Автор Тема: Super Dacia Duster  (Прочитано 21633 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
Одг: Super Dacia Duster
« Одговори #30 на: 24 Јули 2012, 19:10:38 pm »
Не, најмногу ме нервира што многу (вклучително и овде) ќењаат за Дачија, Шкода и некои други марки само затоа што пред 20-30 години не биле „респектабилни марки“ рамни на VW, BMW и Mercedes.

Во последно време (после Fast and Furious особено) се јавија Хондаџиите особено во Скопје и сеа се тепа некој филм дека се што е јапонско е најдобро, се друго е крш итн.

Читајте малку факти. Сте ја читале статистиката на ADAC дека Dacia е меѓу првите 3 марки во последните неколку години за квалитет во Германија?

Е сигурно ADAC се попаметни и имаат реална стастика од некој Boy racer wannabe од Македонијава.

Втора работа, со тоа брендовите

Сигурен сум дека некој во Бразил што е ricer како многу од овде ќе се чука вгради кога ќе си го купи својот најнов јапонец

Nissan Aprio

Особено ми се смешни и коментарите на љубителите на Опел кога споредуваат Daewoo/Chevrolet и муабетот им е „Абе не купувај од тие „жолтите“, купи си Германец“

Opel Antara  - Daewoo Windstorm Maxx

Во Австралија нема ни разлика помеѓу Chevrolet/Opel сите се продаваат како Holden.

Или можеби некој ќе ме убеди дека Suzuki е најдобар оти е јапонец...или ќе да беше Daewoo

Daewoo Nubira III/Chevrolet Lacetti - Suzuki Forenza

Д поинт ис...јас во животот не сум сретнал лоша Шкода и Дачија од новите модели. За цената имаат одличен квалитет и се е до сопственикот како ги одржува. Само македонскиот пазар ги омалуважува овие возила, проверте Германија, Италија ќе видете како стојат таму работите.

ЕДЕН нека ме убеди дека Dacia или Skoda повеќе се расипуваат од Alfa Romeo или Mitsubishi! И тоа „Ама јас имам Lancer и не сум поправал ништо“. Зборувам статистика што ако малку по google-ајте ќе ја најдете.

Сега веќе нема лоши возила. Кинезите тоа го пробаа да го шверцуваат ама не им успеа. Има сега стандарди на квалитет кое секое возило треба да ги исполни да се пушти на пазар. За среќа овие стандарди се високи. Тоа го увидоа марки како Great Wall и еве исфрлија одлични модели.

Друго е тоа што се работи за вкус и лични убедувања во што сакате да бидете видени, но предрасудите поткрепете ги со факти, а не со чаршиски муабет.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #31 на: 24 Јули 2012, 19:15:38 pm »
Каде ја најде статистиката на АДАК дека Дачиа е во топ 3 најквалитетни возила?

Сакам да ја видам.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #32 на: 24 Јули 2012, 19:25:09 pm »
7-мо место во квалитет ADAC

http://www.autoevolution.com/news/dacia-sandero-places-seventh-in-adac-reliability-survey-34957.html

2-ро место задоволство на муштериите (мислев трето а било второ - имаше детална анализа за ова во Aвто Плус)

http://www.dacia-sandero.org/dacia-on-second-place-on-the-attachment-among-customers/

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #33 на: 24 Јули 2012, 19:31:53 pm »
Аха, значи не бил во топ 3 на АДАК туку на 7мо место.

