Автор Тема: Рамнење на Дискови  (Прочитано 34726 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
Одг: Рамнење на Дискови
« Одговори #60 на: 26 Септември 2016, 10:04:31 am »
Toa не знам искрено. Едниот диск назад коа го вртиш тркалото со рака фаќа на едно место. Колата 150.000 скоро има пројдено.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #61 на: 26 Септември 2016, 10:59:49 am »
А до кога би траеле ако веќе прошле 150.000км?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #62 на: 26 Септември 2016, 12:39:05 pm »
Жилет да станат

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840
« Одговори #63 на: 26 Септември 2016, 14:38:03 pm »
А до кога би траеле ако веќе прошле 150.000км?
Нема врска.....кај мене Туарегот ете го 148 000 км пројдени 2009 год.Дисковите се на повеке од 85 %.Само на отворен пат е возен.Се зависи како е возена колата и од кој.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Одг: Рамнење на Дискови
« Одговори #64 на: 26 Септември 2016, 19:27:02 pm »
Уф.. Мајстор Спасе бара 3000 за рамнење на 4 диска... Добааар.
Zlatanovski ima masina za ramnenje na sto e direkno na kola bez vadenje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #65 на: 26 Септември 2016, 19:41:10 pm »
3000 денари не ми изгледа многу, со оглед на тоа дека преден пар дискови за мојата кола се преку 200е и задни околу 100...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #66 на: 30 Септември 2016, 10:49:11 am »
3000 денари не ми изгледа многу, со оглед на тоа дека преден пар дискови за мојата кола се преку 200е и задни околу 100...

многу изгледа, кога ке сконташ дека во лисиче ние носиме за рамнење на дискови по 300 денари од комад... баш го боли стапот тој дреарот дали е диск од мерцедес, алфа или југо... диск си е диск.. со сите дискови поише време губи додека го нацентрира да биде рамен на дребонгот, и додека му ја најде нај ниската точка па според нејзе да симиња се останатото, одошто самиот процес на стругање и рамнење на истиот, затоа и цената не варира според големината...

таа машина спасува од демонтажи на дискови, пошто тоа го прави на лице место, но има еден проблем... премногу материјал симиња од дискот... таа машина е добра за нови дискови кои се искривиле, да речеме биле прегреани па нагло изладени од некоја голема вода на улица...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #67 на: 30 Септември 2016, 11:01:15 am »

многу изгледа, кога ке сконташ дека во лисиче ние носиме за рамнење на дискови по 300 денари од комад... баш го боли стапот тој дреарот дали е диск од мерцедес, алфа или југо... диск си е диск.. со сите дискови поише време губи додека го нацентрира да биде рамен на дребонгот, и додека му ја најде нај ниската точка па според нејзе да симиња се останатото, одошто самиот процес на стругање и рамнење на истиот, затоа и цената не варира според големината...

таа машина спасува од демонтажи на дискови, пошто тоа го прави на лице место, но има еден проблем... премногу материјал симиња од дискот... таа машина е добра за нови дискови кои се искривиле, да речеме биле прегреани па нагло изладени од некоја голема вода на улица...

Точно, многу е во однос на обичен дреар, но има предности рамнењето директно на кола (покрај спасувањето од демонтажа, ги неутрализира и малите варијации на главчината). Машината не би требало да симнува ништо повеќе материјал од обичен дребонг.
Ако треба да спасам дискови од преку 300 евра, 3000 денари ми се прифатлива сума, а и не е голема разлика помеѓу 3000 и 1200 денари за сите дискови. Башка што веројатно ќе треба да платам и за демонтажа, да ми виси колата на дизалица, да ги носам на дреар и остали време/пари вариабли.
Секако, кој има можност и време, не е лошо да заштеди и да си ги извади сам, да си ги однесе на дреар.

Во прилог едно видео: https://www.youtube.com/watch?v=L6OBwVMhT0M

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #68 на: 30 Септември 2016, 23:50:47 pm »
300 400 d3nari od disk zema zlatanovski bar taka mslam.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #69 на: 01 Октомври 2016, 00:11:59 am »
300 400 d3nari od disk zema zlatanovski bar taka mslam.
Оо, тоа е веќе поштена цена.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #70 на: 01 Октомври 2016, 11:18:12 am »
Контакт од Златановски ?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #71 на: 01 Октомври 2016, 16:51:03 pm »

Точно, многу е во однос на обичен дреар, но има предности рамнењето директно на кола (покрај спасувањето од демонтажа, ги неутрализира и малите варијации на главчината). Машината не би требало да симнува ништо повеќе материјал од обичен дребонг.
Ако треба да спасам дискови од преку 300 евра, 3000 денари ми се прифатлива сума, а и не е голема разлика помеѓу 3000 и 1200 денари за сите дискови. Башка што веројатно ќе треба да платам и за демонтажа, да ми виси колата на дизалица, да ги носам на дреар и остали време/пари вариабли.
Секако, кој има можност и време, не е лошо да заштеди и да си ги извади сам, да си ги однесе на дреар.

