Автор Тема: "Пивофест"  (Прочитано 47989 пати)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
Одг: "Пивофест"
« Одговори #300 на: 19 Август 2014, 20:36:23 pm »
Според мене, нема посоодветно место од Кале за Пиволенд. Она што беше неколку години на паркингот кај СЦ Борис Трајковски, не личеше на ништо. :)
Катастрофа. Како во арена да те фрлиле да се бориш со лавови. Затворен од сите страни, под светла кои се наменети за хирушки сали.
Exactly. И тоа на простор од бетонската (читај асфалт) џунгла. Нешто што искрен да бидам, ми смета. А, алтернативата е место со големи и пространи ливади.

Според мене, нема посоодветно место од Кале за Пиволенд. Она што беше неколку години на паркингот кај СЦ Борис Трајковски, не личеше на ништо. :)

Мене па ми беше многу пологично, највеќе од аспект на пристапност и чистота. На Кале или се гушиш во прашина, или се давиш во кал. Е сега, тоа што кај спортската сала беше многу глупаво изведено, со само две места за влегување/излегување, и моментот со бонови (Кратово, цирка 95-та година).. Тоа е невидена брука.

Да не правиме муабет дека пивото е со иста цена или поскапо од продавници, итн.

Не сме ние за организирање вакви работи. Нит организаторите знаат да организираат, нит продавачите знаат да продадат, нит па ние знаеме да уживаме. 99% од посетителите се бетон пијани, ѓубре има на сите страни а музичкиот избор се сведува на шунд, кич и ѓубре. И Тајзи, apparently.

Алтернативно место? Искрено, јас рецимо би го организирал на кеј, баш во делот на градскиот парк. Во должина од километар би наредил штандчиња за пиво и скара, клупи со маси на сите страни, насекаде канти за ѓубре и персонал што ќе чисти, рандом мали свирки со разно-разна музика, итн. Ќе преживеат 5-6 дена цуците што возат ролери на кеј.

Да ама се сеќаваш колку време беше потребно за да се влезе во обрачот од штандови/бина кај СЦБТ? Имаше влез/излез само од неколку точки, најмногу ќошиња, што и не би било толку проблем, да би бил просторот со поголем капацитет. Вака уште на самиот влез од тој простор наоѓаш на гужва, која ниту влегува, ниту излегува, туку само стои.
Е сега, на Кале не се оди по штикли и полирани кондури ниту во најдобар случај, така да тоа е можеби недостаток (за некого).

Друго што не ми се допаѓаше на СЦБТ е тоа што поради проблемот со просторот немаше места со алтернативна музика. Така да, сега за сега, не можам да се сетам на подобро место за организирање на таква манифестација, што не значи дека не постои, нели. :)

Поздрав

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #301 на: 19 Август 2014, 20:46:01 pm »
Да, да, апсолутно се слагам дека влегувањето и излегувањето беше срање кај СЦБТ. Уште на старт те утепува гужва и убива расположение под хитно. Хауевер, не се слагам дека немаше место за алтернативна музика - од страна беше втората сцена, таму настап имаа Зад Аголот (меѓу другите) и пројде одлично.

А моментот со штикли и полирани кондури е апсолутно небитен - не е ниту до штиклите нит па до кондурите - едноставно, или е кал, или е прашина, а после 2-3 (ахм..) испиени пива нерамниот терен почнува да станува проблем. ;)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #302 на: 19 Август 2014, 20:50:18 pm »
Точно, ама не беше ни одблиску така добро како што беше на претходните пиволенди на Кале што се оддржуваа, со неколку алтернативни бини, а и додатни игри/тракатанци. Но добро, можеби нема врска тој тренд со просторот, туку едноставно генерална тенденција, без разлика каде се оддржува.

Патем, се надевам дека не се навреди нешто со тоа штикли/кондури, не беше наменето за тебе, се обидував да најдам начин како да го кажам понеутрално а да ја доловам поентата. :D Инаку, можеби сум помлада генерација, па не ми смета толку тој момент. :)
Поздрав

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #303 на: 19 Август 2014, 20:54:07 pm »
Не бе, воопшто, не се замарај. Мада, и така генерално накинџурени не одат на Пивофест. Они си одат на Панки во Стоби.

Мада, гледам годинава ќе пее Бени.

Поентата ми е дека никој не сака да се гуши во прашина.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #304 на: 19 Август 2014, 20:55:28 pm »
И јас гласам за кале како побоље место за скара и техно со пиво.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #305 на: 19 Август 2014, 22:06:15 pm »
спортски аеродром СТЕНКОВЕЦ е идеално место за пиволенд... огромна површина за паркинг, 5 бини ако сакаш моеш да туриш... таман скопје мирно, чисто и празно ке биде...

едвај чекам да дојде лето, да се испразни скопјево-кој по одмори кој по домите низ државата, и ете ти, во цутот на убавината пиволенд ке ти напраат...

пиволенд на кале е исто што и прашина, смог, дим од скари, полуладно (топло) пиво, мирис на пот од џускачи кои лапналае некое пивце више и рокаат од под мишка...  исто како зеро, така и јас, едвај чекам да не одам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #306 на: 19 Август 2014, 22:46:57 pm »
Класен штом едвај чекаш да не одиш ке те земам како бебиситерка на Барт за јад а можам да одам :D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #307 на: 20 Август 2014, 10:46:45 am »
Како и секоја година пивото ќе биде поскапо него во продавница, прашина, ѓубре и идиоти. И сите ќе идат. Колку да се каже.

Среќа што во петок и сабота има тамбурашки фестивал во Куманово, па така има алтернатива на пиволендот, која ми е дааалеку попривлечна.

Па следната недела Роштиљада :)
Мммммм јагнешко...

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #308 на: 20 Август 2014, 15:44:18 pm »
Не сум бил досега на скопскиот пивофест ама како што кажувате и ме терате воопшто и да не одам.

Минатото лето три вечери одлично си поминав на Струмица Опен фестот и после тоа на аква парк фестивалот во пробиштип.

Минатиов викенд пак три вечери одлично си поминав на Опен фестот во Струмица и другата недела здравје се планира да се оди пак на аква парк фестивалот во Пробиштип и доста ќе биде за ова лето. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #309 на: 21 Август 2014, 09:39:34 am »
Проблем е што на скопскиот Пивофест има премалце пиво, или да преформулирам, треба поприлично да се изначекаш за да дојдеш до него.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #310 на: 21 Август 2014, 09:55:22 am »
Епа Куоре ете ти бизнис, отвори штанд за пиво. Само постои можност сам да го пијаш и пак да нема за другите ;D ;D ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #311 на: 21 Јуни 2015, 18:20:00 pm »
Од 16 до 19 јули започнува 13-тиот Фестивал на пивото – Прилеп 2015

16.07 Четврток:

Слаткаристика, Љубојна, Саша Ковачевиќ , DJ Slave, DJ Meto S, DJ Martin Antenna 5 и DJ Sinisa.

17.07 Петок:

Radio Activ, ZAA, DNK и Прљаво Казалиште.

18.07 Сабота:

Наум Петрески, Неда Украден и Оливер Драгоевиќ.

19.07 Недела:

Ален Хасановиќ, Гоца Тржан и Дино Мерлин.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #312 на: 21 Јуни 2015, 18:42:53 pm »
Аха значи да не се мачам да идам.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме