari so izgrebani koli grebnatinite gi pominavme so boja [bojata bese na isto mesto pravena]i gi ispoliravme na ednata kola grebnatinata ne se poznavase nisto a na ednata se gledase od blisku toa e zatoa sto site boi ne se isti kvalitet 

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #42 на: 31 Јануари 2012, 09:40:47 am »
Или во повеќето случаеви лакот е со слаб квалитет ,па дава или повисок сјај или послаб сјај што придонесува и после полирање да се познава гребнатинката.,а не дај боже да не ја погодат нијансата на бојата..............

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8886
« Одговори #43 на: 31 Јануари 2012, 10:17:49 am »
јас користам едно средство од Сонакс имав дупче го пополнив и не пага пери вози. и на четки и во перална нема гајле. е сега нормално двои од бојата ама јас не барав да не се познава него само за заштита да немам соголен лим