Автор Тема: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ  (Прочитано 557627 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7352
Одг: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #2160 на: 10 Јули 2014, 16:49:56 pm »
Претпоставив :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17610
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2161 на: 10 Јули 2014, 17:17:11 pm »
Сакам кажам не знам речам. :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7352
« Одговори #2162 на: 11 Јули 2014, 04:10:27 am »
Teхнички, и немаш грешка во постот во поглед на јавни телевизии, зашто има и приватни телевизии, кои емитуваат програма само на одреден број на клиенти.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14396
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2163 на: 12 Јули 2014, 19:55:37 pm »
Цитат
Замислете...утре војна,...седиме во ров сите...

Фаланга ќе ни држи предавања за кинетика...filipv ќе спори,...Deni ќе дофрла...
Некои ќе се расправаат дали да стават дизел или бензин во тенкот
Битолчаните кафе ќе пијат и ќе речат „Сто пати поарно овде отколку во Кромберт бе брат“
Латиномакедонците ќе организират собир во другиот ров ...за рачија разбираш...

Уба дружба...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2845
« Одговори #2164 на: 13 Јули 2014, 17:05:35 pm »
Цитат
Замислете...утре војна,...седиме во ров сите...

Фаланга ќе ни држи предавања за кинетика...filipv ќе спори,...Deni ќе дофрла...
Некои ќе се расправаат дали да стават дизел или бензин во тенкот
Битолчаните кафе ќе пијат и ќе речат „Сто пати поарно овде отколку во Кромберт бе брат“
Латиномакедонците ќе организират собир во другиот ров ...за рачија разбираш...

Уба дружба...
ахаахахахаха......лелее не сте нормални...
А ЦеФката ке го пратиме до некоја трафика да купи нешто за јадење

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #2165 на: 13 Јули 2014, 17:27:35 pm »
Јас со тенк ќе им рушам згради. ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2166 на: 14 Јули 2014, 03:02:28 am »
Јас со тенк ќе им рушам згради. ;D

нема потреба... јас тоа со волвото ке го правам.. :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2167 на: 14 Јули 2014, 13:15:54 pm »
тргам од скопје, полнам до грклан боцата од окта. во гевгелија пак полнам до грклан пак од окта... 15,5 потрошња, возев брзичко, околу 170-180 поголемиот дел од патот. се чекаме со остатотокот од возилата да продолжиме.

влагам во грција, возам околу 280 километри застануваме на некоја грчка, полнам до грклан, потрошњата 12,5 (плинот од окта во гевгелја) ми покажува. ок... не возев пребрзо, бидејки во колона идеме повеке коли, и не возев побрзо од 150.  продолжуваме, стигаме во албанија, танкам на првата албанска пумпа со лпг, вади 9,5 потрошња (грчкиот плин)... WTF? си викам не ми допунил овој до крај гарант... нема шанси ова пијачов со 5 цилиндри толку да троши...

возам низ алабанија и после пројдени околу 220 км пак полнам до грклан и потрошњата пак испаѓа 9,5 (албански плин)... уште некои 100-тина километри низ албанија локал возење, денес тргам накај дома, проаѓам граница албананија-грција (околу 60-тина километри), стигам до игуменица, танкам до горе, пак 9,5 потрошња (пак албански плин од друга пумпа)... продолжувам да возам, и тука застанува целата приказна за тестот мој, бидејки од таа точка, па до скопје више не беше меродавно возењето... а појаснување за некој ден во друга тема, но поентата ми е:

па добро бе пи*ка му матер... до толку ли со срање плин кај нас не ранат? немој да рече некој конфигурација на пат. цела грција и албанија еден прав пат нема.. се е нагоре надоле и исто има и таму патарини (за застанување ако збориме)... поготово албанија. таму кај што возев цело време беше со кривуливи патчиња, двонасочни, локални улици што би се рекло...

