Автор Тема: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ  (Прочитано 586800 пати)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Одг: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #3210 на: 16 Декември 2017, 20:51:03 pm »
Мене ми ги потече мудава, можам да замислам на генералот какви му се...
Му ги замислуваш мудата на генералот? ;D

Хахаха кој ако не Ипкис.

Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3211 на: 16 Декември 2017, 20:56:19 pm »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #3212 на: 20 Декември 2017, 00:39:37 am »
- мамички, бебево цел ден има температура и повраќа, пробав со тоа што ми рековте, ама никако да му помини... на лекар да не треба да го носам?
Ова е најверојатно заебанција но, според мене треба да се полага за правење/раѓање бебе исто ко за дозвола за оружје, со обука со тестови, теорија, пракса, доказ за неосудуваност и здрав разум, доказ за финансиска потпора и способност за грижа за трето лице итн...ама неее ВРЕЕЕМЕЕЕЕ ЕЕЕЕ ЗАААА БЕЕЕЕЕБЕЕЕЕЕ....ДЕТЕ ЗА СЕКОЈ КРЕТЕН! Најлесно е да не го извадиш, ама после ќе патат сума луѓе ради твојата неспособност, јер ако си ти кретен веројатноста дека и детето ќе ти биде кретен е огромна.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3213 на: 20 Декември 2017, 22:34:30 pm »

Ке се скичмиш до германија... Купи си авионска карта како господин ем помалце пари ке те кошта ем мирна ке ти биде главата...
И бирај седишта кај вратите за евакуација, да не се осеќаш ко у спарк :D
Баш убаво се осеќам у спаркот, освен на патот штип-кочани, таму се осеќам ко роуд бајк да возам.  ;D

Другар, седни и вози. Не ги слушај овие... Кога ќе ти здосади, седни најади се во Лесковац/Прешево, и налевокруг и назад.  ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #3214 на: 26 Декември 2017, 19:53:53 pm »
Силика гел помага ставен во чорапа. Јас преклани од @Deni земав 3 кила. Седиштата ми се собраа од суша :P сериозно

;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #3215 на: 27 Декември 2017, 21:08:40 pm »
@Indigo

Сакам да знаеш дека законот не те таргетира лично ТЕБЕ. Ги таргетира оние што не ги воспитале од дома како што треба, а задње време со модерново општество родителите имаат се помалку и помалку време своето дете да го воспитаат прописно пред да го пуштат меѓу народ.
Таквите се опасност. Поради таквите е донесен законот.

Откако се смени власта, пишувањето казни се интензивираше, што од обид да стегнат обрач на распуштените каубои позади волан, што од потреба за средства во буџет. Најпаметно ти е да си паузираш од колата додека не осетиш дека малку намалуваат сообраќајните контроли со интензитет, зошто ќе ти ги пишуваат казните цело време.

Се погоди паметно детево.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #3216 на: 29 Декември 2017, 09:34:07 am »
Тоа значи дека „хипотетички нели...“, после X број старт - стоп циклуси колата може да каже „оди смени си акумулатор“, иако овој е здрав, прав, жив и одличен. :)
Добредојдовте во светот на „planned obsolescence

Сме ја прифатиле или сме запнале и се трудиме да ја прифатиме играта на некој кој не прави будали во здрав памет.

...

...патем, бевме 20 години поназад до пред некое време, сега сме едно 40- тина години поназад бидејќи моментално не вратија во 1994, а очекувајте да бидеме и уште поназад ;D

Па во 1974 не се живеело лошо бе друже. Платите биле џам, на летовање на Јадран преку синдикат, свински полутки преку синдикат, Лепа Брена била пи*кетина и сите го мавале на неа, стокец на рати, Жикина династија и Тесна кожа у кино. Комуњари и тогаш биле на власт, вмровците скапувале на Голи Оток.

Респект чика злате.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #3217 на: 29 Декември 2017, 11:22:43 am »
Апсолутно се сложувам со тебе дека "комуњарите", како што ти ги нарекуваш, ја утнаа работата со своите постапки уште на стартот и во текот на 90- тите и ја урнисаа волјата на баба ти, дедо ти и огромното мнозинство за самостојна, независна и економски и индустриски уште помоќна држава и нација од она кое ти погоре го напоменуваш и го урнаа секој ред и поредок, оставајќи ги нашите родители, мене, тебе и сите нас заедно да живееме, егзистираме, да се јадеме меѓусебно во општ хаос, безредие и економска несигурност до денешен ден, а и во иднина.