Задоволство на муштерии не е валиден показател, АДАК тестот е сосема поинаков и порелевантен.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #34 на: 24 Јули 2012, 19:46:54 pm »
Јадете трици за дачија колку сакате! Дачија е возило со кое највеќе се добива за парите! Легендарното Дачија - Плачија одамна го нема, досега не сум сретнал човек кој се пожалил од Логан или Сандеро па и од Дастер (познавам 2 горди сопственици на Дастер). Доста беше со стереотипите кон одредена марка и константно ругање кон истата само од 2-3 членови кои никогаш немале Дачија/Рено и само си тролаат безвезе. А зошто е тоа така нека си се запрашаат сами. Дастерот не чини? Под кој основ? Само зошто е Дачија, така? Да беше истото ова под некој знак на ВАГ сите ќе „дркавте“ на неа, збориме реално! А фактот дека Дастерот е врз платформа на Нисан Х-Триал и дека вози докажани Нисанови безински мотори и Реноови дизелски мотори се занемарува! Аууу да дЦи е тапа да, да, да а у меѓу време се скључува договор за соработка на Даимлер и Рено-Нисан алијансата, тоа ви говори за нешто се надевам! И за крај погледнете малку огласи со дачиите за да видите која километража ја имаат пројдено! И да, би купил Дачија и око нема да ми трепне!
Поздрав!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #35 на: 24 Јули 2012, 19:57:07 pm »
Прч, Логан избаци го од постот погоре. Стварно за ништо не ги бива(ше). Сандеро и Дастер се више друга приказна.

П.С. На имињата на моделите да поработат, зошто полека ќе им снема синоними за прљавштина и прашина :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #36 на: 24 Јули 2012, 20:04:11 pm »
Логанот беше, и сеуште е никаков визуелно.

Дастерот и Сандерото се одлични возила, особено Дастерот.

Да, имав предрасуди кон Дачиа. Бев во фабриката и мислењето целосно ми се промени.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #37 на: 24 Јули 2012, 20:15:59 pm »
Остајте вие визуелно трт мрт, збориме за издржливоста на Дачија почнувајќи од Логанот па навака. Пошто нели, Дачија не чини :) А за убавината, колку пари толку музика!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #38 на: 24 Јули 2012, 21:00:07 pm »
Абе колку сака нека е квалитетна и незнам што, едноставно   н е     м и    е   у б а в а. Премногу ми изгледа ефтино тоа дастерот, соленѕата крај, логанот ајде и така и така. А и сандерото кога го видов кај зоолошка како фрли литро масло преку ауспух и не укопа во бела магла, а на него имаше налепница "Дачија за природата", јебала те природа го загади цел град за 5 секунди. 

Присутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #39 на: 24 Јули 2012, 21:07:32 pm »
Igor, каков теренец сакаш за 9к евра?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #40 на: 24 Јули 2012, 21:10:20 pm »
Абе добро, за парите си вреди, иако не би купил никогаш (исто како што не би купил и спарк). Него Carpathian lord вика дека е боље од јапонските и германските брендови !? По кој основ само незнам.. :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #41 на: 24 Јули 2012, 21:15:32 pm »
Логанот не е којзнае што, али е квалитетно возило за наш стандард.
Пр.
Taксист во Турција го фалеше Логанот 500,000км без ниеден дефект, само редовен сервис.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #42 на: 24 Јули 2012, 21:52:37 pm »
Логанот беше, и сеуште е никаков визуелно.

Дастерот и Сандерото се одлични возила, особено Дастерот.

Да, имав предрасуди кон Дачиа. Бев во фабриката и мислењето целосно ми се промени.
400 Милиони евра вложени од страна на Рено во таа фабрика го сменаа твоето,моето и на другите мислењето(се разбира оние кои го сменија  ;D)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #43 на: 24 Јули 2012, 22:01:12 pm »
Не ми го смени мислењето сумата која ја инвестирале, туку едноставно го видов целиот процес на производство и тестирање на секое возило. Иако возилата се склапаат рачно (нема роботи), процесот ги надмина сите мои очекувања.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #44 на: 24 Јули 2012, 22:03:00 pm »
Незнам дали збораме за истата фабрика,но и да збораме и да не збораме инвестицијата директно влијае на конечниот производ.Нема шанси,толку пари да се вложат и да не се достигне посакуваната цел.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D