Eden kup revjua na net ima kaj sto vikaat deak Hyundaito e za sekojdnevno koristenje, prakticno i top, a koga treba tuka mu e N oznakata i HP sto gi ima ) Problem so Hyundaito barem vo Balkanski uslovi e sto uste Golf/germanskive koli se smetaat za vrv i nerasiplivi, a se drugo za gjubre. Poso svetov se osvesti, kaj nas isto osvestuvanje ke dojde za 15-20 godini max )
Баш на тестовите што ги гледав помеѓу хјундаи и голф, кажуваат дека хјундаито е подоверлива кола од голфот. Германските колку што знам јас само на балканов се сметаат за најдоверливи, а во практика не се, само се со пооквалитетна внатрешност за разлика од корејските, јапонските, и поевтини се деловите мислам дека.
Исто лајно се сите. Нема бесмртна/совршена/најдоверлива кола. Има статистики што ги водат одредени ,,независни“ институции ама тоа не е 100% прецизно, можеби моделот што го тестирале бил проверен со проверена опрема и мотор, може брендот си платил реклама. Исто така може кај 10 идентични модели да се појави проблем а кај тестираниот не. Зависи и кој ја возел, каде и како...премногу варијабили да биде прецизно. За рекла казала муабети (таксист, кладилница, ,,ЈА ЌЕ ТИ КАЖАМ БРАТЧЕ“, маалскиот мајстор, комшијата и слично) не коментирам.
Сите брендови си имаат слаби точки, ниеден не е исклучок, затоа на ново кога се купува најбитна е (според мене) гаранција/цена/сервиси.
Исто така има разлика и од модел до модел, па од мотор до мотор, па мењач, па кочници, па специфична опрема....секоја механичка/електрична компонента може да биде проблематична во одредена серија...Ако на пример кај хјундаито 2007ма се лупи воланот кај голфот 2007ма се љупат копчињата за прозор....ланче кај голф тси, серво кај хјундаи i30...итн итн.
18" дискови