Банза, без цензура молам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #3218 на: 29 Декември 2017, 11:27:03 am »
Не брише Банза, бришам јас. Аман, секоја тема ја утупевте. Ќе продолжам да ви бришам.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3219 на: 29 Декември 2017, 11:27:15 am »
Не сум јас, само што пишав пост гледам избришани горните :)

Иначе нема еден што бил на власт што не ја утнал работата од 90та до денес, а не верувам и дека ќе има во блиска иднина, односно наредни 10-15 години.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #3220 на: 29 Декември 2017, 11:30:10 am »
Банза, се извинувам.

Парламентарно и демократски, имам право на контрареплика ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3221 на: 29 Декември 2017, 11:30:56 am »
Побрзај дур не ни избрише генералов ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3222 на: 29 Декември 2017, 13:44:51 pm »
Банза, се извинувам.

Парламентарно и демократски, имам право на контрареплика ;D
ДОЈДЕ ЖИВОТОТ?

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3223 на: 29 Декември 2017, 14:50:20 pm »
Те го дека е :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3224 на: 02 Јануари 2018, 08:19:29 am »
Резил муабет. Жалосно што се пишува тука.
Баш објасни што е резилот?
Дека нафтата, горивото водач на транспортот и економијата, треба да поскапува повеќе од бензин, горивото дефиниција за луксуз.

И тоа замотано во приказни дека тоа е добра работа, само за да се задоволат некои сфаќања добиени од БензинВСдизел темата во стилот на "сега да ве видам" на сметка на поскапување на се во државата.

Фасцинантни муабети. Да ни цркне козата на сите е муабетов.

Акцизата е давачка која по дефиниција е давачка на луксуз. Сите останати фасцинации врзни со „да му цркне све“ воопшто немаат никаква потркепа во сваќањето од темата бензивсдизел. Екомомијата се решава со други мерки а не со нерамноправно даночење за „ист“ производ.

Нафтата и бензинот треба да имаат иста малопродажна цена. Без разика дали ќе се намли акциза за бензин или ќе се зголеми за дизел. Цената на овие два енергенси како и секаде во Западна Европа треба да биде иста.

Бидејќи нафтата се користи како основен ресурс за придвижување на земјоделие, транспорт, индустрија нека постои индустриска нафта (исто како што постои индистриска струја) каде што цената ќе биде пониска од малопродажната, но условите под кои ќе се точи оваа нафта и количините кои ќе бидат повластени за секој земјоделец, транспортер и сл. треба да бидат ограничени и контролирани. Намерно велам ограничени затоа што потребно е да се воведе строга контрола на вистинската примена на оваа нафта. Кај земјоделците може лесно да се направи пресметка колку нафта ќе следи по површина обработливо земјиште или култура која се одгледува, кај транспортерите поминатата километража на секое возило треба да соодејствува со количината на потрошена нафта. Се разбира дека овие количини нема да бидат пресемтани до капка и дека квототе би биле флексибилни со цел да се покријат загубите заради стара механизација и слично.

Со ваквите контроли би се минимизирале ситуациите каде што земјоделец или транспортер ќе си зима субвенционирана нафта како средство за работа и ќе си го вози Голфот ТДИ со истата нафта, затоа што му се може, или па во идеалната економска варијанта истата нафта би ја шиткал 5 денари поефтино од малопродажната цена.

Бидејќи нашава земја спаѓа во земја од третиот свет каде што социјалната свест за заштита на околината во која живееме не постои, потребно е да се воведат драстични мерки за да почне самосвеста да функционира. Главниот загадувач на животната средина е огревното дрво, тоа е и повеќе од евидентно и не треба некоја мулти милионска студија за истото да се докаже.

Акцизата на горивата не е никаква мерка за решавање на проблемот со загадувањето. Но намалување на потребата за користење на возило за секакви банални работи е мерка која ќе влијае кон почитување на околината во која што живееме.

Јавниот превоз потребно е да биде поредовен, поефтин и точен. Велосипедската инфраструктура треба да се подобри и да се овозможи полесно користење на велосипеди низ поголемите градови во Македонија.

Сите овие мерки не се прават преку ноќ. За да ги имам овие мерки денес, потребно беше пред 10 години истите да бидат спроведени.

Ама ние одлучивме да имаме бронзен коњ на плоштад во Скопје, бродови во Вардар, наместо да инвестираме во Соларни централи, ветерници, гасовод, инфраструктира за велосипеди.

Нити претходните, ниту сегашниве уживатели на фотељи не прават ништо конкретно за решавање на проблемите, или барем на придвижување на работите во коректна насока.

А народ, како народ, се пали на акциза на дизел, сере дека е загадено се околу него ама затнува ДПФ филтер, става плочки на ЕГР вентил, не го дава името на Македонија, а колата што ја вози му е на бугарски табли.

И така.

Среќна Нова Година.