Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Има само еден спас за точки на хауба. Немој да возиш на автопат поише од 100 кm/h
Цитат: RikiRulz на 18 Јуни 2011, 18:14:53 pm100 Грама мислам е минимумот што можеш да земес од овие што држат бои и лакови... а со 200 грама со пиштол 2 раце ке ја префарбаш хаубата... А за санација, на точки и гребаници ти требаат 2 грама Рики даваат боја колку ти треба...мене ми требаше пред некој ден и отидов си земав 50 гр. Тој ми вика нема проблем колку и да ти треба кажи ке направиме ! Така да нема никаков проблем.
100 Грама мислам е минимумот што можеш да земес од овие што држат бои и лакови... а со 200 грама со пиштол 2 раце ке ја префарбаш хаубата... А за санација, на точки и гребаници ти требаат 2 грама
Цитат: Martin.A на 29 Јуни 2011, 12:50:02 pmЦитат: RikiRulz на 18 Јуни 2011, 18:14:53 pm100 Грама мислам е минимумот што можеш да земес од овие што држат бои и лакови... а со 200 грама со пиштол 2 раце ке ја префарбаш хаубата... А за санација, на точки и гребаници ти требаат 2 грама Рики даваат боја колку ти треба...мене ми требаше пред некој ден и отидов си земав 50 гр. Тој ми вика нема проблем колку и да ти треба кажи ке направиме ! Така да нема никаков проблем. Мислам дека ме фати околу 150 денари за тие 50 гр. мартин каде тоа ти дале 50 грама? и колку те фати?
Цитат: RikiRulz на 18 Јуни 2011, 18:14:53 pm100 Грама мислам е минимумот што можеш да земес од овие што држат бои и лакови... а со 200 грама со пиштол 2 раце ке ја префарбаш хаубата... А за санација, на точки и гребаници ти требаат 2 грама Рики даваат боја колку ти треба...мене ми требаше пред некој ден и отидов си земав 50 гр. Тој ми вика нема проблем колку и да ти треба кажи ке направиме ! Така да нема никаков проблем. Мислам дека ме фати околу 150 денари за тие 50 гр.
Цитат: Martin.A на 29 Јуни 2011, 12:50:02 pmЦитат: RikiRulz на 18 Јуни 2011, 18:14:53 pm100 Грама мислам е минимумот што можеш да земес од овие што држат бои и лакови... а со 200 грама со пиштол 2 раце ке ја префарбаш хаубата... А за санација, на точки и гребаници ти требаат 2 грама Рики даваат боја колку ти треба...мене ми требаше пред некој ден и отидов си земав 50 гр. Тој ми вика нема проблем колку и да ти треба кажи ке направиме ! Така да нема никаков проблем. мартин каде тоа ти дале 50 грама? и колку те фати?
Не се работи за тоа кај дават кај не....јас не ви препорачувам да зимате помалку од 100 гр бидејќи машината не може да ги дозира толку прецизно боите за да ја добие саканата комбинација на боја. Компјутерот ги дава потребните вредности но дозирањето на истите е проблем. Минималната количина за да се добие колку толку приближно точна нијанса е 100 гр.Ова ми го кажаа во сервис на VW во Берлин.
Цитат: Sportex на 18 Јуни 2011, 15:45:09 pmЦитат: ace-106 на 18 Јуни 2011, 15:44:43 pmИма само 1 решение-да се префарба цела хауба !За тоа и јас знам... И јас знам дека ти знаеш
Цитат: ace-106 на 18 Јуни 2011, 15:44:43 pmИма само 1 решение-да се префарба цела хауба !За тоа и јас знам...
Има само 1 решение-да се префарба цела хауба !
Цитат: n1kola на 18 Јуни 2011, 21:08:33 pmsportex, машински ја полираше? дај некоја слика од цела кола и како си задоволен од резултатите? Не на рака ја полира овој комшијата...Баже...работи веќе 5-6 години и само на рака полира..нема ни дуќан ни ништо надвор полира дифтар е ама користи (барем до сега) убави средства и колите изгледаат супер. Е сега обично помали гребаници ги покривал до сега и не се познавале сега има една грепка многу ситна на хауба која се познава..мислам дека ме изветреа вој пат и не користеше исти средства како секогаш не оти не сакаше туку мислам дека немаше...!!! Ама ај простено нека му е...!
sportex, машински ја полираше? дај некоја слика од цела кола и како си задоволен од резултатите?
Абе нашиве тука се специјалисти бе какви Германци... какви бакрачи