Има бе Онак луѓе што од ќејф сакаат, и јас некогаш со ќејф се запрљувам пред гаража, ни најмалку немав намера да навредам некого.
Па и кажав дека ако сака некој да заштеди дека е валидна опција да си ги демонтираат дисковите и сите на дреар.
А не ја одредувам ја цената кај Спасе или кај Златановски, или на обичен дреар па да вреѓам со тоа.. они си ја кажуваат.
Јас само кажав дека кога имаш „опција“ нови дискови од преку 300е, или машинче кое ги среди дисковите за 50е, и саат-два работа (толку треба за сите четири), тогаш вторава опција ми е многу прифатлива. Зотшо некој да се вреѓа? Па ја знам барем 3 членови кои ги искористиле услугите на Спасе и сите биле презадоволни. Што се они? Буржоазија?
Ја кај обичен дреар (као меѓу најдобрите у градов) едни дискови уште нови, 2 пати ги обработував пошто имаа ранавеј кога ги монтирав на 166 и имаа мали вибрации при коченње. Првиот пат. кога ми ги врати, вибрациите беа неподносливи, мислев подвозје ќе ми искрши. Вториот пат, едвааај нешто поприфатливо беше, да не речам колку фабрички што беа. Да знаев тогаш за Златановски, или за Спасе одма ќе отрчав уште првиот пат. Вака ме коштаа дисковите два дена без кола, сигурно околу 1500 денари за вадење носење работа, и на крај пак не бев задоволен од одработеното. Ем што го малтретирав мајсторот да ми ги демонтира два пати и да ги носи, не по негова вина - туку по вина на дреарот. Па и неговата работа треба некој да ја цени...
Нејсе, немав намера никого да навредам, и не знам зошто би се навредил било кој, затоа што сметам дека е прифатлво за одредени ситуации. Ако дисковите ми се 3500 денари пар, секако дека нема да одам да ги обработувам за 3000 денари кај Спасе..