Автор Тема: Кичево 27-30 Јуни 2013  (Прочитано 26948 пати)

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
Одг: Кичево 27-30 Јуни 2013
« Одговори #75 на: 30 Јуни 2013, 19:45:34 pm »
Епа зеро да дојдам кај кај тебе пред гаража и да наплатувам паркинг ? МОЖЕ ..... не не може затоа што АРМ го дава  без никаков надомест
на туѓ имот да наплатуваш плус тоа ако парите иделе за трошоци и ред други работи како организатори би требало да издаваат
фискални сметки наместо парагончиња .....

edit

Па со секоја издадена фискална сметка ќе си ума увид и све остало за што се потрошени
и за какви намени се потребни
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #76 на: 30 Јуни 2013, 19:48:54 pm »
Се факаме за 50 денари, ние 4-ца бевме и си плативме, ајде земете вратете се една страна претходно и уживајте во сликите и видеата :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #77 на: 30 Јуни 2013, 19:50:24 pm »
Игор, од каде знаеш дека е тој муабетот? Ти кажал некој од организаторите, или си чул гласини, или ти така мислиш?

Можноста за гледање на некој спортски настан секаде во свет се наплаќа. Не само што треба, туку мора и кај нас да се наплаќа - картите се еден од потенцијалните извори на пари за понатамошно унапредување. Цело време мрсиме муда за тоа колку е лоша стазата, како условите биле никакви, а не сакаме ни 50 денари да платиме. Не викам дека нема голем дел од тие пари да завршат во нечиј џеб (друг проблем сам по себе, и тоа на државно ниво, и не е сега местото да го дискутираме), ама ако мал дел од тие 50 денари отидат за средување на стазата, јас ќе бидам среќен.

Нека нема никакви услови првите 10 трки. Нека нема трибини, нека нема ништо. Ама нека се потсоберат пари, па после 10 трки нека стават нов асфалт. Па после 20 трки нека направат некакви трибини и добра, висока ограда. После 30 трки нека направат нови, изградени (не монтажни) боксови.

Сакаме моторспорт, се жалиме дека нема ништо, дека ништо не се случува, дека нема трки, а не сакаме да платиме 50 денари. Дури не ги ни окривувам за истуреното уље преку банкина (освен за еколошкиот аспект на толку драстично решение) - ама едноставно немале друг начин да се справат со сељачизмост и нееволуираноста на просечниот Македонец кој ако треба ќе иде низ грмушки, кал и камења само за да не плати 50 денари. Ама затоа со задоволство ќе ги даде за цигари.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #78 на: 30 Јуни 2013, 19:57:05 pm »
Незнам што ми се нафрли, ама очигледно не ме разбра. Реков НАШИОТ муабет дека е тој, а нивниот кој си е - незнам.
Сигурно нема да се употреби за подобрување ама стварно нема врска, како што реков 1000 пати, вредеше да се плати многу повеќе.

Edit.

И никаде не реков дека несакам да платам, ако не сакав ќе си барав некоја жица да прерипам, а имаше фала богу.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #79 на: 30 Јуни 2013, 19:59:15 pm »
Не ти се нафрлив - него збориш за тоа какви биле муабетите во однос на странците и наплаќањето. :)

Нема везе, ништо лично. Сакав да кажам дека сами сме си криви за недостатокот на моторспортски активности во Македонија.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #80 на: 30 Јуни 2013, 20:04:46 pm »
И Бузуки, викаш со клешта си ја уништил оградата а? Во твојот сопствен град, кај што сакаш трки и по неколку пати годишно? И со тоа си уштедил 50 денари? Браво. Одличен придонес за авто-мото спортот. Следниот пат, кажи ми, јас ќе ти префрлам на сметка 50 денари.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #81 на: 30 Јуни 2013, 20:06:05 pm »
ај тоа,ама па и горд е

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #82 на: 30 Јуни 2013, 20:10:21 pm »
дечки... кој како влегол- влегол... кој сакаше си плати кој не се снаоѓаше... ништо страшно...

одлична трка, неколку инциденти... интересни дуели...
штета што нема повеќе трки ...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: Re: Одг: Кичево 27-30 Јуни 2013
« Одговори #83 на: 30 Јуни 2013, 20:17:29 pm »
И Бузуки, викаш со клешта си ја уништил оградата а? Во твојот сопствен град, кај што сакаш трки и по неколку пати годишно? И со тоа си уштедил 50 денари? Браво. Одличен придонес за авто-мото спортот. Следниот пат, кажи ми, јас ќе ти префрлам на сметка 50 денари.
да знаам дека тие пари ќе појдат за поправка (ова-она) на стазата ќе дадам не 50, 150 денари...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #84 на: 30 Јуни 2013, 20:20:06 pm »
да знаам дека тие пари ќе појдат за поправка (ова-она) на стазата ќе дадам не 50, 150 денари...

Да знаеше нешто, прво немаше да ја уништуваш оградата. Вака знаеш само дека си направил штета поголема од 50 денари.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #85 на: 30 Јуни 2013, 20:20:17 pm »
Не ти се нафрлив - него збориш за тоа какви биле муабетите во однос на странците и наплаќањето. :)

Нема везе, ништо лично. Сакав да кажам дека сами сме си криви за недостатокот на моторспортски активности во Македонија.

Тоа го реков ради таа навика на македончето, кога ќе види негде покачување на некој интерес, ОДМА да земе пари ако претходно не зимал, ОДМА да покачи ако пред тоа зимал помалку. И пак ќе кажам дека никаков проблем не се 50 денари за таков настан, дури е смешна цифра.

Инаку ние гледачите сме најмалку криви за недостатокот на моторспортски активности, за тоа е крива кризата и недостатокот на спонзори. Зборам за активности како оваа денес и подобри, инаку може да се направи календар и со 10 трки ама кој ќе ги вози (трка со по 3-4 коли во класа не е трка, а се случуваа и такви)? Незнам дали знаеш дека голем број возат со стари гуми, не поради тоа што така им се сака туку затоа што неможат да си купат. На времето имаше 106 куп, гледачите не го платија тоа.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: Re: Одг: Кичево 27-30 Јуни 2013
« Одговори #86 на: 30 Јуни 2013, 20:31:29 pm »

Да знаеше нешто, прво немаше да ја уништуваш оградата. Вака знаеш само дека си направил штета поголема од 50 денари.
оградаа.. 2 жици од по 15 цм исплеткани...

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #87 на: 30 Јуни 2013, 20:40:54 pm »
ЕВЕ ЈА ПЕДЕРСКАТА РАБОТА!!!

Not a valid youtube URL

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #88 на: 30 Јуни 2013, 20:43:42 pm »
brzkrug на браникот а? ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #89 на: 30 Јуни 2013, 20:47:20 pm »
о маме му ебам

не за џабе багер го викаат :D