Гласање

Hot hatch за вас?

Alfa Romeo Giuilietta QV
70 (13.4%)
Opel Astra OPC
45 (8.6%)
Volkswagen Golf GTI
57 (10.9%)
Audi S3
59 (11.3%)
Skoda Octavia RS
33 (6.3%)
Seat Leon FR
47 (9%)
Renault Megane RS
53 (10.2%)
Ford Focus ST
28 (5.4%)
BMW 135i
50 (9.6%)
Mercedes A45 AMG
79 (15.2%)

Вкупно гласови: 280

Автор Тема: Кој нов Hot Hatch би го одбрале?  (Прочитано 167953 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
Кој нов Hot Hatch би го одбрале?
« Одговори #645 на: 24 Април 2018, 13:31:03 pm »
Рекорди обарање не прави ќеиф?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4756
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Одг: Кој нов Hot Hatch би го одбрале?
« Одговори #646 на: 24 Април 2018, 13:39:49 pm »
Eden kup revjua na net ima kaj sto vikaat deak Hyundaito e za sekojdnevno koristenje, prakticno i top, a koga treba tuka mu e N oznakata i HP sto gi ima ;)) Problem so Hyundaito barem vo Balkanski uslovi e sto uste Golf/germanskive koli se smetaat za vrv i nerasiplivi, a se drugo za gjubre. Poso svetov se osvesti, kaj nas isto osvestuvanje ke dojde za 15-20 godini max :))
Баш на тестовите што ги гледав помеѓу хјундаи и голф, кажуваат дека хјундаито е подоверлива кола од голфот. Германските колку што знам јас само на балканов се сметаат за најдоверливи, а во практика не се, само се со пооквалитетна внатрешност за разлика од корејските, јапонските, и поевтини се деловите мислам дека.
Исто лајно се сите. Нема бесмртна/совршена/најдоверлива кола. Има статистики што ги водат одредени ,,независни“ институции ама тоа не е 100% прецизно, можеби моделот што го тестирале бил проверен со проверена опрема и мотор, може брендот си платил реклама. Исто така може кај 10 идентични модели да се појави проблем а кај тестираниот не. Зависи и кој ја возел, каде и како...премногу варијабили да биде прецизно. За рекла казала муабети (таксист, кладилница, ,,ЈА ЌЕ ТИ КАЖАМ БРАТЧЕ“, маалскиот мајстор, комшијата и слично) не коментирам.

Сите брендови си имаат слаби точки, ниеден не е исклучок, затоа на ново кога се купува најбитна е (според мене) гаранција/цена/сервиси.

Исто така има разлика и од модел до модел, па од мотор до мотор, па мењач, па кочници, па специфична опрема....секоја механичка/електрична компонента може да биде проблематична во одредена серија...Ако на пример кај хјундаито 2007ма се лупи воланот кај голфот 2007ма се љупат копчињата за прозор....ланче кај голф тси, серво кај хјундаи i30...итн итн.

18" дискови  ::) ::) ::)

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #647 на: 24 Април 2018, 13:45:12 pm »
Само на Иџе му е тоа битно, за петролхед најбитно е smiles per gallon.  :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #648 на: 24 Април 2018, 14:02:45 pm »
Само на Иџе му е тоа битно, за петролхед најбитно е smiles per gallon.  :)

Ерм... Хондата не постигнува доволен smiles per gallon, додека прави кеиф поради одлични возни својства и перформанси?

Не ти го разбирам муабетов.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #649 на: 24 Април 2018, 14:08:10 pm »
Мене Хондата во целиов муабет ми е со сомнителен дизајн, односно најверојатно тој дизајн го надраснав :)

Што се тиче Хјундаиво, доколку го купувам ново единствено би ме секирало која ќе му биде вредноста за 5-10 години. Не е тоа клучно, али ако му паѓа цената како на нова Алфа, јебеш му матер ќе ја купам половна или ќе купам друго, не растат парите на дрво иако дојде животот.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #650 на: 24 Април 2018, 14:11:44 pm »
Мене Хондата во целиов муабет ми е со сомнителен дизајн, односно најверојатно тој дизајн го надраснав :)

Што се тиче Хјундаиво, доколку го купувам ново единствено би ме секирало која ќе му биде вредноста за 5-10 години. Не е тоа клучно, али ако му паѓа цената како на нова Алфа, јебеш му матер ќе ја купам половна или ќе купам друго, не растат парите на дрво иако дојде животот.

Зборевме за спортско возење, дизајнот е субјективна работа, кој како го доживува.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #651 на: 24 Април 2018, 14:14:41 pm »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #652 на: 24 Април 2018, 14:15:14 pm »
Да де знам, јас само се убацувам со мој коментар за Хондата. Не сум ја возел, а искрено не сум ни читал тестови освен онака провизорно, па да знам за што ја фалат, а што и наоѓаат како маана.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43646
  • Il Moderatore
« Одговори #653 на: 24 Април 2018, 14:15:38 pm »
На топ рејнџ моделите на Алфа не паѓаат цените туку-така, а и што е најбитно, после период на „мидејџ криза“, пак почнуваат да растат. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=258892792
На хиујундаиј тешко дека ќе порастат некогаш ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #654 на: 24 Април 2018, 14:17:35 pm »
Си паѓаат, остај ти 4ц и 8ц, се остало има пониски цени како половни од конкуренција. И јас зборам после 5/10 години продавање, не после 30 ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #655 на: 24 Април 2018, 14:20:47 pm »
Откако купив јас TBi им рипна цената на мобиле де :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13844
« Одговори #656 на: 24 Април 2018, 14:21:04 pm »
Како што гледам Giulietta-та држи цена солидно. Остај Марјан што ја најде на среќа за упола цена :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #658 на: 24 Април 2018, 15:13:54 pm »
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=259842303  ;D

The vehicle was imported from Australia and its a right hand drive. Its in perfect consition inside and out.

At the moment it is located in Serbia

;D ;D ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #659 на: 24 Април 2018, 15:16:01 pm »
Има у Берово еден, ќе ја среди одма