Во прилог едно видео: https://www.youtube.com/watch?v=L6OBwVMhT0M
како бе е занемарлива разликата меѓу 1200 и 3000 денари? ако тебе ти е занемарливо 2,5 пати повеќе, на повеќето не им е, за било што да се работи...  па нека е и за мастика за жвакање... седи мирен со муабетов...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #72 на: 01 Октомври 2016, 17:28:17 pm »
Фрли ја тука и демонтажата и монтажата (за 4 диска не верувам дека ќе биде под 500-600 денари), носењето на дреар, и ќе дојдеш до разлика од нецело 1000-че и цел изгубен ден. За мене еден изгубен ден вреди повеќе од 1000 денари.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #73 на: 02 Октомври 2016, 00:47:55 am »
Фрли ја тука и демонтажата и монтажата (за 4 диска не верувам дека ќе биде под 500-600 денари), носењето на дреар, и ќе дојдеш до разлика од нецело 1000-че и цел изгубен ден. За мене еден изгубен ден вреди повеќе од 1000 денари.

сеедно, кај и да ја носиш колата имаш изгубен ден... а демонтажата полесна неможе ни да биде. симо, премногу снобовски размислуваш брат... навредуваш несвесно, тоа сакав да ти посочам... во сабота кога не си на работа, дреари имаш еден куп околу себе низ цел град, со точак ке ги однесеш, откако сам ке ги демонтираш, и ке спасиш разлика од 2,5 пати... ме конташ? јас лично би направил вака, но не заради спасувањето на разликата, туку заради личната убеденост во доброто средување на целиот проблем. да не збориме дека попатно ке си проверам уште нај малку 10 работи кои вообичаено не ги гледаме доколку тркалата не се извадени...

и на крај... има луѓе што сакаат да се запрљаат и со кеиф работат на возилата, има луѓе што сакаат да заштедат, но има луѓе што само сакаат што побрзо да го решат проблемот зашто колата им треба сега и одма и служи од точка А до точка Б да те однесе, е тие ќе си платат колку им се побара за што побрзо.... не посочувам никого посебно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #74 на: 02 Октомври 2016, 09:06:04 am »
Има бе Онак луѓе што од ќејф сакаат, и јас некогаш со ќејф се запрљувам пред гаража, ни најмалку немав намера да навредам некого.
Па и кажав дека ако сака некој да заштеди дека е валидна опција да си ги демонтираат дисковите и сите на дреар.
А не ја одредувам ја цената кај Спасе или кај Златановски, или на обичен дреар па да вреѓам со тоа.. они си ја кажуваат.

Јас само кажав дека кога имаш „опција“ нови дискови од преку 300е, или машинче кое ги среди дисковите за 50е, и саат-два работа (толку треба за сите четири), тогаш вторава опција ми е многу прифатлива. Зотшо некој да се вреѓа? Па ја знам барем 3 членови кои ги искористиле услугите на Спасе и сите биле презадоволни. Што се они? Буржоазија?

Ја кај обичен дреар (као меѓу најдобрите у градов) едни дискови уште нови, 2 пати ги обработував пошто имаа ранавеј кога ги монтирав на 166 и имаа мали вибрации при коченње. Првиот пат. кога ми ги врати, вибрациите беа неподносливи, мислев подвозје ќе ми искрши. Вториот пат, едвааај нешто поприфатливо беше, да не речам колку фабрички што беа. Да знаев тогаш за Златановски, или за Спасе одма ќе отрчав уште првиот пат. Вака ме коштаа дисковите два дена без кола, сигурно околу 1500 денари за вадење носење работа, и на крај пак не бев задоволен од одработеното. Ем што го малтретирав мајсторот да ми ги демонтира два пати и да ги носи, не по негова вина - туку по вина на дреарот. Па и неговата работа треба некој да ја цени...

Нејсе, немав намера никого да навредам, и не знам зошто би се навредил било кој, затоа што сметам дека е прифатлво за одредени ситуации. Ако дисковите ми се 3500 денари пар, секако дека нема да одам да ги обработувам за 3000 денари кај Спасе..