Незнам што мотор носи сега, али "2.3 L 250 hp I5" би било там'нка :)

сега носи 2.5цц/145коња/5цилиндри, обичен бензинец.

мехатроника синоќа ми посочи дека имало во наша близина Т5R машина со се турбо со се сите тракаташки потребни. тој мотор е баш тој ти што го спомињаш.  денес тешка работа да идам, пошто синоќа касно се вратив од пат и преморен сум, поошто јебени 600 километри 14 саати ги патував, моторот комплетно го стопив ама ме донесе до скопје, а и обврски имам некои присобрани, ама неделава ке идам да го видам и проверам моторот во која состојба е...

автоматик е инаку моево. пред околу една година кога го купив ова волво реков дека ако дојде момент за оправање на машината, нема да го правам тоа, туку ке ја сменам за нешто појако ако има во моментот тука... инаку, во опција ми е и од србија да ми донесат машина. во србија има волво ептен многу (бројчано), па напоредно на тоа и во авто отпади ги има.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43942
  • Il Moderatore
« Одговори #2168 на: 14 Јули 2014, 13:20:02 pm »
Ауу ова за два пати у легендарни е :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #2169 на: 14 Јули 2014, 15:08:31 pm »
Плус ова  ;D ;D ;D ;D ;D
posle 500 i nesto kilometri pominati so skrseno telo za termostat, okolu 250 kilometri bez voda voopsto... da... pusti dusa... i ne samo glavata. blokot e prsnat megu 2 i 3 ti cilindar. hehehe... toj motor na topenje ide. nema lek za nego. a inaku pali. imam klip, go snimiv. shkripi celiot a zavlecen e na site rotacioni elementi. radilica, bregasti, klipnjaci, tropa na ventili... i uste edna interesna rabota e shto nieden semering ili dihtung ne pustil nadvor nikakva tecnost... da se cudis...
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2170 на: 15 Јули 2014, 02:43:21 am »
абе куриња... вашите високо преценети алфи без капка вода колку ке поминат? јас им давам МАКСИМУМ 20-30 еве до 50 километри. ако сте спремни за мрсна кладба ајде да пробаме. или уште поубава верзија... јас ке углавам нов мотор деновиве во волвото. идеме до гевгелија. испуштаме водата скроз и од алфите и од волвото и тргаме накај скопје. успат секој во кола ке има околу 200 кила товар. па на крај кој нај више ке извози ке лапне интересна сума од пари... џекпот (двојна кладба) да добие оној што ке продолжи од скопје до тетово и назад.

бива?

а за возењето “брзичко“ од 170-180 не се прајте на удрени... вие поарни сте абаго.... :)

инаку објаснив зашто се деси ова, ама небитно е тоа за ремет... битно е алфисти ми се навртеа ;D ;D заглави термостат. обидувајки се да го извадам пукна телото од термостатот... и така се деси цело срање... пошто битно ми беше да стигнам во скопје со се децата и сопругата во кола... некои работи неможеш да ги гледаш низ пари... ;) а кола и машина во нејзе се само еден куп железо што се купува со пари...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Re: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #2171 на: 15 Јули 2014, 07:19:22 am »
Ajde be ja se kladam vo 1000 evropski deka ne treba da vozis bez voda Zasto treba da imas voda I ic ne e bitno kolku km Ke projde Volvoto ili alfata bez voda Zasto treba da IMA VODA.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43942
  • Il Moderatore
« Одговори #2172 на: 15 Јули 2014, 07:31:45 am »
Ја му признавам на Онак.  Не мора да се кладиме :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2173 на: 15 Јули 2014, 07:51:45 am »
Ја му признавам на Онак.  Не мора да се кладиме :)

А можевте да додадете после тоа и уште една кладба.. Да се улетате со 80 км/ч у зид, и да се кладите чива кола повеќе зид ќе скрши.

Симо, си ме разочарал.. А јас мислев Алфа кола е... :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #2174 на: 15 Јули 2014, 08:29:37 am »
А кој ја испил водата?